Home Politika Citace a zajímavé odkazy
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zajímavé odkazy a citace
Citát ke společenským hodnotám PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 10 Srpen 2015 19:31

Martin Schmarcz:

"Pro nás by bylo dobré, když už se zjevně nedokážeme plně vrátit ke křesťanským kořenům, oživit alespoň konzervativní sekulární hodnoty, které se s křesťanstvím pojí: kult tvrdé práce, péči o rodinné hodnoty, skutečnou solidaritu, která pomáhá potřebným, ale netýká se těch, kteří se sami nesnaží, jistou skromnost a střídmost… Stejně tak by bylo dobré obnovit republikánské ctnosti – víru v ústavnost a demokraii, v řád práva a svobody, vlastenectví…

Mysím, že toto jsou hodnoty, které by mohly nahradit boha konzumu."


Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Bezenci-k-nam-podnikaji-invazi-Je-to-valka-ktera-nas-muze-rozvratit-rika-zkuseny-pozorovatel-a-poradce-z-Uradu-vlady-391599

 
Vtip ze života PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 27 Červenec 2015 17:25

Zadání matematické úlohy...

Výuka matematiky v 50. letech Dřevorubec prodá náklad dřeva za 100 dolarů. Náklady na produkci jsou 4/5 ceny. Jaký je jeho zisk?

Výuka matematiky v 70. letech Dřevorubec prodá náklad dřeva za 100 dolarů. Náklady na produkci jsou 4/5 ceny neboli 80 dolarů. Jaký je jeho zisk?

Výuka matematiky v 80. letech Dřevorubec prodá náklad dřeva za 100 dolarů. Náklady na produkci jsou 80 dolarů. Docílil zisku? Ano nebo Ne

Výuka matematiky v 90. letech Dřevorubec prodá náklad dřeva za 100 dolarů. Náklady na produkci jsou 80 dolarů a jeho zisk je 20 dolarů. Vaše zadání: Podtrhněte číslo 20.

Výuka matematiky po roce 2000 Dřevorubec porazí krásný les, protože je sobecký, bezohledný a nezajímá ho ochrana životního prostředí zvířat ani ochrana našich lesů. Činí tak proto, aby dosáhl zisku 20 dolarů.

  • Co si myslíte o tomto způsobu obživy?
  • Námět na celotřídní diskusi po odpovědi na tuto otázku: Jak se cití ptáci a veverky, když dřevorubec podřezává jejich domovy? (Žádná odpověď není špatná, neobávejte se ale svobodně vyjádřit své pocity, tedy hněv, rozhořčení, pocit méněcennosti, bezmoci atd.)
  • Pokud budete po skončení zkoušky potřebovat akční poradu, jsou vám k dispozici poradci, kteří vám pomohou se přizpůsobit zpět do reálného světa.


 
Dotace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 19 Červenec 2015 07:57

Prof. Milan Zelený:

"Jediné inovační pohyby, které máme, jsou dotace. Podpora inovací není inovace, ale svět sám pro sebe, který má svá pravidla. A nepotřebuje žádnou inovaci. Potřebuje jen, aby se otáčel systém podpory inovací, tedy aby se nevyčerpané dotace vracely, rozkradly a znovu se dostaly do oběhu.

Ani podpora podnikání není podnikání, ale svět sám pro sebe, který si vystačí, a pokud existuje stálý příliv peněz, podpora podnikání může trvat věky. To jsou základní věci, které je třeba si uvědomit.

Dotace a podpory v podstatě nemají možnost skutečné podnikání a inovace ovlivňovat. Pouze vytvářejí nové podoblasti a činnosti, na kterých se přiživuje řada lidí a států. Státní systém se samozřejmě snaží udržet jako každý jiný."

...

"Zastavení dotací vede ke vzniku inovací."

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/milan-zeleny-neprozivame-krizi-ale-zmenu-ekonomickeho-systemu-psz-/tema.aspx?c=A150717_123221_pozice-tema_lube


Aktualizováno Neděle, 19 Červenec 2015 08:04
 
«ZačátekPředchozí12345DalšíKonec»

Strana 5 z 5