Home Cestování Zahraničí Chorvatsko 2006 - Biograd na Moru - Biograd na Moru a další výlety
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Chorvatsko 2006 - Biograd na Moru - Biograd na Moru a další výlety PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Červen 2010 18:55
seznam článků
Chorvatsko 2006 - Biograd na Moru
Biograd na Moru a další výlety
Všechny strany

 

Biograd na Moru

Biograd na Moru je z kempu Soline přístupný po promenádě, která vede po pláži. Cesta trvá pohodlnou chůzí asi 20 minut. Na začátku Biogradu je menší přístav pro malé čluny. Hned u něj stojí hotely (např. Hotel Kornati). Protože se v přístavu voda hýbe minimálně a zřejmě tam ústí i nějaká ta stoka, pěkně to tam u vody zapáchá. Voda je tam hnědá a zcela neprůhledná. Velká marína je až o cca 500m dále. Mezi oběma přístavy je molo, ze kterého odjíždí lodě na výlety a u kterého kotví rybářské čluny a odjíždí trajekty např. na protilehlý ostrov Pašman). Jednou z atrakcí je tzv. ponorka. Jedná se o laminátový člun, který svou částí nad vodou připomíná ponorku a jehož podvodní část má v boku průhled ven. Výlet trvá hodinu a na loď se vejde 12 osob. V průběhu trasy ponorka obkrouží ostrovy, které se nalézají v průlivu. Krom hejn rybek a kamenitého dna nic zajímavého vidět není.

V Biogradu dělají výbornou zmrzlinu, kdy za 5 kun dostanete velký kopeček (či dva - podle obsluhy). Ve městě je i tržnice a několik pekáren. Chleba je většinou z bílého těsta ale různých tvarů. Je dobrý čerstvý, den starý již tak dobrý není.
V tržnici je i masna a prodej ovoce a zeleniny. Celkem mě překvapilo, že je ovoce v Chorvatsku tak drahé, cca 2x dražší než u nás.
Jinak v Biogradu naleznete množství pizzerií. Zde naleznete vyfocený ceník jedné z nich.

 

Pašman

Jednoho odpoledne jsme se jeli podívat na ostrov Pašman. Naším cílem nebylo jej objevovat, ale svézt Matěje na lodi. Na ostrově se nalézá klášter, ke kterému jsme nedošli, pekárna a pár restaurací.

Zadar

Podnikli jsme i výlet do blízkého Zadaru. Bylo velkým problémem v něm zaparkovat, obzvláště někde v okolí historického centra. Samotné centrum jsme prošli cca za hodinu.

 

 

 

NP Krka

Z kempu Soline je to kousek (asi 1,5h autem) do národního parku Krka, který leží nad Šibenikem. Po zaplacení vstupného (70kn na osobu, vstup Lozovac) nás autobus svezl dolů do údolí do části Skradinski Buk . Dá se jít i pěšky, ale ve vedru je to min. hodinový výlet. V parku se dá za 100 kun připlatit asi 3 h výlet lodí na Visovac. V základní ceně vstupného je pouze pěší prohlídka. Ta probíhá z části po dřevěných chodnících, které vedou nad vodou a vodopády, z části po normální cestě. Ideální je přijet co nejdříve, protože jinak návštěvníci cesty velmi rychle zaplní a je to tam jako na Václaváku. Scénérie padající vody, ryb, vážek, tůní a zeleně je překrásná. Můžete navštívit i vodní mlýn, který je umně vestavěn mezi kanály a opravdu do prostředí zapadá. V dolní části je umožněno koupání.

Výběr cen

Platné v červenci 2006, kurz 4,2 Kč = 1 kn

Vstup do NP Krka 70kn/osoba Malý jogurt 2,5 kn
Celodenní výlet na ostrovy Kornati 150 kn/osoba Voda (5 l) 13kn
Chleba ("kruh") 4-8kn Mléko 5kn
1,5 l Džusu 10kn 1 l Natural 95 8,2 kn
Trajekt Biograd - Pašman, 1 osoba - jednosměrná 10 kn Zmrzlina v obchodě 8kn kornout
Paprika 1kg 13kn Dálnice (jedním směrem) 135 kn

Zhodnocení

Shrnu-li naši dovolenou, tak se nám líbila. Pro příště ale zvolíme pro pobyt Istrii, která je přece jen o několik hodin cesty blíže. Syn se adaptoval cca za 2 dny, ale cesta pro něj byla únavná. Moře bylo vcelku pěkné, ale Matýsek si nemohl hrát tak, jak jsme si představovali. Díky tomu, že jsme jeli 2 auty, byla i cesta poměrně příjemná a na hlídání syna nás bylo dost.

Publikováno 27.8.2006



Aktualizováno Neděle, 25 Červenec 2010 12:08
 

Komentáře   

 
0 #5 izba-detska.sk 2014-10-11 22:05
Stránky tak Prišiel som k "oplatiť" som, . sa snaží nájsťveci na zlepšeniu site!
Myslím, že jeho ok používať niektoré Vašich predstáv !!
Citovat
 
 
0 #4 Miloš 2008-02-21 00:00
Nevíte někdo o pěkných plážích s pískem pro děti na severu Chorvatska? Diky.
Citovat
 
 
0 #3 Zdeněk 2007-04-10 00:00
Dobrý den, děkuji:) Kemp je poměrně roztáhlý, ale přístavištěm si nejsem jist. Tedy ne že by tam nekotvily gumové motorové čluny, to hned na dvou místech, ale přípojky na vodu a elektřinu jsou v maríně v Biogradu. To samé skluz pro čluny. Jinak jediná větší zátoka je mezi kempem a Biogradem, na ní je písek a v centru zátoky jsou gumové atrakce.

Pře ji pěknou dovolenou!
Citovat
 
 
0 #2 Helena 2007-04-10 00:00
Dobrý den, chystáme se do kempu Soline přesně rok po Vás, tzn. na vysvědčení letos.Vybrala jsem jej sama, proto doufám, že se bude líbit a zbytek rodiny mě (karavanem) plno kempů v CHorvatsku, máme vytypované skutečně pěkné. Ale letos jedeme s malou jachtou a potřebujeme mít v kempu přístaviště.Zde by mělo údajně být. Prosím o informaci, zda skutečně je v kempu přístav, skluz na čluny, příp. jestli je tam otevřené moře(takle jsme jednou skoro přišli o loď) nebo klidnější zátoka.Moc předem děkuji, pozdrav Matýskovi, Váš popis dovolené se četl jak knížka.
Zdraví Helena
Citovat
 
 
0 #1 Karel 2007-01-05 00:00
Zajímalo by mne, zda tam ještě někdo byl a jak se mu tam líbilo? není lepší jet severněji? Díky.
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit