Home Politika Citace a zajímavé odkazy
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zajímavé odkazy a citace
Co s uprchlíky? Postarat se o ně mimo Evropu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 01 Říjen 2015 16:31

Že se společenské klima mění, to nedokáží zakrýt už ani mainstreamové noviny. v Německu už začínají vyhazovat Němce z obecních bytů a chystají se zabavovat pro imigranty soukromé nemovitosti. Vše ve jménu falešné humanity a multikulturalismu.

Osvěžním v dnešní době je rozhovor s Lukášem Visingrem:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Velmi-odvazne-navrhy-analytika-Visingra-co-s-uprchliky-a-jeho-nazory-na-pristehovalce-do-Evropy-Slunickari-mu-vynadaji-zbytek-si-muze-pocist-401593



 
Civilizace a dějiny PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 22 Září 2015 19:37

Kniha Civilizace a dějiny od Miroslava Bárty, Martina Kováře a kolektivu autorů (Academia; 2013, ISBN: 978 80 200 2301 8) je plná zajímavých informací a myšlenek. Každému doporučuji k přečtení.

Rád bych citoval alespoň kousek (strana 466-467, autory kapitoly Dějiny válek a válečnictví jsou Marie Šedivá Koldinská a Ivan Šedivý):

"Války, které mocnosti v současnosti vedou, jsou pro svoji globání povahu mnohdy domácímu veřejnému mínění nesrozumitelné. .... již ani ve společnosti nacházející se v permanentním ohrožení nemají její občané vůli bojovat... "  ... "...současná euroatlantická civilizace není ochotna bojovat bez vyhlídek na snadné vítězství."

"Ještě nikdy v dějinách nebyly "samčí" vzorce chování tendující k aktivitě, sebeprosazování a v konečném důsledku i ozbrojené agresi tak ostře odsuzovány, a v konečném důsledku i sankcionovány jako dnes - a to počínaje výchovou dětí v duchu genderové korektnosti a konče úzkostlivou snahou o vstřícné a politicky korektní chování k jiným kulturám a civilizacím, po výtce pak k těm, jejichž příslušníci se jakýmikoli ohledy vůči euroatlantickému kulturnímu okruhu ani v nejmenším nezatěžují. Otázkou zůstává, zda za tento postoj v budoucnu draze nezaplatíme."


 
Rozhovor s Ivo Budilem v E15 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 16 Září 2015 18:01

Dne 15.9.2015 vyšel v deníku E15 na straně 12-13 rozhovor s p. Ivo Budilem (Profesor antropologie). Pár zajímavých citátů:

E:15 "Multikulturalistický model je tedy podle vás chybný?"

Budil: Ano. Imigranti by měli v rámci integrace přijmout modernitu, stát se plnohodnotnou a produktivní součástí západní společnosti. .... My nesmíme vytvářet a udržovat při životě enklávy dodržující hodnotové systémy, které nejsou kompatibilní s moderním způsobem života. Ohrožovali bychom tím sami sebe."

E15: "Co když Evropa současnou situaci nezvládne?"

Budil: "V takovém případě se staneme součástí třetího světa, což se podle mne v některých oblastech již děje. Za dvě tři generace může Evropa vypadat jako Jihoafrická republika. Na jedné straně mrakodrapy a luxusní residenční čtvrti, na druhé straně bezútěšné slumy."




Aktualizováno Středa, 16 Září 2015 19:46
 
Velmi smysluplné vyjádření p. Robejška PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Září 2015 09:24

I k imigraci a evropským hodnotám se vyjádřil p. Robejšek v pořadu Bez vytáček.



 
Písnička o migrantech PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Září 2015 06:26

No nevím jak si myslíte Vy, ale já bych to viděl na písničku ze života. Bohužel video je z youtube odstraňováno, takže je třeba hledat...






Aktualizováno Sobota, 12 Září 2015 13:27
 
«ZačátekPředchozí12345DalšíKonec»

Strana 3 z 5