Home Politika Blog (Ne)kvalita novinářů
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

(Ne)kvalita novinářů PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 13 Srpen 2017 06:57

V dnešní době jsme všichni zahlceni daty. Valí se na nás zleva, zprava a lidé už často zapomínají přemýšlet, zda to, co se píše, vůbec může být pravda, případně zda se jedná o vyvážený pohled a ne jen manipulaci. Stejně tak životnost zpráv je jepičí a zůstávají pouze záblesky, pocity a (skrytá) manipulace. Samostatnému myšlení žádné ministerstvo pravdy nepomůže, spíše naopak. Krajní levice, zakzvaní neomarxisté a neoliberálové, kteří nyní vládnou v EU a tvoří tzv. deep state v USA vše postavili na zničení západní kultury postavené na  odmítání bílých filozofů počínaje Aristotelem a odmítání evropské křesťansko-židovské kultury.

Znovu vám toto při trošce zamyšlení vytane, když si projdete všechny deníky na internetu, které se vyjadřují k dění v městě Charlottesville ve Virginii. Články mají stejný zdroj a jsou v podstatě stejné a vyjadřují stejný postoj. Jedná se o překlady jednoho zdroje. Člověk si pak těžko po přečtení udělá nějaký jiný názor, leda že Amerika je prolezlá bilými rasisty, které je potřeba pozavírat. Co běloch to extremista. Co jiná barva kůže - to aktivista. Mimochodem, nikdy jsem nezaznamenal v žádném článku řešícím rasismus, že by rasista byl např. černoch. Vždy je to běloch a extremista. Pokud někdo něco spáchá, o barvě kůže a vyznání se dočtete pouze v případě, že je to křesťan a běloch. Už toto je na zamyšlení, kam se rovnost všech před zákonem zvrtla.

Ale zpět k Charlottesville. Porovnejte si např. tyto články zřejmě z nejčtenějšícch internetových novin:

http://zpravy.idnes.cz/virginie-charlottesville-protesty-trump-fgx-/zahranicni.aspx?c=A170812_221008_zahranicni_amu

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/487343/do-demonstrantu-ve-virginii-najelo-auto-jeden-mrtvy-a-19-zranenych.html

Shodné obraty jako: "Několik tisíc stoupenců nadvlády bílé rasy se pak sešlo dopoledne znovu na shromáždění nazvaném Sjednoťte pravici.", "Stovky bělošských extremistů s hořícími pochodněmi... "


Přitom na pozadí se zdá, že šlo o protest proti odstratění sochy generála Lee. Nikde se nedočteme, jak dlouho tam socha stála a proč je třeba ji nyní odstanit. Komu a proč vadila?

Po pár vteřínách na internetu se dočteme, že socha je tam od roku 1924, tedy 93 let (https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Edward_Lee_Sculpture). Ale najít důvody k odstranění je trošku těžší oříšek, protože všude se odvolávají jenom na rozhodnutí města.Ale kdo to navrhl a proč? Nicméně  to se dá. Pokud jste hledali za odstraněním důvod, že je socha útočným vyjádřením bílé nadvlády a neběloši se kvůli ní cítí špatně, vyhráváte bonus.

http://www.richmond.com/news/virginia/historic-vote-lee-statue-to-be-removed-from-charlottesville-s/article_e41c6141-f6ae-5309-92d2-a4457d7b5fe4.html

Citujme: "The council’s decision follows months of public discussion on the matter, after Councilor Wes Bellamy last March called for the statue of Lee to be removed, citing members of the community who feel it is culturally offensive and a symbol of white supremacy."

Není toto také rasismu? To samé se už začíná dít u nás. Stačí pár let pasivity a jsme tam, kde je nyní západní Evropa, nebo USA. Opravdu to chceme?



Aktualizováno Úterý, 15 Srpen 2017 08:12
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit