Home Politika Blog Pravda, koho zajímá? Přece si věříme, ne?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Pravda, koho zajímá? Přece si věříme, ne? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 22 Duben 2018 15:56

Všimli jste si, jak dnes nikoho nezajímá pravda? Dokonce už ani hledání pravdy. Stále populárnější je názor, že "Než mít pravdu s Ruskem, je lepší se mýlit s Amerikou". Stačí se podívat např. na rozhovor s arabistou Petrem Pelikánem (http://nazory.e15.cz/rozhovory/arabista-pelikan-spojencum-verit-musime-i-kdyby-pravdu-o-chemickem-utoku-mely-syrie-a-rusko-1345916). Začátek rozhovoru je ještě relativně normální, vychází z toho, že důkazy nejsou a těžko se dozvíme pravdu. To podstatné ale v cca 13:30 minutě rozhovoru přichází:

"Budeme věřit svým spojencům, nebo nepřátelům? ...Já říkám, že musíme věřit svým spojencům, protože nesmíme věřit svým nepřátelům, i kdy tu pravdu náhodou zrovna měli."

Pikantní je, že s tímto tvrzením přichází bratr ministra spravedlnosti.

Takže zrušme soudy i vyšetřování. Je přece zcela zbytečné, budeme věřit tomu, s kým kamarádíme. Pravda není důležitá. To samé soudci i žalobci, stačí kdy budou rozhodovat podle toho, s kým kamarádí. Policie nic vyšetřovat nemusí. Je to klientelismus, nic nového pod sluncem. Nemá to nic společného s demokratickou a svobodnou společností, ale je to známý model diktatur. To je přesně to, co tento pán, bratr ministra spravedlnosti, mezi řádky říká.

Odmítnutí hledání pravdy je přesně to, co pohřbívá naši civilizaci a chce ji vrátit někam do feudalismu. Protože kdo bude věřit, že když nehledáme pravdu v mezinárodní politice a bereme lež či absenci důkazů jako standard, že hledáme pravdu v jiných věcech.  Pokud je pokřivený charakter, je pokřivený ve všem.


Aktualizováno Neděle, 22 Duben 2018 16:31
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit