Home Střelectví Česká republika odmítla podpořit návrh Komise regulující legální zbraně
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Česká republika odmítla podpořit návrh Komise regulující legální zbraně PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Prosinec 2016 10:22

Díky našim zástupcům, že odmítli podpořit Komisi s nesmyslným návrhem regulujícím zbraně, který má dopadnout pouze na legální držitele zbraní. Bravo!

Ono regulovat a být aktivní v oblasti nelegálních zbraní je mnohem pracnější a znamenalo by to rozkrýt pašování zbraní jak z Balkánu, tak dalších oblastí. Jenže, pokud není opravdový zájem řešit nelegální uprchlíky, je ještě menší zájem řešit nelegální zbraně. Nehledě na to, že nákladní auta nikdo nezakáže a je to zbraň dostupná každému. Kdo chce zaútočit, volí čas, místo a zbraň. 100% bezpečí zajistí jenom totalitní stát.

Deklaraci naleznete na: http://www.mvcr.cz/clanek/ceska-republika-i-nadale-odmita-evropskou-smernici-o-zbranich.aspx

Z deklarace vybírám:

Česká republika zejména vyjadřuje zklamání nad nejasnými, nadbytečnými, příliš širokými a podle našeho názoru neuváženými zákazy některých poloautomatických zbraní. Jejich nabývání a držení by mělo být přísně regulováno, přestože nedávné teroristické útoky nebyly spáchány legálně drženými střelnými a jejich držiteli, kteří už v současné době podléhají přísnému dohledu příslušných státních orgánů. Naopak navrhovaný dalekosáhlý zákaz může mít za následek „odliv” značné části legálně nabytých a držených střelných zbraní do nelegální sféry nebo dokonce na černý trh a zvýšit tak počet zbraní, které jsou potenciálně dostupné teroristům a zločincům. 

Podle názoru České republiky je stanovená implementační lhůta nepřiměřené krátká, s ohledem na nutnost provedení významné novelizace většího počtu národních předpisů. Krom uvedeného je třeba upozornit, že národní zákonodárce bude muset v národních předpisech také zohlednit prováděcí a delegované předpisy Komise, a to v ještě kratší době.


Aktualizováno Středa, 04 Leden 2017 06:06
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit