Home Politika Blog Záznam projednávání petice o zbraních v Senátu
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Záznam projednávání petice o zbraních v Senátu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 10 Říjen 2017 19:12

Kdo má cca 3h čas, doporučuji shlédnout záznam ze Senátu, kde se projednávala Petice proti regulace zbraní, která reaguje na "odzbrojovací" regulaci z pera Evropské komise. V Senátu se bude totiž projednávat ústavní zákon, který by měl zabránit tomu, aby Evropská unie zasahovala do vnitřních záležitostí ČR.

Zejména doporučuji vystoupení p. Diensbiera, kde z něj čiší demagogie toho, jak evropská komise i evropský parlament funguje. Snaží se vybudit dojem, že ČR má možnost na úrovni EU v této oblasti něco změnit. Na to stačí jednoduchý argument, že když se v EU směrnice schvalovala, nejednalo se ani o připomínkách/pozměňovacích návrzích, ty vůbec nebyly připuštěny. Navíc pár českých poslanců nemá šanci cokoli ovlivnit, pokud si to zástupci velkých států nepřejí. Tolik k demokratičnosti EU orgánů.

Pokud si poslechnete vyslance z právní fakulty, tak tvrdí, že evropské právo je nám nadřazeno a my nemáme právo vymykat se evropské regulaci. Je-li to tak, opravdu chceme být v EU? Připomínám, jako ČR nemáme žádnou možnost prosadit naše zájmy, protože jsme vždy přečísleni velkými státy a je iluzorní si nalhávat, že máme ve všem stejné zájmy jako Francie a Německo.


Link na video:

http://www.senat.cz/cinnost/webtv/archiv.php?video=true&id_schuze&zacatek=20171005003038&konec=20171005999999



Aktualizováno Úterý, 10 Říjen 2017 19:37
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit