Home Politika Blog Když se špatně plánuje...
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Když se špatně plánuje... PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 15 Říjen 2020 17:01

Něco se musí komunistům nechat. Investovali do ochrany obyvatel, plnili sklady na maximální samostatnost v době nouze, jídlo, materiál, plány... Jednou ze záloh byly záložní nemocnice, v podstatě připravené, prázdné budovy se sklady s lůžky, kde bylo možné velmi rychle zavést lůžka, základní materiál a otevřít pár operačních sálů. Měly potřebné napojení na sítě, atd... V podstatě ideální pro pacienty, kteří primárně potřebují izolaci.

A dnes ve zprávách zjistíme, že se bude 500 lůžek lepit z armády, z hmotných rezerv a vše se dá do výstaviště v Letňanech, kde z toho bude polní nemocnice. Místo, aby se aktivovaly a třeba už v létě připravily podobné budovy,... kdyby tu ovšem nějaké byly a neprodaly se za pár korun, nebo se nechaly zchátrat. Smutný příběh.

S tím, jak se zrušila základní vojenská služba, zlikvidovalo se zázemí a možnost rychle a snadno povolat značnou lidskou sílu.

Je vidět, že 30 let vedlo k tomu, že se přestalo plánovat a něco jako hmotné rezervy je spíše výsměch. Kdo si vzpomene, jak se hmotné rezervy vyprodávaly za bakšiš...


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit