Home Politika Blog Pohled do novin 4.8.2018
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Pohled do novin 4.8.2018 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 04 Srpen 2018 16:35

V těchto dnech mě zaujalo několik novinových článků. Všechny směřují k otázce, k čemu platíme daně, když orgány státu fungují, jak fungují. Tedy špatně.

PR cigánskému gangu v Brně

Zdá se, že v Brnu, mém rodišti, to jde od desíti k pěti. Po extempore Žít Brno s dopisem italskému premierovi ohledně přijímání uprchlíků tu máme další perlu. Tentokrát okolí terorizující cigánský gang, o kterém se píše na iDnes. Vedení gangu má dokonce schůzky se starostou. Čekal bych spíše schůzky se sociálkou a policií. Ale multikulturní Brno už asi přechází na západní model a dalším krokem bude zavedení no-go zón.

Nejlepší je ale závěr článku

"Kdo se stane svědkem napadení, má okamžitě kontaktovat policisty. „Když budou jen provokovat, raději si jich nevšímejte. Násilí není řešení,“ vzkazuje (p. Kopic z Nízkoprahového klubu Likusák).

Zdroj: https://brno.idnes.cz/vankovka-gang-brno-kapitan-bohunice-d6h-/brno-zpravy.aspx?c=A180803_155617_brno-zpravy_vh

Takže pokud provokují, mají všichni dělat, jako že nic. Předpokládám, že pokud se někdo ozve a vysvětlí jim to ručně, bude na iDnes článek o rasově motivovaném útoku na hodné romské hrající si děti. Nezbývá než dodat - Brňáci, je to na vás, kde žijete a koho si volíte.


Studny a rybníky pro všechny

Letošní počasí je opravdu extrémně teplé a suché. Pokud je to předzvěst dalších let, máme se tedy na co těšit a bude jenom hůř a hůř. Je nutné začít lépe hospodařit jak na straně zemědělců, lesníků, tak  lépe nakládat s vodou u všech lidí. Není to jen o úsporách, ale třeba o způsobu údržby zahrad, změny v sekání trávy, atd... Kdo za poslední leta viděl, že by zemědělci použili pro orbu pluh? Já vždy vidím jenom disky, které upraví horních 10 cm půdy. Nicméně dokud nebudou mít povinnost zadržovat vodu v krajině majitelé lesů a polí, situace se nezmění. A není to věc dotací, protože zadržet vodu by mělo být alfou a omegou každého svědomitého hospodáře. Ale nezapomeňte, jste v Čekystánu. Stát vás bude nutit v rámci stavebního řízení řešit zadržovat vodu na ploše třeba 100m2 budoucího rodinného domu, ale zemědělce vedle se stovkami hektrarů se to netýká.

Pokud by někdo chtěl zřídit např. malý rybníček u sebe na pozemku, stráví měsíce papírováním a vyhodí statisíce za projekty, souhlasy a potvrzení, pak miliony za zemní úpravy a splnění všech požadavků orgánů státní správy. Když jsem téma malého rybníčku nadnesl na stavebním úřadě a odboru životního prostředí, hned jsem pochopil, že tudy cesta nevede a nemám roky a miliony na to, abych to zrealizoval, byť mám vhodný pozemek. Škoda.

Pokud se na problematiku zadržování vody podíváme komplexně, racionální vedení státu by umožnilo minimalizovat náklady a agendu soukromníkům, pokud mají lidé takový bohulibý záměr.

Aktuálně úředníci předkládají novelu vodního zákona, který umožní vlastníkům, kteří investovali do studní, nebo rybníků, vodu úředním rozhodnutím pod hrozbou pokut odčerpat.Platit to má od roku 2020.

Ptám se, kde je odpovědnost úředníků, plánovačů a státní správy? Je snad 50%, které mi ze mzdy zmizí na sociální a zdravotní pojištění, daň z příjmu, spotřební daně, DPH a další málo na to, aby stát fungoval efektivně a řešil věci, které je třeba řešit globálně? Proč jsou buzerování jenom občané, ale velkým firmám vše projde a zákony jsou upraveny pro ně na míru? Proč stát nezačne u toho, co má přímo pod sebou. Patří státním Lesům ČR, které vydělávají miliardy, málo procent lesů, aby začali s vodou hospodařit odpovědněji?

Odkaz na článek o připravované novelizaci vodního zákona: https://archiv.ihned.cz/c1-66207960-boj-proti-suchu-zasahne-do-byznysu-i-do-soukromi; http://tn.nova.cz/clanek/urednici-k-vam-budou-moci-prijit-vybrat-vodu-ze-studny-planuje-stat.html




Aktualizováno Pátek, 10 Srpen 2018 16:26
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit