Home Politika Blog Předsudečná nenávist
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Předsudečná nenávist PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 26 Červen 2020 07:17

Předsudečnou nenávist či násilí na internetu již řeší dle článku na Novinkách již 31 policistů.

„Jednou z kapitol, které tento odbor řeší, je i problematika předsudečného násilí. Tedy násilí motivovaného předsudky útočníka. Nejčastěji se s ním setkáváme na sociálních sítích ve formě nenávistných příspěvků,“ upřesnila pro Právo pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. ...„Policisté se v rámci vyhledávání této trestné činnosti samostatně z vlastní iniciativy zaměřují na všechny oblasti, kde mohou očekávat protiprávní jednání, tedy i na veškeré sociální sítě,“ uvedla Kropáčová."

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/justice-a-policie-budou-sledovat-diskuse-na-internetu-40328850

Takže lze předpokládat, že v oddělení slouží především "svazáci".

Je to vůbec zajímavý pojem, předsudečná nenávist či násilí. Pěkně do Orwellova světa, bez práva, spravedlnosti, kde se lidé bojí mluvit a jsou stíhatelní za všechno. Když ne stíhatelní, tak postižitelní, jak si ukážeme níže.

Pěkná definice situace je  v článku Vláda zavedla pojem předsudečná nenávist, nesprávným chováním se jí může dopustit každý Z článku citujme "Nemusí naplňovat skutkovou podstatu trestného činu, neusiluje o svržení režimu ani o totalitu, není extremista. Svým jednáním ovšem šíří strach, štěpí společnost a vyvolává antagonismy. Tak vnitro popsalo osobu projevující předsudečnou nenávist – jednání, jehož nový název schválila na konci dubna česká vláda."

A dnes ještě jednou o Orwellovi, tentokrát z pera Miroslava Macka Zdroj: http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140475&menu=0

Citujme: "Když před pár dny libyjský uprchlík zabil v Anglii tři bělochy, zareagoval na to fotbalový fanda Jake Hepple transparentem s nápisem „White Lives Matter“, nechal ho přivázat za letadlo a zorganizoval přelet vzkazu během fotbalového zápasu nad stadionem Etihad.  Zástupce anglického fotbalu chování dlouholetého fotbalového fanouška pobouřilo. Klub vydal ostré prohlášení „Budeme spolupracovat s policií na dopadení viníka a doživotně mu zakážeme vstup na stadion".  Viníka? Hepple prohlásil, že nevidí rozdíl mezi "White lives matter" a "Black lives matter", kterému vyjadřovali fotbalové týmy před zápasem podporu.  O tři dny později dostal okamžitou výpověď. Z práce vyhodili i jeho přítelkyni, kterou přičinlivý udavač nahlásil, že má na sociálních sítích „rasistické posty“. Firma udavači veřejně poděkovala a své zaměstnankyni nabídla, že může zůstat, pokud absolvuje třítýdenní převýchovu - "antidiskriminační školení". Odmítla. Jak je vidět, Orwella už mají zřetelně za návod k použití, nikoliv varování."

Každý, nechť si nad takovým světem udělá názor sám. Můj osobní názor je, že všechny tyto preference a pozitivní diskriminace povedou k nárůstu tlaků ve společnosti. Všechny tyto předsudečné nenávisti společnost přikryjí a ta bude jako papinův hrnec bez pojistného ventilu, pod kterým se neustále topí. Následky mohou být různé, ale asi ne příjemné a společnost projde nějakou formou změny.

Orwell v mnoha ohledech předběhl dobu, mimo jiné, když prohlásil:  „Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/280539-george-orwell-jestlize-svoboda-slova-vubec-neco-znamena-potom-j/?page=2



Aktualizováno Pátek, 26 Červen 2020 07:40
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit