Home Politika Blog Methanol a daně
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Methanol a daně PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Čtvrtek, 13 Září 2012 17:15

Řada lidí (ke dnešku se mluví o 18 mrtvých) zemřelých na následky otravy methylalkoholem svědčí o mnoha selháních státních orgánů, ale poukazuje i na neschopnost politické garnitury zajistit v této zemi slušný život obyvatel. Proč?

Minulé týdny byly ve znamení návrhu na zvýšení daní. Předcházelo tomu snad omezení daňových úniků spojených s palivy, pančovaným alkoholem, či zprůhlednění výběrových řízení? Tedy že by si politici si do svědomí a přestali méně krást? O dotacích z EU si myslím svoje, ale zfixlovat programy a pak nevyčerpat desítky miliard z dotací, aniž by byl pohnán někdo k zodpovědnosti? Ano, i to je situace dnešních dní. Rozpočet bude doplácet na mnohdy nesmyslné projekty kamarádíčků.

Stále se nám smějí do obličeje, a přitom si myslím, že občan je tu od toho, aby byl oholen na kost. A k tomu je nejlepší cesta právě přes daně - např. přes DPH. Proč ekonomiku ještě více nepotopit, že?

A pak tu máme ještě pár privatizačních příležitostí a církevní restituce. Tam si nahrabou dost. Co bude výsledkem? Úzká skupina velmi bohatých lidí a chudé masy, pro které se jednou za 4 roky uspořádá divadlo se jménem volební guláš zdarma.

Bohužel to není tak, že stát je špatný hospodář a rozprodej všeho vyřeší problémy. Je to tak, že politici, kteří byli zvoleni, jsou špatní hospodáři myslící pouze na sebe. A je jen na nás, abychom je vykopali od korýtek.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit