Home Politika Blog Zemanova pomsta
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zemanova pomsta PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 13 Prosinec 2021 17:44

Dnes oznámili, že Zeman jmenuje vládu Fialy vč. Lipavského. To je ten podporovatel Palestiny, Eurohujer a obecně diplomacií prakticky nepolíbený člověk. už jsme jako Amerika - Česká republika je země neomezených možností. Výhrady k němu jsou nejenom v ODS, ale vlastně všude. Co jsem nakoukl do diskuzí, tak teď všude všichni slaví, jak je Fiala silný premier, jak hrozbou kompeteční žaloby Zemana vyškolil a podobně.

Osobně si myslím, že na jaře už tu Fialova vláda nebude a proč?   Spouštěč pádu ještě nejmenované vlády se spustil dnes.

Celý tenhle slepenec stran držel v předvolebním boji odpor proti Babišovi. Bylo to jediné a nosné téma - Antibabiš. Vlastní program vlastně ani neexistoval, nebo byl podružný. Lidé je volili, protože nechtěli Babiše a chtěli změnu. Tak ji taky dostanou. Když to po volbách dohromady splácali do návrhu vlády, a co si budeme povídat, personálně je to z velké části dosti ubohé představení, tak se stal jediným pojítkem odpor proti Zemanovi a jeho později potvrzeným výhradám proti Lipavskému.Zábavná byla i snaha jej zbavit během pobytu v nemocnici pravomocí.

Ti, co nenávidí Zemana po jeho zlepšení zdravotního stavu propadli trudomyslnosti, ale kompetenční žaloba byla jejich naděje na potrestání ještěra. A už se ukájeli nad možnou kompetenční žalobou, kterou by Fiala stejně projel, i když je Ústavní soud proti Zemanovi. Nikdo ho zkrátka nemůže donutit jmenovací dekret podepsat, když nebude chtít. A chtít ho odvolat? to by bylo divadlo, které by je také pohřbilo. Pořád byl zvolen přímou volbou, byť jej mnozí volili, protože nebyl představen žádný jiný aspoň trošku normální kandidát.

Ale starý ještěr je převezl, i když jsem to nečekal. Zřejme počítá s rychlým pádem.

Můj odhad je, že si je Zeman vědom, že po jmenování by tuto vládu držel zase jenom odpor proti němu a kompetenční žaloba. Tím, že jmenuje i Lipavského dostal Zeman Fialu do situace, kdy ten vládní slepenec blech bude čelit ekonomické krizi, energetické krizi, nekompetentnosti jednotlivých ministrů, narůstání nákladů, rozdělování koryt, aby vyšlo na všechny a vůbec dojení veřejných prostředků. A babišovská média nebudou mlčet. Bývalá opozice zažije to, čemu odvykla. Pozornost. Navíc se Zeman zachoval státotvroně, proces nebrzdí a navíc Fialu ohledně např. Lipavského varoval. Odpověď byla, že za vládu nese odpovědnost Premiér. Ano, a dnes Fiala skončil, a možná to ještě ani neví.

Během chvíle se ta vláda začne hroutit a rozkládat. Piráti ukáží absolutní neschopnost, podobně jako primátor Hřib. ODS zase půjde na pár let do opozice, protože se tak odchýlila od svých základů, že těžko říci, kdo ji vlastně volí a co jí jde. Top09 bude na zrušení, protože Eurohujerů začně ubývat se zdražováním díky emisním povolenkám, Green dealu a dalším buzeracím z Bruselu. Starostové - tam si nejsem jist, ale zatím nic nepředvedli, kromě toho, že dokázali očůrat Piráty.  Možná budou podobně flexibilní jako Lidovci. A Lidovci, ti půjdou s každým.

Ve výsledku tohle celé posílí Babiše. Což je také špatná zpráva.

Nicméně je na voličích, aby příště zvážili, koho volit.


Aktualizováno Pondělí, 13 Prosinec 2021 18:08
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit