Home Střelectví Boj proti odzbrojovací směrnici sabotuje vláda ANO a ČSSD
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Boj proti odzbrojovací směrnici sabotuje vláda ANO a ČSSD PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 20 Srpen 2018 17:01

Bohužel nastává situace, kterou jsem očekával. Od začátku jsem byl skeptický vůči ochotě politické reprezentace postavit se nesmyslům z Bruselu zejména v oblasti směrnice snažící se odzbrojit legální držitele zbraní. Představte si to, aby vláda a obě komory parlamentu dělaly něco pro lidi. Takže žádné překvapení se nekoná.

V Čechách proběhla jedna petice, následně probíhá druhá - více je na www.peticezbrane.cz, sebrány byly desetitisíce podpisů, které se stavěly proti nesmyslnému a technicky neproveditelnému nařízení Evropské komise. Následoval návrh na úpravu ústavy, který poslal k ledu Senát. Už tam se ukázalo, jací hrdinové v Senátu zasedají, a jak důležité je vždy porovnávat slova (ta nic nestojí) a činy. V Poslanecké sněmovně byla implementace odložena do doby, než se rozhodne o žalobě České republiky na neplatnost. Takže bychom si řekli, času dost.

Ale máme tu srpen, a aktuální Ministr vnitra Hamáček pod křídly všemocného vůdce Agrofertu přináší návrh, jak směrnici implementovat, pro první krok částečně, vládním nařízením. No paráda ne? Rozpusťme parlament, není jej více třeba. Vláda si vystačí sama.

Zajímavý je ještě jeden aspekt. Ministerstvo vnitra, respektive odbor, který má zbraně na starosti, se snažil působit konstruktivně a uklidňovat naše držitele zbraní, že budou dělat vše pro to, aby česká legislativa a to, co tu funguje, bylo maximálně zachováno. Přesto tu v polovině prázdnin přistál bez varování návrh jakoby z jiného světa. Jistě, jsou to jenom úředníci a plní nařízení. V rámci připomínkovacího řízení byly aspoň nepovinně osloveny organizace jako LEX.

Ve státu, co se řídí jako "vlastní" firma, to ani nemůže být jinak. Co chce šéf, to se musí udělat.  Například A. Babiš podepsal petici proti omezení zbraní, a že by to bylo poznat v konkrétních činech? Takže co vlastně premiér Babiš chce? Zřejmě chce ochránit svůj majetek ve svěřeneckých fondech. Ostatně dostává na dotacích výrazně více, než odvede na daních. A to se vyplatí.

Takže milí držiteli zbraní, zamysli se, až půjdeš k volbám. Ne slova, ale činy, to je to, co platí. A p. Babiš přesně ukázal, jak to je.

Více se dočtete:

https://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/75-dulezite/3169-komentar-k-navrhu-narizeni-vlady-o-technickem-provedeni-nekterych-zbrani

https://www.securitymagazin.cz/survival/zbranova-smernice-vlada-narizenim-omezi-vojenskohistoricke-rekonstrukce-parlamentu-se-ptat-nepotrebuje-1404061084.html

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Premier-Babis-podepsal-petici-proti-bruselskym-zbranovym-zakazum-529880


Aktualizováno Pondělí, 20 Srpen 2018 18:13
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit