Home Cestování Výlety v ČR Rozhledny v okolí Tišnova
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Rozhledny v okolí Tišnova PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Červen 2010 18:53

Zavítáte-li do okolí Tišnova (cca 25 km od Brna), máte možnost navštívit 3 zajímavé rozhledy. Bude-li pěkné počasí, neváhejte.

Níže uvedená mapa zachycuje polohu rozhleden.


Pokud chcete zobrazit normální mapu z Mapy.cz, klikněte zde

 

Klucanina

Tato 30m rozhledna se nalézá nad Tišnovem, ve výšce cca 400 m.n.m. Byla vystavěna v roce 2003 a je celoročně otevřena. Výhled je především na Tišnov. Přístup je možný například od tišnovské nemocnice a stále do kopce. Případně lze zaparkovat u hřbitova (směrem z Tišnova na Železné). Z parkovište k ní přijdete za cca 20 minut.

 

 

Čebín

Čebínská rozhledna je umístěna na 30m vysoké základnové stanici mobilního operátora ve výšce cca 430 m.n.m. Díky tomu není otevřena neustále, ale za pěkného počasí o víkendech cca od 11 do 17h od jara do podzimu. Platí se i vstupné 10 Kč. Z parkoviště (či odstavné plochy, která je ke konci Čebína ve směru na Brno) k ní přijdete asi za 15 min. Pozor, schody nahoru jsou tvořeny ocelovým roštem, skrze který je vidět, stejně tak ochoz.

 

Babí Lom

Babí Lom je cca 15 m rozhledna vystavěná kousek od Brna, dobře přístupná je z Lelekovic. Cesta na tuto rozhlednu je nejtěžší ze všech zde uvedených. Především v závěru je nutné zdolat kamenný výběžek, na kterém rozhledna stojí. Rozhodně lze doporučit dobrou obuv. Ovšem výhled je ze všech nejhezčí. Například je vidět celé Brno, okolí Čebína, a za dobrého počasí Pálava a prý i Alpy. Z Lelekovic trvá cesta asi 45 minut. Je přístupná celoročně.

Publikováno: 14.1.2007

Aktualizováno Pátek, 13 Srpen 2010 06:18
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit