Home Střelectví Slavia 634 a Optisan Cobra 3-9x42 AO
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Slavia 634 a Optisan Cobra 3-9x42 AO PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 18 Duben 2015 17:33

K výkonnější Slávii 634 stálo za to přikoupit puškohled. Levná Čína 4x20, se kterou jsem experimentoval na 630 je proti Optisanu Cobra 3-9x42 AO neskutečný krám. Nicméně popořadě.

13.5.2015 UPDATE

Na problém jsem narazil při montáži. Mám Slávii 634 zakoupenou v roce 2015 v Opletalově ulici. Je to jedna z posledních Slávií, protože pružinové vzduchovky přestal Brod nejspíše zcela vyrábět (oficiálně jsem to sice nikde nezaznamenal, ale nepřímo to potvrdili i prodejci). Co mě překvapilo ( a všiml jsem si toho samozřejmě až doma), že díry v pažbě pro přední šrouby jsou z poloviny odhalené, takže je vidět šroub. Evidentně pažbu při obrábění špatně upnuli. Zatím to na funkci nemá vliv, a snad ani nebude mít vliv ani do budoucna, ale slovo výstupní kontrola v Uherském Brodě asi neznají. Z venku je pažba pěkná, s pěknou kresbou.


Kdyby nějakou kontrolu kvality v Brodu měli, tak by zjistili, že i šínu vyfrézovali křivě.Takže když jsem koupil Cobru, v půlce drážky lítala montáž i po dotažení a pomohlo ji až obrousit. Takže i zde v Brodu nezabodovali. Zbraně z Uherského Brodu jsou zkrátka DODO (dodělej doma). A týká se to i pistolí. Kamarád měl problémy s vytahovačem na nové CZ 75D Compact. Na reklamaci to po předchozích zkušenostech ani nenosil a nechal si to opravit jinde, i když pistole byla nová a v záruce.

Když jsem překonal počáteční obtíž nasazení optiky, po nastřelení je již vše OK. Zvuk vzduchovky ještě poladím časem PET tuningem.

Puškohled od Optisanu mi subjektivně přijde lepší než RAVEN. Raven je dobrý v rozsahu 4 až cca 9/10 násobného zvětšení, čím blíž k šestnáctinásobnému maximálnímu zvětšení, tím více mléčný bar. Cobra je vcelku světlá a jediné, čím si nejsem jist, je ocejchování korekce paralaxy. Po nastavení diptrické korekce, které jsem dělal na několik set (cca 600) metrů vzdálený les, jsem chtěl začít nastřelovat optiku na terč vzdálený kolem 11m. Byl neustále rozmazaný, dokud jsem nenatočil na korekci paralaxy 30 yardů (cca 29 m). Poté je krásně ostrý. Kdyby značky nebyly v yardech, ale feetech (stopách), tak by to sedělo. Bylo by ostatně dobré, kdyby svět konečně přešel na metrický systém. Pořád nechápu hlavně Američany, co mají na mílích a Farenhaitech. Jinými slovy odečítat ze stupnice vzdálenost nemá smysl.

Slavia 630 a 634 v ráži 4,5 mm

Slavia 630

Jak vidíte, Slavia 630 má upevnění v pořádku.

Slavia 634

Díry pro šrouby pro Slavii 634 dělal evidentně odborník.

Slavia 634

Na druhé straně je to vidět mnohem lépe.


Update 13.5.2015

Slávie se mi vrátila z reklamace. Během pár dní došlo k výměně pažby. Přikládám obrázek toho, jak by měla vypadat, toto je vyměněná pažba. V tomto případě jsem se službami CZUB spokojen, byť samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby výstupní kontrola ve fabrice tyto úlety rovnou odchytila. Vyšlo by to levněji zákazníky, i zbrojovku.

Slavia 634



Fotky zbroušené montáže, jako inspirace:)

Montáž


Montáž


Aktualizováno Středa, 13 Květen 2015 20:11
 

Komentáře   

 
0 #3 pospec 2015-10-24 20:51
Zdravím, musím potvrdit slova o cejchování paralaxy puškohledu (popužívám jej na Gamo CFX Royal 4,5)- na 40 m střílís s paralaxou nastavenou cca na 100m (po přepočtu). Jsem rád, že je to zjevně vlastnost puškohledu, ne vada mého kusu. Jinak super puškohled, mohu doporučit. A díky za zajímavou recenzi.
Citovat
 
 
0 #2 Zdeněk 2015-04-24 04:41
Montáž je ze 2 dílů, mě přišlo nejlepší ubírat (zužovat) tu masivnější část, tedy tělo montáže, ne tu příložnou destičku.

Na broušení jsem použil pilník trojuhelníkovéh o průřezu. Ideální je, když má širší plochu než tu broušenou, aby to ubývalo pokud možno v rovině. Na konci je něco něco jako zápich, a to se dalo taky tím pilníkem.

Na montáži je docela slušná vrstva barvy, ale i tak bylo potřeba ubrat. Plochý pilník mi přišel lepší, než kotoučová bruska, na které jsem to zkusil taky. Právě díky ubírání materiálu v celé ploše.
Citovat
 
 
0 #1 Michal T. 2015-04-23 22:28
Chtěl jsem se Vás zeptat na to zbroušení pro nasazení toho Optisanu. Mám také 634ku z tohoto roku(2015) a puškohled Cobra by měl dorazit co nevidět. Pokud by jste měl nějaké foto nebo případně poradil co přesně zbrousit, tak budu vděčný za radu.
Děkuji!
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit