Home Politika Blog Z Filipín ano, z Ukrajiny ne?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Z Filipín ano, z Ukrajiny ne? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 19 Duben 2018 05:14

Nezbývá než žasnout nad logikou a výkonem českých úředníků. Jeden den nás krmí tím, že Ukrajinec získává povolení pracovat v Čechách pomale rok, hned druhý den u nás vyloží tisíc Filipínců, kteří budou pracovat v průměru za 24.000 Kč hrubého.

Nejde konkrétně o Filipínce, ale skutečnost, že importem zahraničních pracovníků se snižuje tlak na modernizaci českého průmyslu a služeb a konzervují se nízké mzdy. Pokud se podíváte na cenu, kterou Češi platí např. za jídlo, oblečení nebo telekomunikace, zjistíte, že ceny jsou větší, než v západní Evropě, ale při méně než třetinových mzdách. Jsou to řízené kroky k tomu, abychom byli věčná montovna Německa založená na levné práci.

Pokud ekonomika roste a chybí pracovníci, to je ta správní chvíle výrazně omezit všechny sociální dávky - příspěvky na bydlení a kde co. Lidé, kteří je čerpají, se během chvíle objeví na trhu práce. Stejně tak stát má investovat zejména v cyklu, kdy ekonomika není v dobré kondici a nyní, když roste, má zejména šetřit, aby se při budoucích investicích nemusel zadlužovat. Ne nabírat další a další úředníky a vymýšlet další tuny regulací.

A když už přivážet pracovníky, tak z nám blízkých kulturních okruhů. Přijde vám humánní vytáhnout např. otce rodiny na rok od dětí a celé rodiny jenom kvůli tomu, že pro místní firmu je to o pár tisíc levnější, než místní pracovník? Kolik takový člověk ušetří, aby mohl poslat peníze rodině? Jídlo, ubytování, letenky - to také není zadarmo a někdo to zaplatit musí.

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/filipinci-ceske-firmy-zamestnanost-agentury-prace-vlada-pe0-/ekonomika.aspx?c=A180418_396011_ekonomika_fih


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit