Home Politika Blog Další eskalace?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Další eskalace? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 03 Srpen 2022 04:51

Nelze si pomoci, ale vypadá to, že je zde ze západu neustálý tlak spojit co nejtěsněji Rusko s Čínou. To, že babička Pelosiová přiletí na Tchaiwan fakticky nic nepřinese, kromě další eskalace vztahů s Čínou. Ano, je to gesto, ale na jednu stranu neodvolali politiku jedné Číny, na druhou do Číny ryjí. Na pozadí se navíc pokouší přesunout všechny klíčové technologie z Taiwanu - jde o výrobu čipů a litografické stroje. Pak bude možné Tchaiwan obětovat, klidně v boji Tchaiwan vs. Čína. Model je to osvědčený, ale velmi krátkozraký.

Vytváří se nám tu mocenské bloky. USA jsou samozřejmě jeden, s vazaly v Evropě. Přívěškem je Austrálie a Nový Zéland. Vazaly jsou státy EU z toho důvodu, že nejsou schopny samostatné politiky a momentálně se opájí green deal ideologií, což Evropu ještě více hospodářsky a vojensky marginalizuje. Druhý blok budou země kolem BRICS. Otázkou je, zda se vytvoři další blok v podobě muslimského světa, který by spojil  osu Turecko, Saudskou Arábii a Irán, což se nyní jeví jako věc nemožná, ale kdo ví. U zbytku zemí bych pak čekal, že budou inklinovat k některému z těchto bloků.




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit