Home Politika Blog Energetická krize za humny
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Energetická krize za humny PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 04 Říjen 2021 15:42

Tématem posledních dní je ne úpadek, ale přímo pád Evropy, přesněji EU a Británie z důvodu Green dealu a obecně zatloukání energetiky v posledních desítkách let. Taky proč energetiku řešit, když se stačí napojit na zásuvku, nebo pustit plynový kotel. U plynu vlastně může být mstivý ruský mužik rád, že jej odebereme? Děláme mu tím službu, no ne?

Takže odpadoví druhořadí politici v EU za podpory národních vlád upletli bič.  Prvním krokem bylo prosazování "obnovitelné" energie bez jakéhokoli posouzení rizik či možností. Ideologie totiž argumenty nepotřebuje. Podstatná je víra.

Takže solár, vítr a někde voda. Shodou okolností dnes noviny píší, že velmoc vodních elektráren Norsko má nedostatek vody, budou mít tedy sami problémy. Švédko spoléhá na desítky let starou uhelnou elektrárnu. Německo se svými větrníky závisí na výkyvech větru, které zkrátka jsou podstatou této energie. Když se např. podívám nyní z okna ve středních Čechách, větývka stromů se ani nehne. A že by něco podstatného, na podzim, na prahu zimy vyrobil solár, tak to ani náhodou.  Takže zase nabíhaji uhelky, protože pokrokový Němec chce jaderky zavřít. Atomová energie je tedyzatím fuj, ale do prvního blackoutu. Hloupé je, že pak bude chtít stavět celá Evropa a nebudou dodavatelé, kteří by to zvládli. My jsme soudruzi ale ideově pevní, a ty Rusy dostavět Dukovany nenecháme. To raději dva zimníky.

Plyn - to je další téma. Na Rusko EU ušila regulace a omezení, aby údajně podpořila Ukrajinu. Takže Rusové  po loňské zimě nedostali jednak objednávky, druhak je ve hře limitování kapacit, aby Ukrajina mohla dostávat stále nějaké poplatky. Smutně prázdné zásobníky plynu po Evropě jsou tedy výsledkem smluv a omezení, které si ušila Evropa, ne Rusové.

Mezitím má energetické problémy Čína, kde již odstavují továrny z důvodu nedostatku elektřiny. U nich se projevilo snížení těžby uhlí po zavedení přísnějších bezpečnostních předpisů. Ale Čínan z Ruska odebere vše, co mu dodají. Bez keců a sankcí, které vůči Rusku projevuje EU. Ale už vidím ty hlášky evropských politiků, že by Rusové něco dodat měli i nad rámec smluv, když chtějí být bráni za spolehlivé dodavatele. Přitom nyní jenom dodržují to, co EU chtěla. To nevymyslíš.

Takže celá EU se svými povolenkami na CO2, zanedbanou energetickou infrastrukturou vyšroubuje ceny do závratných výšin, které bude muset zaplatit mizející střední třída. Vysoké ceny také budou znamenat, že energie - tedy světlo, teplo, ... nebude pro každého v míře, jaké bude potřebovat. Takže v 21. století se začíná mluvit v Evropě o energetické chudobě. Tu mimochodem nemá vyřešit stavba nových zdrojů, ale daně a přerozdělování.Jak jinak v EU, že? Dotace to zachrání.

Je načase také tak omezit individuální dopravu a osobní auta, aby si lidi moc nevyskakovali. Buzerace a normy jako EURO7 to jistí. Auto nemá a nesmí být pro každého. Nicméně i elektro-automobilisty přejde smích. Teď infrastrukturu silnic platí fosilní paliva. Při provozu těžších elektroaut silnice rozhodně lepší nebude a pokud se má opravovat, bude dříve či později daň z elektroaut, nebo ujetého kilometru. Až bude soudruh v Bruseli rozhodovat, zda můžete vyjet z baráku, tak vás smích přejde.

Ale ideově pevní občané to vydrží, dva tři zimníky, do toho kolo, či koloběžka a ono to půjde.  Když EU vyhlásí pětiletku, desetiletku, nesmíme být síly reakce, ale dát do toho srdíčko a zapojit se. V jednotě je síla. Kdepak se vydávají EU mávátka? Mimochodem, už se objevují zprávy o snaze zakázat spalovací kotle, domácí krby a podobně.

A abychom neodbyli tu Británii. Tam začíná rozvážet palivo armáda, protože nejsou řidiči kamionů. Ale buďme rádi, mají povinné kurzy rozmanitelnosti a udržitelnosti. Asi nedávali na kurzech pozor a tak mají nějak pokřivené hodnoty. Co je to takový benzín vůči diverzitě. Ostatně, na co se zmůže v tomto komentáři prostý čecháček, který doma vychovává zkažené ovoce. Ale jsou tu tací, co jsou již ukotvení a kurzy prošli na jedničku, jako majitel firmy Tomcat R. Grill, co sponzoruje Rangers a stydí se, že je Čech, a tedy apriori asi rasista.

Ať se mnou souhlasíte, nebo ne, zkuste si situaci u nás, v Evropě i světě zanalyzovat. A dobré zítřky nás nečekají, a už vůbec ne s těmi kašpary, kteří jsou jak v naší, tak Evropské politice. Volby toho moc nezachrání.





Aktualizováno Pondělí, 04 Říjen 2021 17:10
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit