Home Survival a vše okolo Nože Recenze Cold Steel SRK
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Recenze Cold Steel SRK PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 02 Prosinec 2018 13:04

Nyní před vánoci poskytl Cold Steel slevu na nože, mimo jiné i na SRK z oceli SK-5, což je dle popisu vysokouklíková ocel. Pojďme se podívat na krátké hodnocení.

Při ceně kolem 1000,- Kč je to dle mého názoru velmi zajímavá nabídka na pevný nůž. Jedná se o nůž vyrobený na Taiwanu, tedy žádná klasická Čína kopie. Čepel je potažená nějakým poměrně odolným povrchem, který připomíná zapečenou keramiku, či plast. Vyzkoušel jsem odolnost proti lihu a černění nereaguje. Předpokládám, že jako ochrana uhlíkové čepeli to bude stačit a čepel získá maximálně škrábance.

Ostří na hřbetu je falešné, jak je vidět na fotografii. Ručka je z pryže - označené jako Long Kray-Ex. Pouzdro je ala kydex - označeno Secure-ex. Nůž v pouzdru drží velmi dobře, a nevypadne, ani pokud by nebyla zajištěná ručka. Zatím si nejsem jist, zda se nebude trošku tupit ostří při ukládání nože do pouzdra, protože pouzdro je opravdu fest.

Dle popisu se jedná o nůž na survival. Tloušťka čepele 5mm slibuje dostatečnou odolnost. Již z výroby je ostrost slušná. Ale pro survival je nutná i schopnost rozdělávat oheň pomocí fire steelu. A to jsem vyzkoušel a mohu potvrdit, že jiskru hází dobře.

Na porovnání je na fotografiích nůž Cold Steel Spike, který lze nosit na krku.

srk1
srk1 srk1
srk2
srk2 srk2
srk3
srk3 srk3
srk4
srk4 srk4
srk5
srk5 srk5
srk6
srk6 srk6
srk7
srk7 srk7
srk8
srk8 srk8
srk9
srk9 srk9



Aktualizováno Pátek, 07 Prosinec 2018 05:37
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit