Home Střelectví
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Střelectví
Puškohled na CZ455 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 29 Březen 2020 10:00

Rozhodl jsem se vyplnit čas koronavirových omezení alespoň krátkým příspěvkem na téma puškohled na malorážku CZ455.

Aktualizováno Neděle, 29 Březen 2020 12:44
 
Sa vz.58 a Vortex Sparc AR PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 04 Leden 2020 16:02

Stará dobrá 58 patří pořád mezi nejvíce dostupné poloautomatické pušky na trhu s relativně levným střelivem v ceně kolem 5-8 Kč.  Základní omezení této zbraně je v tom, že z výroby máte k dispozici buď pevnou pažbu - tzv. pádlo (P) nebo ocelovou sklopku (V) a tím to končí. Kapotáž je v lisované pryskyřičné dřevotřísce. Takže kdo si chce střelbu více užít, začne "kosu" tunit. Čímž se pomale, ale jistě, začne dostávat k ceně platformy AR, která je na tuning připravena neporovnatelně lépe. Hodně proto záleží na tom, jak vás střelba puškou chytne a za kolik jste jednotlivé tuningové kusy vč. zbraně koupili. Bývala doba, kdy 58 stála do 6 tis. Kč.

Aktualizováno Pondělí, 27 Duben 2020 13:57
 
Zamítnutí žaloby ve věci zbraňové směrnice PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 10 Prosinec 2019 05:45

Jak jste ohli dočíst, Evropský soudní dvůr zamítl žalobu České republiky na neplatnost směrnice upravující nejen držení zbraní. Rozsudek má dvě roviny, oběma bychom měli věnovat pozornost.

První je rovina faktická a argumentační. Zde doporučuji vůbec se nespoléhat na média a rozsudek si přečíst.Přeložený rozsudek je na stránkách

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=221244&pageIndex=0&doclang=cs&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=5309337, případně najdete link i na stánkách Lexu (www.gunlex.cz). Sledujte argumentační logiku, překrucování a zdůvodňování tak, aby to zrkátka vyšlo. Nejde jen o tzv. Švýcarskou výjimku, ale i fakt, že si Komise sama určuje, kdy bude potřebovat analýzy dopadů, kdy ne, opět jak se to hodí. Naprostá demonstrace toho, jak jsou si někteří rovní, někteří ještě rovnější a vybraní, jako Komise, jsou si nejrovnější. Opět, než si uděláte názor, přečtěte si rozsudek.

Druhá rovina je, jaký faktický dopad bude mít rozsudek na české držitele zbraní. Upřímně, dopad směrnice na "západní" státy nás nemusí zajímat. Tamní obyvatelé o svá práva držet legální zbraně a sebeobranné prostředky už většinou přišli a demografická situace je taková, že změny by mohly vést k velkým nepokojům. Takže lze očekávat, že na západě se bude odzbrojení populace dále zpřísňovat, bez ohledu na to, že nelegálních zbraní je tam přehršel.

U nás se připravují nové zákony, které by nahradily stávající legislativu. Zájemce opět odkážu na LEX, který působí v expertní skupině. Jaké dojmy jsem si odnesl já z této, více než rok trvající, přípravy zákonů? První věc jsou branné spolky, kdy osobně vnímám velkou nechuť Ministerstva obrany (MO) tuto problematiku řešit a jakkoli posunout. Opět, je nutné rozlišovat slova, co se vedou, a činy, které se dějí. A pasivita MO je až zarážející. Akční je odbor Ministerstva vnitra (MV), kde je aspoň snaha v rámci paskvilní směrnice udělat aspoň trochu funkční legislativu. Návrhy systému zákonů jsou již k dispozici.

Na faktické výsledky ovšem bude třeba počkat - jednak, co a jak bude schváleno, druhak, jak se ustálí výklad.

V každém případě, moje skepse ohledně nefunkčnosti EU dosáhla dalších minim, skoro se divím, že to ještě jde. Nyní bude na nás, jako voličích, abychom zapracovali na zpětné vazbě našim zástupcům v Parlamentu a Senátu, a nestali jsme se také z pohledu sebeobrany impotentní zemí, jako je Německo, Francie, nebo Velká Británie.


 
Kroužky Maxima Warne PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 15 Srpen 2019 19:18

Při hledání montážních kroužků průměru 30mm na kulovnici CZ557 Varmint s weawer lištou jsem přemýšlel nad kde čím, ale nakonec jsem koupil montáže Maxima Warne (30mm Low Fixed Rings Matte Black). Za výhodu jsem považoval, že mají málo dílů a šroubů. Zde jsou v podstatě jenom dva protikusy stažené 4 šrouby a ocelová destička na fixaci ve weaver liště.

Aktualizováno Pondělí, 27 Duben 2020 13:57
 
Poturčenec horší turka PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 22 Březen 2019 17:03

Útok na Novém Zélandu byl pokud vím první velkou akcí jednotlivce, řekněme osamělého vlka, vůči muslimům. Z globálního pohledu zde jsou samozřejmě invaze do Afghanistánu či Iráku (muslmiských zemí), které za sebou mají reálně statisíce mrtvých, ale ty prováděly státy, ne jednotlivci. Smrt 50 lidí vč. dětí je samozřejmě strašlivá. Stejně jako bylo strašlivé vystřílení klubu Bataclan, nebo pumový útok na Bali. Nicméně ani srašlivý rozsah by neměl zabránit tomu, abychom přestali přemýšlet a skouzli do panických a zkratových akcí, jak nyní předvání novozélandská vláda.

Aktualizováno Pátek, 22 Březen 2019 19:47
 
«ZačátekPředchozí1234567DalšíKonec»

Strana 2 z 7