Home Politika Blog Jak Luigi nezaměstnal domorodce
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Jak Luigi nezaměstnal domorodce PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 23 Červenec 2018 17:12

Zpráva z tisku: noviny Africký zpravodaj píší:

"Jednoho dne připlul běloch Luigi do nejmenované africké země, původně na dovolenou, ale zalíbilo se mu tam. Nějakou dobu pobíral dávky a získal status uprchlíka, ale poté začal podnikat a dnes má prosperující firmu "Veselý šroubovák", kdy opravuje zanedbanou infrastrukturu v dané zemi, a vůbec dělá různou technickou činnost od opravy elektroinstalace, pro opravu auta. Světová média o něm již přinesla několik reportáží, ve které vychvalují jeho schopnosti a cílevědomost. V dané africké zemi se vůbec nesetkává s nevraživostí. Je to zářný příklad začlenění. Má akorát drobnou vadu, odmítá zaměstnat černochy, protože jak říká,  jsou pro technickou práci zcela nevhodní a nevydrží pracovní tempo, které ve své firmě vyžaduje. Proto zaměstnává pouze ostatní bělochy. Nyní hledá několik dalších spolupracovníků."

Tak si zhodnoťme výše uvedenou reportáž z hlediska multikulti politiky, diskriminace, rovných práv, genderové vyváženosti, a kde čeho. Problém co? V Evropě přece něco takového přece nejde podporovat, a ještě to dávat do novin! Žaloby na ně, odporný příklad diskriminačního chování.

Ale zkusme bělocha vyměnit za černošku, africkou zemi za Itálii a opravu aut za chov koz a výrobu sýra. Lepší? A hned tu máte příklad, že naruby to jde: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/478470-migrantka-z-etiopie-provozuje-v-italii-uspesnou-farmu-mistni-zamestnavat-nechce.html

Takže pozitivní diskriminace je nejen možná, ale podle médií i žádoucí. Vyžadují-li to praktické důvody a je to vhodné pro ekonomické migranty, tím lépe.

Citujme z článku: „Migranti se na tu práci hodí prostě víc, protože je vyčerpávající. Když někdo přešel poušť a přeplul moře, znamená to, že je fyzicky odolný a motivovaný,“ vysvětluje Gudetaová. Její tajemství spočívá v tom, že se snaží z každého vytěžit maximum. „Když už jsou jednou migranti na našem území, neměli bychom je odsouvat na okraj společnosti. To je kontraproduktivní,” dodala."

Pouze si kladu otázku, když se dnes řeší nařízení, zda firmy mají ve vedení dost žen, zaměstnávají tu a tu minoritu a podobně, kdy přijde kontrola na firmu zmíněné madam, že firma nemá dost rasově pestrou, a nezahrnuje všechny menšiny a většiny v Itálii. Koneckonců britská zpravodajská služba už nyní má problémy tohoto charakteru - zaměstnává moc bělochů, viz např.: "

„Na seniorních pozicích zpravodajské komunity vidíme křiklavý nedostatek černochů, Asiatů a dalších etnických minorit,“ posteskl si předseda parlamentní komise pro tajné služby Dominic Grieve, podle nějž personální obsazení tajných služeb nereflektuje etnické složení současné Británie.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/velka-britanie-tajne-sluzby-mi5-mi6-cernosi-asiate-minority-po2-/zahranicni.aspx?c=A180718_144840_zahranicni_aha




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit