Home Politika Blog Aktivní aktivista na Hradě
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Aktivní aktivista na Hradě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 06 Únor 2023 07:55

Nutno říci, že laťka od doby kovidu není na Hradě nasazena vysoko. Dle mého názoru se Zeman vyděsil ze svých zdravotních problémů a začal pokrývat a podporovat kdejaké zvěrstvo. I to je důvod, proč by člověk ve vysoké funkci neměl být ve věku 70 a více let.

Pavel ihned po zvolení, což se ale nerovná inauguraci, začal svoji aktivistickou jízdu. Zřejmě hnán svým okolím, jako je lobista Kolář a další, začal se vyjadřovat ke kde čemu a zamozřejmě pro nás nejdůležitější je volat si s Tchajvanem a Zelenským... Už se začal vyjadřovat i k ekonomii a je zřejmé, že bude tuto vládu, jejímž byl kandidátem, podporovat ve všem. Nějak nerozumím schůzce s Koudelkou z BIS a osočování Hradu z podvodů. Pokud o něčem ví, tak má podat trestní oznámení. Ale i to je známka aktivismu. A jedna z těchto věcí bude i zvýšení daní z nemovitosti. Než to spláchnete, že je to zatím málo, tak všeho do času.

Stejně tak si nechá nanominovat Rychetskému blízké soudce, aby aktivistický a politicky stranný Ústavní soud měl pokračování.

Podívejme se na USA, kde nejnižší daň z nemovistosti je 0,3% ročně při průměrné ceně nemovitosti cca 150tis USD na Hawai, ale taková New Jersey už má 2,21% při průměrné ceně nemovitosti 344tis. USD.  Jeden z nejvíce sluníčkových států je Kalifornie, odkud se progresivismus šíří do celého světa, má 0,74% hodnoty při průměrné ceně nemovitosti 550 tis USD.

No a teď se podívejme do Čech. Daně z nemovitostí jsou v řádu tisíců a jsou příjmem obcí. Nicméně Green Deal, regulace a požadavky na stále větší technickou náročnost výstavby budov, podpořené dotacemi  na kde co, vyhnaly ceny nemovitostí do závratných výšin. Takže typický volič Pavla bydlí v socialistickém bytu v paneláku, který v Praze má hodnotu řekněme 5 milionů. Takže to by daň např. půl procenta dělala 25 tisíc, takže přes 2 tisíce měsíčně... Tak gratuluji!

Tato vláda nehodlá ale reálně šetřit, boj proti dezinformacím, třídnímu nepříteli (populární slovo je dezolát) a prosazování přání Brusele a Washingtonu něco stojí. Tu podpořit dotacemi svá média, tu si nakoupit F-35, jejichž náklady na dobu životnosti se odhadují na 1.000.000.000.000 Kč, ten počet nul je správně, je to 1000 miliard, neboli bilion korun a pochybuji, že při odhadech byla zohledněna inflace kolem 20%.

I když tato Fialova hrůzovláda by ráda protáhla odchod do důchodu do 68 let. Jsem zvědav, jak se budete tvářit, až vás v 68 letech poveze z fabriky 68 letý autobusák k 68 letému doktorovi (jestli tu vůbec nějaký bude). Je zvláštní, jak se pořád porovnáváme se Západem, ale vždy jen s tím, co je možné využít na utažení tohoto národa. Tak vysoký odchod do důchodu zatím nikde na světě není a pokud se srovnávat, tak s blízkým Rakouskem, kde je to 65 let.

Výhled odchodu do penze si pro různé státy můžete prohlédnout zde: https://www.schroders.com/sk/insights/economics/world-pension-ages-on-the-rise-when-will-you-retire/

Nicméně, mám pro vás zprávu, že si toho důchodu neužijete. Od roku 2020 průměrné dožití klesá a z 76,3 let jsme na 74,1 v roce 2021. Něco udělal covid, ale rok 2022 s touto vládou čísla asi nespraví, protože investice do zdravotnictví není její priorita. A slovy ministra zdravotnictví, Leopardíka Válka, obvolejte si 100 lékáren a někde léky seženete.

Přiznejme si, že tento stát jde na buben. Ale jde tam s masovou podporou obyvatel, která podporuje Fialovu vládu a jejího nominanta Pavla.

A kdo chce kam...

Abych nezapomněl, proc cenzory a strážce jediné vyjevené pravdy, tento blog je plný metaforických vyjádření.



Aktualizováno Pondělí, 06 Únor 2023 08:48
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit