Home Politika Blog Vyšetřování netřeba, politici o vině rozhodli
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Vyšetřování netřeba, politici o vině rozhodli PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Březen 2018 05:51

Před pár dny byl otráven dvojitý agent Skripal ve velké Británii. Britské MI6 vynesl odhadem 300 identit ruských agentů a ohrozil je tedy na životě, možná to některé i život stálo. Následně byl obviněn a uvězněn v Rusku za velezradu. Po několika letech (v roce 2010) byl propuštěn výměnou za jiné agenty a odstěhoval se do Británie.

Co z toho vyplývá? Že pokud ho chtěl státní aparát Ruska zabít, už by byl dávno mrtvý. Za to má za sebou stovky zrazených agentů a pochybuji, že by mu to zapomněli.

Až potud by to byl vcelku normální případ agenta - zrádce. Nicméně v březnu 2018 byl i s dcerou otráven. Údajně látkou Novičok, což je nervově paralytická látka.

A od té doby jsme svědky neustálé manipulace veřejnosti ze strany Británie, Evropské unie a aktuálně i České republiky.

Bývaly doby, kdy se odehrávaly takové úkazy jako je vyšetřování, soud, či sběr důkazů. Dnes je doba, kdy se pouze manipuluje a obviňuje. Tento fakt nemá nic společného s Ruskem, ale úpadkem Evropy a naší kultury.  Vzpomeňte si na Saddámovy chemické zbraně v Iráku. Jak dopadl Irák a hledání chemických zbraní. Irák je v rozkladu, zbraně se nikdy nenašly a hledali je všichni. Za celým útokem na Irák bylo politické rozhodnutí a zbraně byly vymyšleny jako obhajoba pro lidi. Připomeňme si přepadení vysílačky v Gliwicích, Tonkinský incident,... děje se to neustále.

Aféra Novičok je podobná. Všichni tvrdí, že to byla látka ze skupiny Novičok. Důkaz žádný. Prý to umí vyrobit jenom Rusko, ale přitom chemické továrny na tyto látky likvidovali v devadesátých letech američané. Vzorec látky jsem našel na internetu. Předpokládám, že i u nás jsme schopni takové látky syntetizovat. Když chceme rozvíjet dovednosti našeho protichemického vojska, tak ty látky potřebujeme.

Nicméně západní politici přešli opět pouze do fáze obviňování a vyhošťování diplomatů. Všimněte si, že boj proti Rusku odvádí pozornosti od imigrace, Brexitu a dalších problémů Evropy. Je to klasické hledání vnějšího nepřítele, aby se jedny problémy přikryly jinými.

Podle všeho se k nim nyní přidá i Babišova vláda v demisi s hercem na ministerstvu zahraničí v čele. Možná by si Stropnický měl vzpomenout na své policejní role, tam se o nějaké vyšetřování snažil.

Mimochodem, pokud naše vláda bude vyhošťovat diplomaty pouze ze solidarity s Británii a tzv. spojenci, chtěl bych vidět rozdíl mezi tím, že jsme nedělali suverénní politiku za období komunismu, a neděláme ji ani nyní.

K čemu ale celá aféra bude? Bude sloužit jako další záminka pro omezování svobod lidí. Přímo to ukazuje i závěr článku níže:

"Podle starších Tuskových vyjádření i připravené verze závěrů by EU v reakci na Salisbury měla posílit svou odolnost vůči biologickým, chemickým a jaderným rizikům. Lépe by měla spolupracovat s NATO a zlepšit své schopnosti v boji s hybridními hrozbami, včetně kybernetických."

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/tusk-summit-eu-souhlasi-za-utokem-na-skripala-je-zodpovedne-rusko-1cw-/zahranicni.aspx?c=A180322_225021_zahranicni_lre





Aktualizováno Pátek, 23 Březen 2018 06:19
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit