Home Střelectví Recenze puškohledu Valiant Lynx 6x40 AOIR Mil-Dot
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Recenze puškohledu Valiant Lynx 6x40 AOIR Mil-Dot PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 16 Prosinec 2018 18:39

Dlouho jsem váhal, zda se vůbec do nějakého puškohledu Valiant pouštět. Jsem spíše zastánce Optisanu, ale nabídka Valiantu Lynx 6x40 AOIR Mil-Dot vypadala při 2000,- Kč velmi zajímavě a tak jsem si o něj napsal k narozeninám, a jaké překvapení, byl tam. Primárně chci toto sklo použít na Slavii 634, tj. rozhodující bude odolnost. Dále v textu sepíši krátkou recenzi a hodnocení.

Na stránkách prodejce tvrdí, že pružinovky tento puškohled bez omezení zvládá, takže uvidíme. Na malorážku by to chtělo mnohem větší zvětšení, takže jej chci na Slávii nechat.

K samotnému puškohledu - v krabici je jenom puškohled a utěrka. Vedle dostanete montáž. Návod si musíte stáhnout - např. zde. Vyroben je v Číně. Podle dovozce by měl být plněný dusíkem. Protože v autě pěkně promrzl, tak se v místnosti při nějakých 25°C pořádně orosil. Po uschnutí to bylo bez dopadu na optickou kvalitu, takže budu doufat, že je to pravda a něco málo vydrží.

Průměr tubusu je palec (25,4mm) a je dost dlouhý (320mm). Na Slávii je nutné jej chytit v až v krajních polohách rybiny a pro někoho může být problém najít vhodnou polohu pro oko. To je ale věc hodně individuální. Každopádně kdyby ve zbrojovce dělali delší rybinu, nic by se jim nestalo. Krytky puškohledu jsou plastové a jejich životnost nebude veliká.

Optické vlastnosti se zdají v pořádku, opticky je obraz čistý, ani jsem si nevšiml nějaké chromatické vady. Mildot kříž je pěkně čitelný a je podsvítilený. Podle výrobce je ale kovový, což bude výrazně ovlivňovat životnost. Lepší by byl leptaný. Baterie pro podsvícení součástí dodávky není.

slavia1
slavia1 slavia1
slavia2
slavia2 slavia2
slavia3
slavia3 slavia3



Aktualizováno Středa, 19 Prosinec 2018 18:56
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit