Home Politika Blog Jsi uvědomělý aktivista? Vstup do BIS - vlast Tě potřebuje
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Jsi uvědomělý aktivista? Vstup do BIS - vlast Tě potřebuje PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 08 Prosinec 2017 05:54

Dnes nás na iDnes potěšili náborovým článkem ke vstupu do Bezpečnostní informační služby (BIS). Celý je k přečtení https://zpravy.idnes.cz/skola-studium-bis-tajne-sluzby-staz-proverka-utajeni-pracovni-prilezitost-17e-/domaci.aspx?c=A171207_165021_domaci_bja

Předpokládejme, že se nejedná o diletantismus, ale o snahu zaujmout mladou populaci k práci v civilní rozvědce a příběhy táhnou... Nicméně dnešní generace by to spíše potřebovala na Youtube. Takže doufám, že další verze bude následovat:)

Nicméně po přečtení si člověk nemůže odnést jiný pocit, než že BIS cílí na aktivisty a spisovatele. Budeme doufat, že je to tak především proto, aby rozkryla levicových extremismus radikálních hnutí, které ale mají aktuálně politickou podporu a jsou hojně dotovány. Schválně se pak podívám do výroční zprávy, zda je tam třeba zmíněna Klinika a rozkládání hodnot právního státu.

Ale vraťme se k náboru cílícím na profil  "V té době studoval politologii, při škole absolvoval stáže v neziskové organizaci, občanském sdružení a politické straně." a jeho činnost v BIS byla, že 8h denně psal na stáži eseje na dané téma "Zadali nám témata, o nichž jsme psali eseje. Poté byly přednášky od vedení nebo expertů v dané oblasti a mohli jsme se jich ptát, na co jsme chtěli".

Snaha o motivaci je vidět i na konci článku "To mu také během stáže imponovalo na jeho spolupracovnících: „Je to cit pro demokracii. Cítil jsem z lidí, že to nejsou žádní pistolníci, kteří by měli nějakou potřebu ostatní špehovat, ale že to jsou skutečně lidé, kteří si uvědomují dnešní rizika a vědí, co dělají. Vědí, že se snaží chránit stát.“

Takže si to shrňme - mladý aktivisto (kdo dnes nestuduje politologii, gerontologii, menšiny, práci v neziskovkách nebo evropská studia, jako by nežil) se zkušeností z neziskovek, ano, ty co umíš psát eseje, vstup do BIS. BIS rozhodně nikoho nešpehuje, řídí se citem a chrání stát. Vlast tě potřebuje! Napiš esej ještě dnes!

Bude verze i pro jiné cílové skupiny? Hráče IT her? Sportovce? Datové analytiky? Lidi nadané na jazyky? Pro herce? Prosím prosím, smutně koukám:) ty by totiž mohly mít smysl:)

Jinak pro mě je tento způsob náboru do BIS poněkud zklamáním. Čekal bych, že si budou lidi pro sebe vytipovávat a ne nahánět přes hlavní stránku Babišovy hlásné trouby. Protože přístup k datům a dostatečný rozpočet pro analýzy mají...

Aktualizováno Pátek, 08 Prosinec 2017 06:17
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit