Home Politika Blog Glosy 27.4.2020
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy 27.4.2020 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 27 Duben 2020 18:00

Dneska jsem se dočetl, že hrdinný rek, který se postavil soše Koněva a protože neměla roušku, tak ji nechal odstranit, je pod policejní ochranou. Proč? Protože se bojí reakce Ruska. Přijde mi ubohé, že se  na soše, která i po listopadu 89 stála přes 30 let na svém místě, snaží politicky zvýraznit lokální politik, který jinak nic nepředvedl. A když se Rusové ozvou, pojímá to jako souboj ČR vs. Rusko, aby získal podporu vytvářením vnějšího nepřítele. Odstraňovat sochu a ještě tímto způsobem je ubohost a lidská nízkost. S odstraňováním soch měli velké zkušenosti komunisté, ale přirovnání starosty Prahy 6 Koláře ke komunistům by se mu asi nelíbilo, byť praktiku má zcela stejnou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/starosta-ondrej-kolar-policejni-ochrana-socha-marsala-koneva.A200427_135810_praha-zpravy_rsr


Další zajímavá rozvíjející se kauza je dopis a smrt p. Kubery, který byl v době své smrti předseda Senátu, mj. proslulý svým nezdravým životním stylem. O dopisu nikdo nemá žádné velké detaily, ale zase tu máme počátek příběhu, kdy ho údajně dohnal stres z řešení čínské hrozby a snad i otravy, když ne u Zemana, tak na rautu v čínské ambasádě. Každého člověka je samozřejmě škoda, ale to co se tu po jeho smrti rozvíjí je již poněkud podivné.  Primárně, vrcholnou politiku má dělat člověk s nějakou psychickou odolností. To, co zde sledujeme, je pokus o vytváření kultu bojovníka proti Číně.

„Ve mně vyvstal strach,“ vzpomíná na recepci vdova po Kuberovi.„Řekli jsme si, že nebudeme ani nic jíst, nic pít, ale co mu dávali v té místnosti, kde byl sám, já nevím. ale něco se tam dít muselo, protože pak se projevoval úplně nestandardně k jeho stylu života,“ dodává emotivně paní Kuberová.

Zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/641942/dcera-kubery-neustoupil-a-stalo-ho-to-zivot-kvuli-rodine-chce-tlak-ciny-setrit-vystrcil.html


Dále mě zaujalo, že tančit HAKA, který zatančily sestřičky v Británii je nevhodné, neboť to jsou bělošky a tanec je Maorský.

„Bílí lidé tancující haku... tohle je táááák divné. Prosím, najděte nejtemnější část webu a pohřběte to tam,“ uvedl další, který se videem cítil být dotčen.

Zdroj: https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/sestricky-zatancily-domorodou-haku-schytaly-kritiku-kvuli-kulturni-nevhodnosti-40321828


A domácí koronavirové situaci. Už jsem se zcela ztratil, co je povolené, co není a jaký je stav. Vláda bohužel zřejmě nemá žádný plán a tak vše vyhlašují tak nějak bez dlouhodobého plánu, co je zrovna napadne. Nejvíce jsem koukal, jak bídně a uboze dopadl slibovaný test promoření společnosti. Nakonec to nebyl test nějakého statistického vzorku, kdo šel kolem, mohl se nechat vyšetřit.  K čemu takový test je, je mi záhadou. Není tam ani zastoupení věkových skupin, pohlaví a oblastí... Promarněná šance a selhání.


A ještě jeden tip - kanál Daniela Vávry - Jáma pekel na Youtube. Aktuální díl https://www.youtube.com/watch?v=NGUx_AJg8Vw


Aktualizováno Pondělí, 27 Duben 2020 19:05
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit