Home Střelectví Poturčenec horší turka
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Poturčenec horší turka PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 22 Březen 2019 17:03

Útok na Novém Zélandu byl pokud vím první velkou akcí jednotlivce, řekněme osamělého vlka, vůči muslimům. Z globálního pohledu zde jsou samozřejmě invaze do Afghanistánu či Iráku (muslmiských zemí), které za sebou mají reálně statisíce mrtvých, ale ty prováděly státy, ne jednotlivci. Smrt 50 lidí vč. dětí je samozřejmě strašlivá. Stejně jako bylo strašlivé vystřílení klubu Bataclan, nebo pumový útok na Bali. Nicméně ani srašlivý rozsah by neměl zabránit tomu, abychom přestali přemýšlet a skouzli do panických a zkratových akcí, jak nyní předvání novozélandská vláda.

Já bych chtěl upozornit na něco jiného a to určité vzorce chování, které smutná událost na Novém Zélandu spustila, či spíše vnímavějším vytáhla více na světlo denní. Co mě k tomu vedlo? Jednak fakt, že video ze střelby používá Erdogan v Turecku pro další upevňování svého vlivu a odklon od sekulárního státu. Prý teror křesťanů (https://www.denik.cz/ze_sveta/erdogan-pobouril-novy-zeland-na-mitincich-pousti-video-z-utoku-na-mesity-20190320.html). Co jsou pak útoky muslimů v Evropě? A pak, jak se toho chytili muslimové v Čechách. Níže je výběr z rozhovorů, které stojí za to shlédnout, abychom nahlédli do myšlení muslima, který přišel do Čech, žije zde a jak říká v jiném rozhovoru, má politické ambice.

V čem je pointa? Poslední léta ohrožují Evropu útoky muslimů. Bataclan, Hebdo, Nice,... Nejsou výjimkou ani znásilnění - jedním z odporných případů je například Velká Británie a případ pákistánských gangů (Rotherham).

Jaká byla reakce politiků na útoky v Evropě? Snaha je ODZBROJIT LEGÁLNÍ držitele zbraní, protože nelegální trh v kombinaci s No-go zónami v západní Evropě se dost špatně reguluje. Stejně tak tzv. politická korektnost brání nazvývat vše pravým jménem. Evropští politici rozsvěceli Eiffelovu věž, prohlašovali "Je suis" něco. Jednoznačné a upřímné odsouzení těchto útoků muslimy aby pohledal. Naopak obvyklé zdůvodnění bylo, že útočník byl osamělý vlk, mohla za to nedostatená inkluze, špatné životní podmínky a kde co. Ale nikdy to nemělo nic společného s islámem. Navíc, často není výjimkou, že propukaly po útoku v muslimském světě oslavy. Pokud si vzpomínám, zejména po akci v redakci Hebdo. Holt jiný kraj, jiný mrav.

Nyní se stal útok na Novém Zélandu a ukrajinský představiltel muslimské obce v Čechách (údajně prý původem pravověrný křesťan) vyzývá k vyzbrojení muslimů a ochraně mešity. Proč? Protože se bojí vzrůstající fobie z muslimů. Přesně v duchu hodného a zlého policajta - část muslimů se vyzbrojovat chce, část ne.  Každý si vybere to stanovisko, které mu vyhovuje, ale podstata je, že jsou postulovány další požadavky muslimů vůči státu a je vyvoláván dojem utlačované a ohrožené menšiny. Chrání snad naše policie kostely po tom, co např. v Nigerii muslimové masakrují křesťany?

Já si proto kladu otázku, zda stejný typ uvažování jako mají naši muslimové, nemá vést k tomu, že je třeba se střežit muslimů, protože statisticky páchají naprosto nejvíce útoků, které končí náboženským zvoláním. A útočí střelnou zbraní, noži, nebo nákladními automobily. Nebo mají jen největší procento osamělých vlků?

Docela by mě zajímalo, zda dotyčný ukrajinský představitel české muslimské obce, který se chlubí, že jde zbrojní průkaz dělat v dubnu, opravdu zbrojní průkaz dostane. Součástí procesu je totiž vyjádření Policie ke spolehlivosti a výzva k vyzbrojování je hodně za hranou. Ta výzva vede k vytváření milicí a domobran, tedy paralelních státních struktur. V Británii mají své zkušenosti se Šária hlídkami a podobné výzvy jsou prvním krokem. Dalším budou uzavřené oblasti, kam se nedoporučuje vstupovat, atd... Ukázky naleznete po celé západní Evropě.

Takže jestli se ukáže, že se dostane ke zbrojnímu průkazu, je to špatná zpráva pro celou společnost.

Linky:

https://video.aktualne.cz/dvtv/mam-zbrane-ulozene-na-policii-jednam-s-ni-o-spolupraci-rika/r~1d35eb744b3511e9b5e8ac1f6b220ee8/

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/leonid-kushnarenko-vzkaz-zbrojni-pas-reakce-teroristicky-utok-muslimska-obec-cr.A190319_123736_domaci_cern



Aktualizováno Pátek, 22 Březen 2019 19:47
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit