Home Politika Blog Sankce proti Rusku na věčné časy?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Sankce proti Rusku na věčné časy? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 28 Červen 2019 05:12

Dle tisku (ZDE) byly opět prodlouženy sankce proti Rusku, tentokráte do ledna 2020. Už dříve jsem četl články o tom, že Rusko s brzkým zrušením sankcí nepočítá a proto dlouhodobě pracuje na tom, aby dopady byly co nejmenší. Pro nás je zajímavé, že duo Francie a Německo, které za sankcemi stojí, je protlačilo Evropskou unií, přitom ale např. Německo s Ruskem vesele obchoduje.

Je zřejmé, že sankce bezesporu mají nějaký negativní dopad na ruské hospodářství a některé jednotlivce, na druhou stranu Rusko není malá země jako je Venezuela a donutilo je to pracovat jednak na potravinové soběstačnosti, ale také je to přivazuje k Číně. Určitě mají sankce dopady na některé ćeské firmy, ale kladu si otázku, do jaké míry si velké evropské státy pomáhají k likvidaci evropské konkurence a sankce padnou až ve chvíli, kdy většinu businessu shrábnou právě Německé a Francouzské firmy.



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit