Home Politika Blog Glosy 31.1.2020
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy 31.1.2020 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 31 Leden 2020 16:53

Posledních pár dní jsou zprávy plné informacích o koronaviru. My se ale podívejme na další zprávy.

Dnes je den Brexitu. Doporučuji video z proslovu N. Faragem který se loučil v Europarlamentu. Skončilo to odpojením mikrofonu. Nic neukazuje pýchu a nabubřelost evropských orgánů (přesněji lidí v nich) jako tohle video: https://vimeo.com/388075622 

Dále tu máme manipulativní článek na iHned. "Migraci z Afriky a krizím zabráníme tak, že podpoříme pastevce a jejich tradiční způsob života, říká šéf Veterinářů bez hranic". Detail článku přístupný není, ale samotné shrnutí myšlenky stojí za rozbor.

Pastevectví spočívá v tom, že hospodářská zvířata (kozy, ovce, krávy,...) spásají trávu, keře, stromy. Pastevectví vyžaduje obrovské plochy. Původní pastevci totiž migrovali, spásli vše a pak se posunuli dále. Příroda pak měla nějaký čas na obnovu, než se vrátili. Jenže v dnešní době, kdy populace nejen v Africe brutálně roste, je masivní pastevectví prokletím, které ústí v erozi půdy a zhoršování životního prostředí. Po intenzivním pastevectví zůstane poušť.

Nakonec už jen zpráva z Ministerstva obrany - nákup radarů není předražený, to se jen úředník přepsal, tak jsme ho propustili...  Konference zde. Bohužel, opět další nedůvěryhodné výběrové řízení.



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit