Home Politika Blog Co se událo 13.7.2022
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Co se událo 13.7.2022 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 13 Červenec 2022 13:49

Není to tak dávno, co jsme poslouchali prohlášení o skvělém managementu ČEZu a jeho zasloužených desítkách milionů odměn, ať již přímo v bonusech, nebo v akciích. Prý si to zaslouží za skvělé výkony. Další příběh Petra Signaloviče Fialenka a jeho tlupy byl o tom, že stát nesmí obrat menšinové akcionáře ČEZu (30% podíl) a s cenou energií se nedá nic dělat. Jenom plakat a platit. Menšinový akceionář si zkrátka musí vydělat. Ostatně co víme, kolik vládní skvadra a napojené subjekty těch akcií vlastní že...

A teď tu máme novinku, stát půjčuije ČEZu na 3% úrok 74 miliard, aby mohl platit zálohy na obchodování na lipské burze.

Takže skvělý management uzavřel takové kontrakty, že ČEZ potřebuje 74 000 000 000 Kč na zálohy. Kolik přispějí ti minoritní akcionáři, kterým se takto opět zvýšila cena akcí, protože stát opět impotentní management ČEZ podržel? Nepřispějí nic. Je to opět stejné - privatizují se zisky, zestátňují ztráty.

A to vše, abychom dotovali Němce a dělali virtuální obchody na Lipské burze a prodávali tam levně elektřinu, na kterou se spalují i zbytky našeho uhlí, které nebude, až ho budeme potřebovat. Co bychom pro Němce neudělali, že.  Doufám, že se cítíte nadneseně, že jeden z nejbohatších států Evropy je sponzorován Čechy...


Další lekci double thinkingu předvedlo iDnes. Celou dobu píší o neschopnosti ruských generálů, že jsou tlustí, blbí, že jim nezáleží na životech vojáků, Ukrajinci je zabíjejí jak na běžícím pásu, navíc jsou to hordy z východu... A dnes se dozvíme, že o nich Putin nedovoluje psát, protože se bojí jejich popularity.

Asi bych potřeboval povinné politické školení, protože tu logiku nechápu.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-putin-generalove-media-valka-ukrajina.A220712_162115_zahranicni_jhr


Do toho tu máme stále opletačky s plynem. Uvidíme, zda Rusko bude dodávat plyn i přes NS1 po skončení údržby. Ale Němci již připravují zavírání teplé vody a další omezení. Upřímně nevím, jak má fungovat model, kdy teče teplá voda např. 2-4 hodiny denně. To co v trubkách vystydne budou muset lidi odtočit? To se tedy nedoplatí... Ale ten přístup je symptomatický pro celé vedení protiruských sankcí.

Osobně si myslím, že celé protiruské sankce jsou schválně sankce hlavně proti lidem a násilné tlačení greed dealu.


Oceán má hranice, jenom lidská blbost žádné hranice nemá. Stačí si projít diskuze na internetu k Rusku a Ukrajině a nestačíte se divit...


A nezapomeňte oslavit, že oficiální inflace je již 17,2%. Reálná ve vašich peněženkách bude kolem 30%, ale to se schová v nákupním košíku. Za komanče se říkalo, že zase budou levnější lokomotivy... A a ž bude Fialenko mluvit o tom, že i za tohle může předcházející vláda a Rusko, proč má zbytek Evropy inflaci jednocifernou?



Aktualizováno Středa, 13 Červenec 2022 14:25
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit