Home Politika Blog Glosy k 22.10.2022
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy k 22.10.2022 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 22 Říjen 2022 08:42

Když jsem po útoku na Kerčský most prohlásil, že Ukrajinské infrastruktuře zbývají hodiny, moc jsem se nepletl. Podle posledních odhadů je vyřazena 1/3 ukrajinských energetických zdrojů. Tolik k těm vlhkým snům o tom, jak Ukrajina v zimě dotuje západní Evropu elektřinou. Chvíli ještě Ukrajinci uráželi Muska, který sponzoroval internet Starlink pro Ukrajinskou armádu, aby se vzápětí omlouvali, když začaly výpadky a prohlásil, že už to platit nebude...  Dle mého krásná ukázka ukrajinské vděčnosti a politiky.


Dále, Česko si dále půjčuje 10 miliard na hrazení nákladů spojených s 500.000 tisíci Ukrajinci uprchlými do ČR. Jenom na úrocích to bude kolem půl miliardy ročně. V jednom článku je více zajímavých informací:

K 16.10. 2022 Česko od začátku ruské invaze na Ukrajinu udělilo běžencům z Ukrajiny 446 811 dočasných víz. Ta Ukrajincům plně otevírají dveře do tuzemského veřejného zdravotního pojištění, školství a na pracovní trh. ...S uprchlickým vízem dočasné ochrany podle Úřadu práce ČR [ÚP ČR] ke konci září pracovalo v Česku přes 88 900 lidí z Ukrajiny. Sociální a zdravotní odvody podle dat zdravotních pojišťoven platí zhruba půlka z nich. Důvod je, že se jedná především o ženy s dětmi. A ty volí zkrácené pracovní úvazky na dohodu o provedení práce [DPP] s výdělkem do deseti tisíc korun měsíčně. Což je zprošťuje od plateb do zdravotního a sociálního systému. Příjem si dorovnávají humanitární dávkou ve výši pěti tisíc korun měsíčně na osobu po dobu šesti měsíců. Následně se dávka sníží na životní minimum.

https://www.fintag.cz/2022/10/21/cesko-si-pujci-u-ceb-deset-miliard-na-pomoc-ukrajincum/


Protože už od Babiše se tu rozjíždí ekonomické perpetum mobile zvané "400miliard ročního schodku není problém". Nejde jenom o to, že dluhová služba je desítky miliard ročně, ale ekonomika jde díky sankcím na Rusko do stagflace a brzy se to projeví propadem kvality služeb nejen ve zdravotnictví. Obecně bude stát a lidé dále chudnout a chytat se do dluhové pasti. Kdyby byl stát občan, už exekutor kouká za rohem na pěkné ryto. Vysoká inflace boří důvěru v měnu. Proč mimojiné snižuje OPEC těžbu? Aby vyhnal cenu ropy, protože i dolar, byť posílil více než Euro, je inflační měna, která ztrácí hodnotu.

Vláda fialové hrůzy je esence břídiství a škůdcovství. Za dalších 10 miliard Kč chtějí také zbourat vybavené a funkční letiště v Líních, aby tam mohl Volkswagen postavit továrnu na baterie. Jednak je v severních Čechách brownflieldů a nezaměstnanosti mnohem více, druhak v dnešní byrokracii nedovede nikdo nové letiště postavit a už vůbec ne za 10 miliard. Je to čisté zlo. Česko není země příběhů, ale země blbosti a zrádcovství.

Aspoň vidíte, jak bere tahle vláda národní pohromy vážně bezpečnost ČR. Připomeňme, jak dopadlo letiště v Milovicích, Ralsku (Hradčany) a nebo průkopník likvidace letišť u německých hranic Žatec - kde je průmyslová zóna Triangl, z jedné třetiny neobsazená.

Problém je, že ekonomické sankce na Rusko nepovedou ke změně chování Ruska, ale Ukrajina jako tonoucí utopí evropské státy, které se snaží agonii prodloužit na úkor vlastního obyvatelstva. Obyvatelstvo dlouho nebude věřit pohádce o Putinovi, který zničil českou ekonomiku. Ta frustrace se jednoho dne obrátí nejen proti vládě.

Nejvíce je zajímavé, že nikdo neřeší, jak bude Ukrajina fungovat po tom, co válka v nějakých hranicích skončí. Ono nejde o pomoc v penězích, ale vizi fungování Ukrajiny vedle Evropy. Budou si moci ekonomicky zničené evropské státy dovolit udržovat a rozvíjet zpustlou Ukrajinu? Evropa není energeticky soběstačná a všudepřítomná byrokracie neumožňuje technologický pokrok. Ono ještě žádný úředník v Bruseli od stolu pokrok nevymyslel... Energie bude Evropa dovážet s brutálními přirážkami, a ty peníze budou opět někde chybět...



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit