Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Glosy 20.12.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 20 Prosinec 2023 07:52

Blíží se konec 2023 a je potřeba shrnout pár posledních měsíců.

Svět se mění a blíží se doba převlékání kabátů. Český premiér Fialenko Nutella se nám ukázal jako pěkný tvrďák - do kravína místo stávky, prý jde mezi lidi. Taková facka lidem, co paralelně protestovali proti působení této vlády. A protože by při výletu mezi lidi mohl šlápnout do výkalů, tak nasadil nejenom holínky, ale jistil se igelitovými pytlíky. A tohle učilo na vysoké škole… Tolik ke kvalitě školství. Jeho lži o cenách energií a jejich vývoji nemá cenu komentovat. Lžipremiér a lživláda nic dobrého při lidi a tento stát nic neudělala. Je to přehlídka malosti, hlouposti a nadutosti.

Důležité je, že stále není na pořadu dne zachraňovat českou ekonomiku, která má v EU suveréně nejvyšší inflaci a pokles hospodářství. Jev se nazývá stagflace a mainstream média raději mlčí. Ono by to lidi mohlo začít zajímat, co to je. Zima a krize se blíží…

Obecně si můžeme říci, že koncem roku 2023 jsme v situaci, kdy nemá vůbec smysl číst mainstream média, protože jejich kvalita nejvíce odpovídá paralele konci 3. říše, kdy nacistické noviny psali o vítězství zázračných zbraní. Pamatujme si novináře, kteří pak převlečou kabát. Ale to samé bude mezi politiky. Nyní mnozí fanaticky proameričtí a probruselští, ale připraveni kabát otočit, když to nevyjde. Cílem je být u koryta a daleko od těch lidí dole. Koneckonců PePa 107 (Alias Agent Pávek, či Petr Pavel) je toho důkazem.

Aktualizováno Středa, 20 Prosinec 2023 10:09
 
Fialenko nelže, jenom zkrátka neříká pravdu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 31 Říjen 2023 18:50

Dnes se provalilo, že by Energetický regulační úřad, spadající pod ministerstvo Průmyslu rád zvedl jím regulovanou složku o 70% navíc. Po tom, co z necelé koruny výrobních nákladů dovede touto vládou řízený aparát udělat 11Kč za kWh na faktuře, to asi nikoho nepřekvapí. Stejně tak Fialovy lži, že se cena nezvýší. Nebo že se daně nezvýší.

Ale úplný bizár jsou hlášky o tom, že stát něco přestane dotovat. Stát nic nedotuje. Stát má peníze z našich daní a všechny ty nesmyslné poplatky zavedl a vymáhá stát. Tudíž je to sprostý výsměch občanům a potvrzení toho, že společenská smlouva končí. Jistě, aparát navázaný na erár a jejich rodinní příslušníci tvoří nezanedbatelnou část elektorátu a zřejmě i těch, co ještě hájí tu grupu ubožáků ze Spolu.

Janička, zlatíčko, teď nevyhlašuje válku Rusku, ale ráda by vystoupila z OSN. Vůbec se jí to už nějak plete. Zřejmě ji při nácviku ceremoniálu praštil do hlavy rozvědčík  Pávek, tedy ehm prezident Pavel. Na ostro tam raději postavili vojáka, který dostal praporem vrchního velitele ozbrojených sil do kedlubny. Ta pocta, třeba z toho bude vyznamenání za statečnost.

PePa ovšem válí a zřejmě pracuje na odevzdání majetku Lichenštejnům, s velkou podporou KDU-ČSL. Zkrátka, dokud je co rozkrást, je třeba makat. A Benešovy dekrety lze snadno takto obejít.


Je vám už doufám jasné, proč jsou volby naprosto na nic? Protože nic z toho, co tahle prasovláda dělá, neměla na programu a nebo dělá naprostý opak.



 
Bylo nebylo PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 27 Říjen 2023 13:46

Milí čtenáři, dnes si řekneme pohádku ze života. Možná to není až tak pohádka, jako příběh. Ale nezapomeň, je to pouze metafora a podobnost s realitou je čistě náhodná.


Bylo nebylo, za dalekými horami a řekami byla Banánová republika a v ní byl jeden rozvědčík. Léta výcviku a odříkání, pevný kádrový profil i ocelový zrak, to vše vedlo k tomu, že se dokázal pohybovat jako chameleon. Doba se zmítala změnami, ale náš rozvědčík se dokázal vždy odklidt tak, aby nikde nic zásadního neřekl, ale přece tam byl. Jako chameleon. Uměl být i nebýt.  Murphyho zákony říkají, že neschopné je třeba povýšit, aby škodili jinde. Možná to bylo, že všehoschopné je třeba povýšit, ale kdo dnes ví. Náš rozvěčík v tom uměl chodit.

Náš rozvědčík dokázal být jedna ruka s každým režimem, který v Banánové republice vládl. Vždy se dokázal správně postavit, nikdy nic nerozhodnout a dobře u toho vypadat. Stranický výcvik se vyplácel a jak léta šla, pomale se zapomínalo na minulost rozvědčíka. V Banánové republice ale začínalo být obyvatelům hůře a hůře. Přesto měli rádi knedlo zelo a nejraději sledovali televizi, který nikdy nelhala, jenom zkrátka neříkala pravdu. Hold někdy se lidé nechají oblbnout od prodavačů nekvalitního nádobí.

Blížily se prezidentské volby. Už pár let před nimi se sešlo pár pánů, co tahali za nitky a dokázali z každého kšeftu něco uhrát pro sebe a své pasáky a hledali vhodného prezidenta pro Banánovou republiku. Takového, kterého by si republika a její banánoví občané zasloužili.

Rozvědčík se jevil jako skvělá volba. Slovo dalo slovo a rozvědčík, tou dobou už generalisimus, se začal objevovat v debatách a dokud nemluvil, vypadal i moudře. Ženy obdivovali jeho mužný vous a ocelový zrak. Tak nějak se obyvatelům Banánové republiky, kteří byli zvyklí, že není rozhodující obsah, ale obal, začínal líbit víc a víc. Koneckonců, obal je to, co prodává, i kdyby tam měla schovaná být zkažená vajíčka. "Když on tak dobře vypadá", vzdechaly selky mezi přepínáním Růžové zahrady a koukaly na svého starého s lahváčem na pupku.

Takže rozvědčík vytáhl z kouzelné skříně další kabát a začal pro partičku kluků, co Spolu mluví a umí to zařídit, makat. Umět si moudře vybrat stranu a včas ji změnit  je umění a dar.

Přesvědčit obyvatele Banánové republiky ve volbách nebylo zas tak těžké. Nikoho nezajímalo, co si vlastně rozvědčík myslí, nebo dělá. Stačilo jenom říkat, že není jako ostatní kandidáti. Obal nadevše. Kluci, co Spolu mluví a jejich investoři do kampaně nacpali dost peněz, ale věděli, že to není špatná investice.

Abyste děti věděli, tak investice je, když do něčeho dáte peníze a očekáváte, že se vám vrátí více, než jste do toho dali. Můžete investovat do bytů a pronájmů, do zlata, různých finančních instrumentů, ale taky do konkrétních politiků, kteří pak budou umět investici vrátit a zhodnotit.Politik ale vrací ne ze svého, ale z eráru. A to je nejlepšího, je ho hodně a dá se to různě zašmoulit, přesunout, vysoutěžit, zkonzultovat a tak...

I povedlo se a proběhly volby. Rozvědčík Generalisimus se stal Prezidentem Banánové republiky.  Nikdo se neptal, co si myslí. Stačilo, že dobře vypadá.


Ihned se zabydlel na hradě a začal se zařizovat. Kamarádi si začali zvyšovat mzdy a učili se v tom chodit. Ono dojit erár chce taky trošku umění a cviku. Starší a zkušenější měli heslo: "Můžeš z eráru žrát co to jde, ale nesmíš mlaskat".


Nějakou dobu po volbách se ozvali investoři.

"Soudruhu Prezidente, my jsme do vás investovali, je načase investici vracet".

Rozvědčík neváhal ani vteřinu.

"To víte že jo kluci, nějak to uděláme  a co byste chtěli?"

Část sponzorů chtěla řešit politiku, část majetky, někteří chtěli zatlačit tu, jiní jinde. Ale to nevadilo, Prezident u toho krásně vypadal a televize a ostatní stále vychvalovala nejlepšího z nejlepších.


I přišli takhle jedni sponzoři pro výpalné, co to říkám, pro výnosy z investice. Prezident se zamyslel, kde by ještě z eráru pustil chlup.

"Tak co hoši, co takhle odstřel trofejové zvěře v Lánech? Koukám na to z okna. Všude píšou, jak je to přemnožené a škodí to lesu. Třeba za mega? Nějaké ty zlaté daňky. Na začátek, ať začneme při zemi". Ještě se v tom učím chodit..."


"Jako začátek ano, soudruhu prezidente, ale jenom jako začátek", řekli investoři a postříleli zvěř za necelý milion. Ale možná za víc, to se nedozvíme.

Vypadalo to, že všichni budou spokojení. Zábava byla, trofeje byly, všichni se u toho usmívali a nikomu se nic nestalo. Kromě té postřílené trofejové zvěře, té do zpěvu nebylo. Rozešli se tedy o úspěšné akci do svých hradů přemýšlet, jak investici pořádně využít a zhodnotit.

Některé investory ale asi na zabijačku trofejové zvěře nepozvali. Asi na ně v tom spěchu zapomněli. Jako na sudičku. To se stává. A ti pak zapškle poštvali novináře, aby na jiného investora a jeho výnos upozornili.

A protože soudruh prezident byl sice skvělý převlékač kabátů, ale nebyl úplně ostrá pastelka, tak začal zmatkovat a jeho suita s ním. Jak to udělat? Nějakou smlouvu? To by sice šlo, ale investor už peníze vydal a nechtěl investovat více. Byl čas přece investici sklízet. Tak dáme slevičku? Nebo upravíme nacenění?  Byla z toho lekce. Ale ne moc velká a viditelná, takže nakonec budou všichni spokojení a Generalismus si dá pozor, aby splácel všem stejně.


No kluci ušatí, co Spolu mluví, to nakonec nějak udělali a i ty média zvládli. Vždyť to byla spřátelená média.  A příště si všichni dali pozor, aby pozvali na porcování erárního, ale stále hubenějšího, medvěda všechny, kteří investovali do toho jediného správného rozvědčíka.

Rozvědčík to měl těžké, musel splácet i s úroky, ale nesplácel ze svého. A obyvatelé postupně poznávali, že nejenom obal je důležitý.

A to byl konec, pohádky byl zvonec. Ne všechny pohádky ale končí šťastně.


A jen tam mimochodem, Prezident Pavel pořádal pro sponzory lov trofejové zvěře, co se nějak zvrhla. Ale to nebyla Banánová republika. To bylo úúúplně jinde, vše bylo čisté jako lilie. Podobnost je opravdu čiště náhodná a kdo řekne něco jiného, je sprostý dezinformátor.


Prezidentská kancelář nedodala včas do registru smluv dokument, na jehož základě se minulý týden v Hradem spravované lánské oboře konal hon na zvěř pro investiční firmu Wood & Company. Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Jana Vohralíková dnes novinářům řekla, že šlo o administrativní pochybení, ze kterého nebude vyvozovat žádné důsledky. Na případ dnes upozornil web Seznam Zprávy, podle kterého lov u ředitele Lesní správy Lány zařizoval partner ve společnosti Wood & Company Jan Sýkora, který byl významným sponzorem prezidentské kampaně Petra Pavla.

Soukromý hon na trofejní zvěř se v lánské oboře konal ve čtvrtek 19. října. Osmi lovcům asistovali zaměstnanci Lesní správy Lány. Ulovena byla zvířata za 700 000 korun, uvedl server.

Správce lánské obory podobné lovy za poplatek zájemcům zvenčí oficiálně nabízí. V tomto případě ale podle Seznam Zpráv neexistovala k akci standardní smlouva či objednávka. Dokumenty tak nebyly zveřejněny před konáním akce v registru smluv, jak vyžaduje zákon. Doklad, na jehož základě může Lesní správa Lány ulovená zvířata fakturovat, nechal její ředitel Pavel Rus vyhotovit až dodatečně, kdy se o případ začali zajímat novináři Seznam Zpráv, uvádí server. Hrad následně v registru smluv začal publikovat sérii dokumentů, některé však zase zneplatňoval, jak přicházely další dotazy od reportérů. Podle Seznam Zpráv navíc Hrad nabídl sponzorovi prezidenta odlovené daňky se slevou 40 procent oproti oficiálnímu ceníku.


https://zpravy.aktualne.cz/domaci/hrad-priznal-pochybeni-ohledne-honu-na-zver-v-lanech-pro-pav/r~eecffd1274b811ee8c6f0cc47ab5f122/



Aktualizováno Pátek, 27 Říjen 2023 14:41
 
Zrušme EU, než bude pozdě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Říjen 2023 15:21

Ve své podstatě je článek o chystaném zákazu chovu exotických (myšleno nepůvodních) zvířat pouze dalším krokem v nastoleném trendu.

 

"Bruselu přichází iniciativa, která má ve všech 27 unijních státech zakázat chov divokých a exotických zvířat v zajetí. Dotknout se má drtivé většiny rozšířených druhů, které chovají akvaristé či teraristé."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zakaz-chovu-divokych-a-exotickych-zvirat-v-zajeti-evropska-unie.A231023_192548_domaci_kori?zdroj=otvirak

 

Je nutné si uvědomit, že EU je nereformovatelná. Proč?

 

Začněme tím, že EU je vlastně byrokratický = úřednický aparát. Evropský parlament ani nemá zákonodárnou iniciativu a je v režimu odmávání všeho, co tam pošle Evropská komise s tisíci úředníků za zády.

 

Cílem úředníka ale není, aby se rozvíjela ekonomika  a žilo se lépe. Úředník hlavně musí generovat činnost a to tak, aby se jevil nepostradatelný. Takže co nejvíce dokumentů,  co nejsložitejší a hlavně nekoncepční. Sám si samozřejmě svou práci před sebou obhájí.

 

Každý úředník má svou agendu a ostatní ho nezajímá. Navíc se má v EU královsky a to mu dodává pocit nadřazenosti. Přece by nedostával ty peníze jen tak za nic?  Ten pocit moci se umocňuje tím, že má být "nadstranický" a zapomenout na svůj stát. To se sice mnohdy neděje, ale ještě více to vyvolává pocit nadřazenosti a odtrženosti od reality.

 

EU je nedemokratický systém, v podstatě úřednická totalita, která má všechny mechanismy nastavené na to, aby likvidovala jakoukoli zpětnou vazbu, která se nehodí.

 

A omezí úředník sám sebe? Určitě bude souhlasit se zrušením vedlejšího oddělení. Ale to jeho je přece důležité. Vždyť vyprodukovalo tuny nařízení a dokumentů.

 

Takže čím dříve se EU zruší, tím lépe. EU se dnes rovná zákazy, nařízení a dotace. Nic z toho nepodporuje skutečnou kreativitu při vytváření hodnot. A lepší EU nikdy nebude.

 

 

Ke stávajícímu Izralsko-Palestinskému konfliktu


Domnívám se, že dobré východisko z té situace není. Měli bychom být neutrální a spíše tlačit nějaké řešení, ideálně se vznikem Palestinského státu, do kterého ať investují muslimové.

Není v našem zájmu, aby Izrael pozabíjel statisíce civilistů a vyvolal uprchlickou vlnu,  která by se přelila do Evropy. Na druhou stranu není naším zájmem ani vymazání Izraele z mapy.


Nakouknout do diskuzí na internetu, to je jako koukat do žumpy, ze které se line strašný smrad. Člověk se až diví, kolik lidí podporuje masové zabíjení na jedn, nebo druhé straně.


Nemáme  dost informací, aby šlo posoudit, do jaké míry Izrael o akci Hamásu věděl a pustil ji, aby konflikt propukl a měl možnost zasáhnout.


Mě osobně přijde zvláštní, že západ nemá problém s tím, že Izrael na civilní oblast sype tisíce tun bomb. Ztráty musí být obrovské, už jenom z toho množství materiálu.

 

Spojení se arabských zemí nám také neprospěje. Hlavně když jsme se vymezili vůči Rusku s tím, že přejdeme na  arabská paliva. Tomu se říká krátkozrakost. Zůstanou jenom americká paliva a můžeme hádat, zda jejich cena poroste…

 

Ukrajinský konflikt tím pádem ustupuje ze zájmu. Ale všimněte si, že Rusko při útocích relativně šetří civilní obyvatelstvo. Rozhodně nesype tisíce tun bomb na města. Izraelský přístup, který západ podporuje, vyvolá nutně srovnávání přístupu západu k Ukrajině a Izraeli.

 

Nezapomínejme, že tohle srovnání ostatní státy udělají. Ten do očí bijící dvojí metr není dobrým příslibem pro budoucnost. Důvěryhodnost tzv. západu každým dnem klesá. A senilní Biden je už jen třešniškou na dortu.

 

V domácích vodách vyčnívá sedmilhář Piotr Fialenko. Ministr zdravotnictví má za to, že léky nejsou a nebudou, máme si zvykat na dobu nedostatku. Penicilin se tu za komunistů vyráběl a problémy nebyly. Dnes  problémy jsou. A navíc je považováno za naprosto normální, že se problémy neřeší, ale je potřeba si zvykat. Ale Fiala a spol. se pochválí.

 

Za mě je tohle největší úpadek za poslední desítky let. Politici nám močí na hlavu a část obyvatel si myslí, že je to déšť a ještě za to pětidemolici děkují. Taková hloupost je zkrátka impozantní.

 

Takže teď ještě budou zvyšovat daně. To, co prý nikdy neudělají. Prý budou setřit, ani to se nedaří. Zkrátka škoda mluvit.



 
Další meta zdolána PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 27 Září 2023 13:40

Další meta ubohosti a řiťolezectví byla ministrem vnitra Rakušanem zdolána. Němečtí policisté spolu s našimi na našem území budou hledat uprchlíky, aby se nedostali do Německa. Němci dále zavádí kontroly na svém území, aby mohli migranty přehodit přes hranice k nám. Kde je to proslulé "Zvládneme to  - WIR SCHAFFEN DAS" od Merkelové? Kde jsou ty benefity plynoucí z migrujících doktorů a inženýrů? Asi nikde. Ale místo aby se naše vláda a státní struktury staraly o Čechy a jejich blahobyt, přednější je Německo a jeho zájmy. To Německo, které migrační vlně velmi pomohlo.

"Společné kontroly českých a německých policistů na české straně hranice v úterý potvrdil i český ministr vnitra Vít Rakušan. Ten ve středu řekl, že namátkové mobilní kontroly na hranicích s Německem navazují na dohodu s ministryní Faeserovou a řadu jednání policistů. „Společné policejní akce na hranicích jsou zaměřené na účinný boj proti převaděčům,“ řekl."

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-nemecko-s-okamzitou-platnosti-zahajuje-kontroly-na-hranicich-s-ceskem-40444981

Ale co čekat nejenom od Rakušana, co má a nemá kryptovaný telefon, aby si mohl povídat s kámoši z kauzy Dozimetr...

Nicméně položme si otázku. I dle přestavitelů této vlády nemůžeme dělat nic, co by poškodilo Německo a proto máme ty nejvyšší ceny energií. Zkrátka proč by si chudák neutrhl od huby, aby se panstvo v Berlíně mělo dobře. Ale protože si Němci zavřeli jaderné elektrárny a rozjíždí ve velkém uhelný, tedy ten správný ekologický a udržitelný, business, položme si otázku, co se stane, pokud v Německu nebude dost energií.

Mám takové neblahé tušení, že tahle vláda nasměřuje co půjde do Němec, ať se tu ti švábi umlátí....  Jak říkal vrchní BIS špion, chodí tu Rusové a rozdávají tisíce EUR na podporu Ruska... A proto jsou ti dezoláti a chcimírové. Bývaly doby, kdy by ho to okamžitě stálo pozici a hodnost za vměšování do politiky.

Mimochodem, do událostí měnících naši dobu, patří i oslava SSáka v kanadském parlamentu. Krom toho, že zabjel Poláky, Židy, Rusy a nejspíše Ukrajince a další je symptomatické, že prý bojoval proti Rusku. Připomeňme si, že tou dobou byl SSSR spojencem i Kanady v boji proti Německu. Takže Kanaďané oslavovali toho, kdo proti nim bojoval. A ať si říká kdo chce, je faktem, i kdyby přepsali všechny učebnice, tak tehdejší SSSR nesl naprostou většinu lidských a hmotných nákladů v boji proti Německu. Ukrajinští a pobaltští nacisté patřili mezi největší sadisty a jdou za nimi největší zvěrstva.

Skoro se mi chce říci, že to by ani Orwell nevymyslel.

Dnes navíc vláda rozhodlo, že se koupí 24 útočných letounů F-35. Není to stíhačka, to je dezinformace. A pokud se to nezruší, tak nás čekají předražené stroje, které absolutně nejsme schopni využít a které nezapadají do potřeb AČR.

Z uvedeného je ale vidět, že vítěz bere vše. Další vláda s nadpoloviční většinou tak bude mít možnost vše otočit a zrušit. Jenom to bude chtít začít médii.




Aktualizováno Středa, 27 Září 2023 14:16
 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 4 z 85