Home Střelectví Odmítněme totalizaci Evropské Unie
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Odmítněme totalizaci Evropské Unie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 04 Květen 2016 16:05

Rozhodl jsem se obeslat vybrané poslance Evropského parlamentu v záležitosti odmítnutí připravované směrnice 91/477/EHS, která se dotýká legislativy spojené se zbraněmi. Dopis přikládám níže. Evropská Unie každým svým nařízením směřuje k větší a větší totalitě a uniformitě. Je třeba tyto snahy odmítnout.


Vážená ...,

Píši vám jako legální držitel střelných zbraní žijící v České republice.

Se smutkem a údivem sleduji aktivity EU spojené se směrnicí 91/477/EHS po pařížských masakrech, které jsou zaměřeny na omezení legálního držení střelných zbraní. Domnívám se, že tato aktivita je pro mašinerii EU symptomatická - řeší vše, jen ne příčinu problému a dopadá na občany, kteří zákony dodržují, nikoli na ty, kteří páchají kriminální činnost.

Důsledně rozlišuji pojmy svoboda a demokracie (forma vlády), které mají lidé tendenci mylně považovat za shodné. O svobodu občané EU různými omezeními přicházejí neustále. Jedním ze symbolů svobody bylo a je držení zbraní. Je symbolem víry ve schopnosti a rozum jednotlivce. Symbolizuje úroveň vzájemné důvěry ve společnosti a důvěru vlády v to, že jedná ve prospěch občana a nemá z něj tedy strach. Přináší práva a povinnosti. Je symbolem historie každého národa, neboť národy si musely svobodu vybojovat.

Český Zákon o zbraních a střelivu vyžaduje, aby držitel zbraně byl netrestaný a spolehlivý jedinec. Jeho způsobilost k držení zbraní je zkoušena velmi striktně, a pokud splní vše, co zákon požaduje, může se stát držitelem zbraní, včetně samonabíjecích zbraní, které pro laiky vypadají jako „kalašnikov”. Do skupiny samonabíjecích zbraní patří téměř všechny zbraně pro sebeobranu, značná část sportovních a i některé lovecké zbraně. Symbolem české zbraně je "kosa", neboli Sa58, puška vzhledově podobná AK47. Nejedná se o žádné automatické vojenské kulomety, to jen Evropská komise projevuje překvapující neznalost základních pojmů z oboru zbraní a střeliva. Počet držitelů zbraní v naší zemi se pohybuje okolo 300 000. Za posledních 26 let (od pádu socialismu v roce 1989) se stal pouze jeden případ, kdy duševně narušený muž zabil v roce 2015 osm lidí v restauraci a to pistolí. Porovnejme to s tisíci mrtvých za stejné období, kteří zemřeli na silnicích, případně se stovkami obětí násilných trestných činů s použitím náhodného předmětu jako zbraně.

V posledních letech lidé v ČR v důsledku důvěry mezi občanem a státem zlegalizovali či odevzdali díky amnestiím tisíce skrytých zbraní, často pozůstatek po 2. světové válce. Stejně tak v Čechách není běžné, že by se legální zbraň dostala do nelegální sféry. Proč by totiž měla? Každý občan, který je bezúhonný, si při splnění podmínek může zbraň pořídit. Proto v Čechách, domnívám se, nepanuje ze zbraní strach a země je bezpečná, alespoň při pohledu na statistiky. Aktuální nárůsty počtu žadatelů o zbrojní průkaz v Čechách pak přímo souvisí se situací nastalou ve Francii a Belgii.

Je zřejmé, že všechny masové útoky ve Francii a Belgii spáchané střelnou zbraní či výbušninou souvisely s migrací a islámem. Hraní na politickou korektnost nemůže zakrýt příčiny a zdroj násilí. Na kritickém myšlení vyrostla evropská civilizace. Ano, multikulturalismus selhává a EU zná jen represi evropského obyvatelstva, protože označit za viníky muslimy, je politicky nekorektní. Raději postihnout všechny a doufat, že muslimové budou zákaz dodržovat. Nebudou. Již nyní po Evropě putují statisíce migrantů, zcela mimo jakoukoli evidenci, kteří představují reálné bezpečnostní riziko. Již nyní si zájemci mohou sehnat nelegální zbraně, zejména z Balkánu či zemí, kde panují konflikty a zbraně jsou tak dobře dostupné. Přesto EU nyní jedná o bezvízovém styku se státy, kde je různá forma občanské války (Ukrajina a Turecko), kde není problém zbraně z konfliktu získat a nelegálně dovézt do Evropy. Stejná situace je na Balkánu, kde po válkách a politických změnách v devadesátých letech zmizely celé zbrojní sklady (příklad Albánie).

Jak tuto situaci omezí odzbrojení evropských občanů - legálních držitelů zbraní? Odpovím - nijak. Z občanů Evropy se takto vytváří stádo nesvéprávných ovcí, kterým nemohou být svěřeny zbraně, protože jim vládnoucí elita nedůvěřuje. Selhání bezpečnostních složek po nějakém útoku vede vždy k dalšímu zpřísnění zákonů, které opět dopadnou pouze na zákonů dbalé občany. Nejbezpečněji bývá v totalitních státech, které řídí naprosto všechno, stačí neodporovat. Je totalitní EU opravdu to, co chceme? To je totiž hlavní poselství připravovaného omezení. Je to začátek konce svobody a začátku katarze, kterou každé takové omezení dříve či později vyvolá. Historie má tendenci se opakovat, v různých podobách, ale mnohdy s nečekanými následky. Prvním příznakem jsou nárůsty podporovatelů stran z krajního levého či pravého spektra. V Čechách máme přísloví, že „cesta do pekla je dlážděna nejlepšími úmysly”. Přesně to nyní EU dělá.

Dále nevidím jediný důvod, proč by měla muzea znehodnocovat své exponáty - střelné zbraně. Stává se snad běžně, že z muzejní zbraní je spáchán zločin? Nevím o takovém případu.

Chci vás proto požádat, abyste při přípravě směrnice 91/477/EHS své úsilí zaměřili správným směrem, kde to má smysl - tj. na standardizaci znehodnocování zbraní pro držitele bez zbrojního průkazu, případně seznámili ostatní poslance s českým zákonem č. 119/2002 Sb., který se svou kvalitou osvědčil, a odmítli jste snahu o perzekuci zákonu dbalých občanů, kteří jsou držiteli zbraní. Naopak byste měli podporovat ochotu bezúhonných občanů držet zbraně pro sebeobranu, či sport.

Obecně bych jako občan uvítal, kdyby v rámci EU ubývalo zákonů, nařízení a vyhlášek a více se preferoval zdravý rozum a podpora běžné lidské slušnosti, která bývala evropským národům vlastní. Regulace všeho a všude nedovedla evropské státy k prosperitě, kterou nyní mají a která zcela jistě má své limity.

Žádným zákonem nemůže být předvídán extrémní případ, který nastává s periodou mnoha let, či se objeví poprvé. O to důležitější je vzájemná důvěra státu, EU a občana, kterou připravovanou směrnicí můžete posílit, nebo zcela smazat.


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit