Home Politika Blog Sankce jako nástroj mezinárodní politiky
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Sankce jako nástroj mezinárodní politiky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 18 Prosinec 2019 06:32

Na momentální kauze, kdy USA uvalily sankce na ty, co se podílí na stavbě plynovodu Nord Stream 2, krásně ukazují, jak funguje prosazování obchodních zájmů.

Cílem Německa bylo zvýšit svou energetickou bezpečnost a mít pokud možno přímé spojení s hlavním dodavatelem - Ruskem. I pro Rusko to bylo výhodné, protože se takto vyhne svým největším kritikům, kteří vedou proti Rusku nejvíce bojovné řeši - tedy Ukrajině a Polsku. Jenže plynovod tímto jednak snižuje důležitost těchto zemí pro tranzit, a dále ukazuje, že zas tak nikomu na západě na srdci neleží.

Do toho by USA rády udaly svůj dražší plyn, zkapalněný plyn. Jak z toho ven? USA přišly s tím, že uvalí sankce na Německo, Rusko a firmy, které se na stavbě podílí a to z důvodu, že USA leží na srdci Evropská bezpečnost....

Tolik k praktické mezinárodní politice. Nejpoužívanější se jeví: "barevná" revoluce a sankce.

Odkaz na článek o sankcích: https://byznys.ihned.cz/c1-66696290-americky-kongres-schvalil-sankce-vuci-firmam-spojenym-s-plynovodem-nord-stream-2


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit