Home Politika Blog Cenzura je tu
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Cenzura je tu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 26 Únor 2022 07:08

Včera bylo oznámeno, že se NIC.CZ a vláda dohodli, a začali cenzurovat vybrané weby, které jsou údajně proruské. Do večera byly o blokaci dalších webů požádany další společnosti poskytující internetnové služby.


Kromě blokování osmi proruských webů, které oznámil správce české národní domény CZ.NIC, žádá o zablokování širšího seznamu stránek také armádní Národní centrum kybernetických operací (NCKO). Vyplývá to z informací, kterou dnes večer poskytovatelům rozeslal peeringový uzel NIX.cz

NCKO podle něj žádá operátory o zablokování celkem 22 webů: Ac24.cz, aeronet.cz, Ceskobezcenzury.cz, cz.sputniknews.com, Cz24.news, Czechfreepress.cz, Eurabia.cz, Exanpro.cz, Infokuryr.cz, narodninoviny.cz, Novarepublika.cz, Nwoo.org, Pravyprostor.cz, Protiproud.cz, Prvnizpravy.cz, rukojmi.cz, Skrytapravda.cz, Slovanskenebe.com, Svobodnenoviny.eu, Svobodny-vysilac.cz, Voxpopuliblog.cz a Zvedavec.org. ...

„V současné době také komunikujeme s Ministerstvem průmyslu a obchodu a máme od nich předjednáno, že v případě naplnění tohoto opatření nevidí porušení pravidel síťové neutrality. Písemné vyjádření bychom měli obdržet v pondělí,“ dodává NIX.

Zdroj:https://www.lupa.cz/clanky/cesko-v-hybridni-valce-vlada-vyzyva-k-cinu-armada-zada-operatory-o-blokovani-proruskych-dezinformacnich-webu/


Takže se kluci a holky, co mají ten jediný správný názor rozhodli jiné názory a informace cenzurovat. Bohužel nemohu říci, čím si to ty servery zasloužily.  Znám Novourepubliku, kterou provozuje stávající Europoslanec Ivan David (minimálně je vlastníkem domény) a tam se vyjadřoval k dění v EU. A to velmi kriticky. 

Ať si již o těch webech a co na nich bylo myslím cokoli, tak v demokratické a svobodné společnosti je cenzura nepřípustná. Česká republika není ve válečném stavu, žádný soud nerozhodl, že ty weby a jejich konkrétní články porušují nějaký zákon a mají proto být zakázány. Bylo to rozhodnutí aktivistů na růzmých pozicích, které jim umožnily technicky tu blokaci udělat.  Dneska jsou cenzurovány weby, které byly údajně proruské. Co to ale znamená? Přinášely snad informace z Ruska? To ve válce je, takže lze předpokládat, že zprávy cenzuruje, minimálně ty z Ukrajiny. My jsme ve válce, že se tu cenzuruje? Tady se cenzuruje pro jistotu, aby snad někdo nezískal informace, které získat nemá. Nebo se ty weby jenom nehodí, protože třeba přinášly ruský pohled na celou událost? Jak si pak kdokoli může udělat obrázek, pokud bude zpřístupňována jenom ta jediná a správná pravda? Jak může vůbec fungovat nějaké soužití národů, pokud informace o motivech jejich konání jsou cenzurovány? Skutečnost je taková, že mají obavu, že by ty weby mohly nahlodávat tu jedinou správnou pravdu. Je to skoro stejný hřích, jako nevěřit na vedoucí úlohu strany za komunismu.

Že se jedná o totalitní praktiku plně srovnatelnou s komunisty můžeme ukázat na historických paralelách. Na den přesně, 25.2.1948 zaznělo:

"Reakce, která chystala a připravovala právě v této době rozhodný úder proti našemu lidově demokratickému řádu, byla sama odražena a poražena. Bdělost, ostražitost a pevná bojová vůle našeho lidu způsobily především tuto porážku reakce. Jednota našeho lidu, jednota dělnické třídy, jednota dělníků, rolníků, živnostníků a inteligence to byla, která našemu národu dala dostatek sil, aby v zárodku, během několika málo dnů zmařil úklady a spiknutí reakce."

"Nyní, kdy každý útok reakce je odražen, vrátíme se opět ke své práci, ke své budovatelské práci na splnění dvouletky, ve které práce bude o to radostnější, že již tam budou v míře daleko menší, než tomu bylo dosud, rozvratnické a sabotážnické živly. Je potřeba, soudruzi a soudružky, nyní, když vůle našeho lidu byla tak slavně prosazena, znovu se semknout v mohutné pracovní úsilí, abychom překonali veškeré obtíže, které před námi stojí, a abychom vybudovali z naší republiky, oproštěné od reakcionářů, šťastný domov všeho pracujícího lidu."

Ano, i naši kluci a holky z Demobloku a ti další "svazáci" s jedinou a správnou pravdou se chovají zcela shodně s komunisty.

Výše uvedený citát pochází od Klementa Gottwalda (zdoj a link na celý proslov https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Anor_1948).


A k cenzuře, už od doby Covidu je český právní řád pouze takový seznam doporučení, ze kterého se bere jen to, co se hodí. Nehodící se škrtněte a pokračujte dle svého uvážení. Vydáte nezákonné opatření? Nevadí, vydáte ho znova.

Máme tu vedle Ústavy i Listinu základních práv a svobod, ta obsahuje

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

Každý z těchto bodů zavedená cenzura porušuje.


Historie je zkrátka humorista. Vyměnila kulisy, dodala nové technologie, vyměnila lidi, ale vlastně i ti komunisté se považovali za demokraty a posunula ručičky času o 74 let.

Takže bychom měli začít studovat, co následovalo po roce 1948 s těmi, co s komunisty a Gottwaldem nesouhlasili. Nakročeno to má nyní úplně stejně.




Aktualizováno Sobota, 26 Únor 2022 19:42
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit