Home Politika Blog Snímek dnešní doby
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Snímek dnešní doby PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 10 Prosinec 2018 12:08

Ráno vstát, jít do práce, pak z práce, děti, večer padnout a spát, trocha odpočinku o víkendu. Týden za týdnem, měsíc za měsícem. Zaplatit účty, hypotéku,... Není čas na nic. Nad ničím přemýšlet. Informace přichází a odchází v takovém množství, že nevíte, co bylo hlavním motivem zpráv včera.  Pomalu se vám zužuje obzor, protože o některých věcech se nepíše a nediskutuje. Číst nějaký kritický pohled na cokoli, to přece ne, rozbila by se pracně budovaná slupka s vhodným názorem na svět. Jenom ta slupka ale umožňuje mnohým aspoň nějak fungovat, aniž by se zbláznili.

Máme sice svobodu projevu, ale už ne svobodu po projevu. Sociální sítě již vesele cenzurují, ale neříkáme tomu cenzura, ale mazání "hate - nenávistných" komentářů. Protože jako jednu z prvních věcí je třeba vymyslet nová pojmenování. Takže co není dost "multi-kulti", to je nenávistné. A kdo to posoudí? Cenzor - tedy samozvaní příslušníci VB, jako jsou různé stránky Demagog, Evropské hodnoty, nějací Elfové, a podobně. O nutnosti přejmenovávat fakta psal již Overton.A když někdo něco řekne, a nevyjde hate, zkusíme žalobu (viz. například reakce Ženské loby na projev prof. Piťhy).

V Číně vám již vytváří elektronický status - s kým se stýkáte, co děláte, co si prohlížíte, co píšete a říkáte... To vše vytváří váš společenský kredit. S nízkým kreditem máte smůlu ve všem, ani se nepřestějujete, nezískáte práci... Více ZDE. Takhle důslední nebyli ani komunisté během normalizace. Jednoduše proto, že neměli takové technické možnosti, ale zřejmě to asi tolik neprožívali, protože jinak by disident Havel nemohl mít byt, chatu a auto v době, kdy to neměla ani spousta kovaných komunistů. To mě vždy zaujalo, když se intriky STB uváděli na příkladu Havla, který odjížděl vlastním vozem na Hrádeček a byl sledován. A že je to v Číně a ne tady? Zkuste počítat kamery na ulici cestou do práce.

Ale nechoďme daleko. Přepisování, či upravování historie. Je to vlastnost diktatur? Pokud ano, jak je možné, že v Norsku upravují osnovy tak, aby se neučila Druhá světová válka a holocast. Více ZDE. Asi by nás to nemělo překvapit v zemi, kde se kradou děti a která svůj pohled na svět distribuuje spolu s financemi tzv. Norských fondů. Více např. ZDE. Opravdu jsme součástí stejného civilizačního okruhu se zemí, jako je Norsko, nebo Británie, která kryla a kryje hromadné znásilňování dětí pákistánskými gangy a kde vás zavřou za to, že máte šroubovák? Pro Brita je větší problém polský instalatér, než násilník z Pákistánu. Ale je to jejich země (otázka je vlastně čí dnes toto území je) a jejich pravidla. Už samotné laborování ohledně Brexitu ukazuje, že "kdyby mohly volby něco změnit, dávno by je zakázali".

Francie je zmítána protesty tzv. "žlutých vest". Ve zkratce jde o to, že vláda léta lidi směřovala do dieslových aut a teď je chce výrazně zdanit. Ukázka toho, že plebs je především o tom, aby platil daně (a náklady elit) a jinak držel hubu.

Ale nechoďme daleko. Česká Bezpečnostní informační služba má výhrady k výuce ve školství.Celá zpráva ZDE. Nejznámější je nyní část:
"Sovětský svaz prohrál studenou válku, ale sovětskou propagandu nikdo neporazil a její kontinuální vliv nenarušil. Moderní dějiny prezentované ve školách jsou de facto sovětskou verzí moderních dějin a proruským panslovanstvím je do jisté míry zasažena i výuka českého jazyka, resp. literatury (národní obrození). Trvající vliv sovětské propagandy a fakt, že Rusové ovládají moderní dějiny (Orwell: Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá současnost, ovládá minulost. ), tvoří základ pro současné ruské vlivové operace všeho druhu a tedy i hybridní strategie. 3 „Dveřmi vyhodíte internacionalistu a oknem se vám vrátí bojovník proti migraci, islamizaci, dekadentnímu chaosu a obhájce tradičních křesťanských hodnot.“

Vysvětluji si to tak, že po náboru do BIS na vysokých školách,  nasála tato organizace množství krajně levicově (myšlen multikulturalitický směr nazývaný někdy neomarxismus) smýšlejících osob, pro které je stát a národ sprosté slovo a zejména národní obrození v době, kdy je to s EU všelijaké, představuje nevhodný vzor. Že to nebude mimo mísu je citát z části k levicovému extremismu "Levicově extremistická scéna nepředstavovala bezpečnostní riziko pro ohrožení demokratického zřízení ČR". Hned v zápětí je u squatingu v centru Klinika uvedeno, že "kolektiv... ignoroval rozhodnutí soudu".Přitom naše společnost je postavena na dodržování pravidel a rozhodnutí nezávislých soudů.

A to je vše pár témat z posledního týdne. A takhle si tu v prosinci 2018 žijeme.

Takže pokud chcete mít snazší život, je nejlepší všechno svalit na Putina a nedostatek genederu v veřejném prostoru:) Večer si dát pivko a zkouknout nějaký nekonečný seriál.

PS: objevila se ještě jedna zpráva - Ukrajina uznala jako válečné veterány i banderovce. O čem to vlastně je, citujme z článku "Členové OUN a UPA se podíleli na masakrech, při nichž byly zavražděny až statisíce příslušníků etnických menšin, především Poláků, ale také Židů, Čechů či Rusů. Odhady počtu obětí se přitom kvůli chaosu, který tehdy v regionu panoval, značně různí." Detaily ZDE. Případně se lze podívat na detaily k Volyňskému masakru např. na WIKI . Můžeme si to dát do kontextu s pochody bývalých příslušníků SS jednotek v Pobaltí.... K obojímu EU taktně mlčí...



Aktualizováno Pondělí, 10 Prosinec 2018 16:00
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit