Home Střelectví Petice proti restrikci legálního držení zbraní
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Petice proti restrikci legálního držení zbraní PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 07 Leden 2016 20:27

Podepište petici na www.gunban.eu či https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership .


Cituji výzvu petice:

Dne 7. ledna 2015 dopoledne zaútočili teroristé s nelegálními, neregistrovanými, samočinnými (plně automatickými) zbraněmi na redakci časopisu Charlie Hebdo.

V návaznosti na tento útok začala EU připravovat novou legislativu, kladoucí si za cíl zakázat samonabíjecí (poloautomatické) zbraně, které jsou nyní legálně v držení spořádaných občanů EU. Tento typ zbraní (myšleno samonabíjecí dlouhé zbraně) není používán teroristy a jen zřídkakdy zločinci. Ti používají neregistrované a nedohledatelné plně automatické Kalašnikovy zakoupené na černém trhu.

V dubnu 2015 byl tento návrh odsunut na druhou kolej, aby se opět objevil dne 18. listopadu, pět dní po druhém útoku v Paříži. Oběti této tragédie ještě nebyly pohřbeny, útočníci jsou stále na útěku, policie neskončila vyšetřování a EU již přichází s opatřeními, která mají zabránit budoucímu opakování podobné tragédie.

Naneštěstí nic z tohoto návrhu by nedokázalo zabránit předchozím dvěma útokům, protože ani jeden z nich nebyl proveden zbraněmi, které jsou nyní legální a nová legislativa je chce zakázat. Kroky EU jsou nelogické a také extrémně nespravedlivé. Jsou nespravedlivé k obětem a také ke spořádaným občanům, kterým bude zakázán jejich koníček a jejich majetek bude zabaven.


Řekněte NE návrhu uveřejněnému dne 18. listopadu 2015.

Řekněte NE zákazu poloautomatických zbraní jen proto, že jsou podobné zbraním plně automatickým.

Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:

  • Vnější hranice EU nejsou chráněny.
  • V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
  • V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
  •  Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.

Taková je současná situace a výše zmíněná navrhovaná legislativa tyto problémy NEŘEŠÍ. Návrh IP-15-6110 zde 18. listopadu 2015, který má doplnit direktivu 91/477/EEC je nejen populistickým krokem, ale také útokem na občanská práva a urážkou inteligence občanů EU.


Aktualizováno Čtvrtek, 07 Leden 2016 20:31
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit