Home Politika Blog Zavedení institutu strpění cizince
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zavedení institutu strpění cizince PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Říjen 2019 05:12

Podle soudruhů z EU musí Česká republika zavést institut strpění cizince. Takže pokud tu bude cizinec, zločinec, který má za sebou například vraždy a další nezákonnou činnost i na našem území, nebude možné jej vyhostit, pokud nebude sám chtít. Vítejte v dnešní Evropské unii, kde je právo cizince páchat zločiny více, než právo domorodce se bránit.

K právu se bránit např. ve Francii - připomeňme např. vyvraždění redakce Charlie Hebdo (12 mrtvých) . Pro připomenutí, šéfredaktorovi bylo pravidelně vyhrožováno smrtí, byl to sportovní střelec, ale bylo mu zakázáno nosit zbraň na osobní ochranu (detaily ZDE).

"Soudní dvůr EU (SDEU) v rozhodnutí konstatuje, že ani zločinec nepřestává být uprchlíkem, i když mu stát nepřizná tento statut a může na území pobývat zákonně. Společný azylový systém EU vycházející z Ženevské konvence včetně zásady nevracení uprchlíka do země, kde mu hrozí mučení nebo nelidské zacházení je nutné bezpodmínečně dodržovat, uvádí v rozhodnutí SDEU."

Zdroj: https://www.ceska-justice.cz/2019/10/cr-musi-zavest-institut-strpeni-cizince-i-clovek-bez-naroku-azyl-ma-mit-prava-uprchlika/