Home Politika Blog Zeman kreativec
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zeman kreativec PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 03 Listopad 2017 06:16

Nějak mi to nedá, abych se nevyjádřil k žonglování s ústavou ze strany prezidenta Zemana, zejména poslednímu článku reagujícím na to, že by Zeman klidně nechal Babiše vládnout 4 roky bez důvěry ( http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babisova-vlada-bez-duvery-muze-vladnout-teoreticky-cele-ctyri-roky-oznamil-Zeman-a-do-kamery-ostre-sekl-Topolanka-Neplet-se-uz-do-politiky-510773 ).

Zejména "Vláda bez důvěry, a to je jedna z děr v naší ústavě, tak může teoreticky vládnout celé čtyři roky" je vrcholem degradace politické kultury. Platí, že "co není zákonem zakázáno, je dovoleno", ale přesně tento přístup k zákonodárství je začátek marasmu v českém veřejném prostoru, který se táhne od 90. let. Zeman přesně obhajuje kulturu, ve které se privatizovalo, rozkrádalo a odklánělo. Kulturu, kdy zákony platí jenom pro někoho a jenom někdy. "Každý, kdo byl v životě úspěšný, se pohyboval na hraně něčeho, někdy dokonce tu hranu i přeskočil." všem říká, hledejte mezery, chyby a opomenutí v zákonech, sežeňte si dobré právníky a buďte ve vatě.

Nemůžeme na jednu stranu chtít jako občané čitelné a jednoduché zákony pro lidi, pokud je ze strany vrcholných představitelů státu a politických stran trvale prosazováno, prezentováno a obhajováno jako standard kličkování v děrách v zákonech, kteří si ti samí schválili a vytvořili s tím, že v těch děrách budou žít a dobře se mít. Morálka, nemorálka.

Týká se to i Babiše namátkou v korunových dluhopisech nebo Čapím hnízdu.

Takže nám ve výsledku zákony kynou, protože v principu nelze, nebo je velmi obtížné, popsat všechny alternativy a scénáře, které mohou nastat. A dopadají opět na obyčejné občany, kteří nemají imunitu a nejsou chráněni ukrytím ve strukturách ve státním aparátu, kde je to s odpovědností na štíru. Na ty je zavedeno EET, kontrolní hlášení a další buzerační instrumenty.

Blíží se další prezidentské volby - pro mě je Zeman již nevolitelný. V minulé volbě byl menší zlo. V této volbě se zdá, že to větší zlo je již on.




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit