Home Politika Blog Nikulin vydán do USA
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Nikulin vydán do USA PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 30 Březen 2018 15:28

Zajímavý obrat nastal v případě Rusa Nikulina, který byl v Čechách od konce roku 2016 zadržován na základě mezinárodního zatykače, který vydaly Spojené státy za údajné hackerské útoky. Vydat ho chtěli u Rusové. Stačilo, aby do Čech zavítal Paul Ryan (předseda Sněmovny reprezentantů) a Nikulin byl během pár dní vyexpedován. Copak asi slíbil ANOfertu, pokud Pelikán prohlásil, že USA o Nikulina usilovaly více.

Napadá mě paralela. EU dlouhodobě odmítá vracet uprchlíky do rodných zemí, protože jim tam může hrozit stíhání, nebezpečí, cokoli. USA ale dlouhodobě provozují věznici Guantánamo, kde se mučí, a to problém není. Za největší problém Guantáma osobně nepovažuji mučení, ale skutečnost, že jsou tam lidé vezněni bez nároku na soud, bez jakéhokoli obvinění. Tím byly pošlapány ty základní principy, kterými se řídíme a to právo na nestranný soud.

Uvidíme, zda ještě někdy Nikulina někdo uvidí, a nebo co z něj po pořádném vyprání mozku bude padat.

Další věc je, zda toto ovlivní budoucí výměny např. Českých občanů.



Aktualizováno Pátek, 30 Březen 2018 15:41
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit