Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Tragédie v Uherském Brodě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 01 Březen 2015 16:30

Střelba v Uherském Brodě (24.2.2015), jejímž výsledkem je 8 mrtvých obětí a mrtvý střelec, vyvolala mnoho otázek k drželní palných zbraní. Podobná tragédie se bohužel dala dříve, či později, čekat. Většina států se s něčím podobným potkala a statisticky to přijít muselo.

Nyní proběhne vyšetřování, zda šlo udělat něco lépe, či se něco nezanedbalo. Někteří politici zcela jistně zkusí zahájit hon na čarodejnice, tj. držitele legálních zbraní a získat tak nějaké politické body. Je to snažší téma, než skutečnost, že Česká republika neprosperuje, jak by mohla. Bohužel ale podobná aktivita politiků není vidět např. u statistik úmrtí na silnicích, nebo u kouření (které prokazatelně způsobuje rakovinu a každý den potkám někoho, kdo kouří přímo uprostřed zastávky a obtěžuje ostatní.

Připomeňme, že při zbraňových amnestiích se vždy odevzdají tisíce zbraní. Stejně tak zbraně z míst konfliktů (bývalá Jugoslávie, Ukrajina,...) se mohou objevit i zde. Pokud budou zbraně mezi lidmi ještě více omezeny, tato společnost bude bezbranná vůči gaunerům a těm, kteří chtějí využívat práva silnějšího. Nebudou mít již respekt před ničím. Jak snadno se utíkalo islamistům po masakru v Charlie Hebdo.

Položme si kacířskou otázku, zda to není přesně naopak. Ne že zbraní je mezi lidmi moc, ale naopak velmi málo. Pokud se někdo ozbrojí a navštíví metro v dopravní špičce, kdo se mu z lidí postaví?

Připomenu pouze citáty:

  • George Orwell: Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
  • Thomas Paine: Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
  • Ozbrojená společnost je zdvořilá společnost.
  • Ti, kdož překovají své meče v radlice, budou orat pro ty, co to neudělají.

 

Další citáty: http://cs.wikiquote.org/wiki/Zbran%C4%9B

 

 
Sankce proti Rusku - jak dále? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 28 Leden 2015 18:52

V tuto chvíli se opět diskutuje o prodloužení sankcí proti Rusku, prosakuje i možnost vyloučit ruské banky z mezinárodních bankovních operací pomocí SWIFT.

Zatím Rusko vždy reagovalo až v druhém kroku a poměrně mírně, nikdy nesáhlo na plyn, jeho nejsilnější kartu. Nicméně z přístupu západních států je zřejmé, že je cílem sankce zvyšovat a vyzkoušet, co Rusko vydrží. Tlaku na Rusko pomáhá i Saudská Arábie a země blízkého východu umělým udržováním nízké ceny ropy, což poškozuje jak americký břidličný plyn, tak například britskou těžbu v Severním moři a také Rusko. Zcela paradoxní mi  přijde vyhrožování Rusku, že pokud omezí dodávky plynu, bude bráno západem za nespolehlivého dodavatele...

Obávám se, že strategie sankcí uplatňovaná proti jaderné velmoic, jejíž obyvatelstvo celé 20. století neuvěřitelně trpělo,  je jasná známka neschopnosti západních politiků s Ruskem pragmaticky jednat . Sankce považuji v dnešní době za přízemní a překonané a pochybuji, že Rusko zlomí. Naopak většina států se samostantou politikou či přímo nesledující linii USA si může sankce představit časem i proti sobě a bude mít tedy logickou snahu kritická místa nahradit alternativními systémy. Což by ostatně mělo být zájmem všech, nemít všechna svá vajíčka v jednom cizím košíku.

Pokud k dalšímu zesílení sankcí dojde, je těžko předvídat chování Ruska. Jednou z možností je omezit export ropných produktů, což pokud bude cena vysoce nerentabilní, bude mít jak ekonomický, tak politický základ. Pro Rusko to může být paradoxně příležitost konečně udělat vnitřní reformy a posunout hospodářství vnitřní spotřebou. S Čínou má Rusko vztahy ucházející a pamatujme, že většina světové výroby není v USA, ale v Číně. Navíc Čína bezostyšně zkopíruje cokoli komukoli, a také to komukoli prodá. Pro Čínu může být zajímavé obchodovat s Ruskem v Rublech či zejména v Juanech a vyloučit ze vzájemného obchodu dolar. Dále Rusko může posílit, i se sebezapřením, vztahy s Tureckem, které začne přerůstat přes hlavu jak USA, tak Evropské unii. Již nyní Turecko mlčky podporuje ISIL, který mimochodem odsál extermisty ze Severního Kavkazu, což Rusku ulevilo. Co Rusko nemůže nechat úplně být, je Ukrajina, která vytváří nárazníkové pásmo - zkušenost z Napoleonských válek i 2. světové války je příliš silná.

Ať už ale Rusko či USA/EU udělají cokoli, nevidím v sankcích či ruských odpovědích žádné benefity pro hospodářství ČR. Vidím naopak samá rizika. Uzavřený Ruský trh zvýší tlak na exportující podniky a už tak vysoká nezaměstnanost vzroste. Sílící nacionalismus říznutý fašismem na Ukrajině, vysoká korupce a rozložené hospodářství bude těžko pro západní firmy představovat zajímavého odběratele, pokud tedy Ukrajina nerozprodá celý stát, aby to měla z čeho zaplatit. I když, vůbec bych se tomu nedivil, když část vlády Ukrajiny má i občanství USA a jejich loyalita vůči Ukrajině je nejistá. Navíc nezapomeňme ambice Polska.

 

Aktualizováno Středa, 28 Leden 2015 19:33
 
Úspěšnost multikulti integrace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 24 Leden 2015 08:36

Sem tam si pročítám diskuze pod články a stane se, že člověk narazí na zajímavé myšlenky, či údaje.

Hodně se nyní diskutuje islám a imigrace. Naši politici ve vleku těch evropských nám imigraci vnucují jako nutnou pro naše přežití. Důvodů, proč tak činí může být hodně, žadný z nich ale nebude pro blaho obyčejného plebs, tedy obyvatel. To ale nyní vynechme.

Severské státy jsou vůdci v oblasti multikulti, feminismu a narůstající imigrantské menšiny. Bývaly to státy, kde bylo bezpečno, fungoval sociální stát a byly za vzor vzor. Dnes?

Norsko odebírá děti z rodin (ať jsou důvody jakékoli, skutečnost, že např. děti Michálkových byly rozděleny svědčí, že rozhodnutí nebylo ve prospěch dětí) a Švédsko má nejvíce znásilnění na světě. v porovnání například se Slovenskem má žena více než 40x větší pravděpodobnost, že bude znásilněna v bezpečném a feministickém Švédsku. Ve Švédsku, kde je již trestné protestovat proti imigraci.

Že na korelaci mezi přistěhovalectvím a počtem znásilnění něco bude, o tom svědčí policejní statistiky. Zapomeňme na moment, že většina znásilnění se do statistik nedostane a skutečnost je tak významně horší.

Premianty v počtu znásilnění jsou Švédsko, Finsko, Norsko a Belgie. Tedy státy se silnou imigrační politikou.Chceme se sem také dostat?

Detaily: http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

Pár poznámek ke situaci ve Švédsku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/svedsko-zeme-velkeho-bratra-dpw-/p_zahranici.aspx?c=A141211_202336_p_zahranici_wag

 

 

 
Muslim a lhaní PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 08 Leden 2015 20:28

Po smutné události v Paříži a opětovné multikulti masáži, která má všechny přesvědčit, jak vraždily černé vrány, které nemají s muslimy a islámem nic společného (kromě výkřiků "Bůh je veliký - Allah akbar)", jsem začal trochu pátrat po skutečnosti, která byla uvedena v jedné diskuzi. Jedná se o fakt, že dle koránu nám mohou muslimové lhát či se přetvařovat a mají to přímo posvěcené jejich náboženstvím jako zcela korektní přístup. Zejména v situaci, kdy se na území teprve etablují a nejsou dominující složkou.

Jedná se o pojmy takíja -  taqiyya (تقیة taqiyyah/taqīyah) a kitman. Obojí lze nalézt na wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/Taqiyya), v češtině například zde.

Lze tedy odsuzujícím prohlášením muslimů věřit? Osobně se domnívám, že obecně ne. Není mi znám případ, kdy by muslimská obec kdekoli upozornila na extremisty, které navštěvují jejich mešity či místa setkání. Naopak, mešity a muslimské obce jsou zdrojem, který zásobuje všechny organizace od Al-Kajdy po ISIL fanatickými věřícími či financemi. Jsou uzavřenou skupinou, která drží při sobě - umírnění i radikální. V současné chvíli se může cítit muslimská komunita zejména na západě cítit ohrožena a je tedy ta správná chvíli na lhaní nevěřícím psům. Spolupracují-li muslimové na potírání radikálů, tak se omlouvám, ale má omluva zřejmě nebude bohužel třeba.

Pokud mají umírnění muslimové přesvědčit ostatní, že to myslí vážně, měl by boj proti extremismu a radikálnímu islámu bojovat především umírněný islám. A to se dle mého názoru opět neděje. Pokud bude proti extremistům bojovat pouze západ, dojde k tomu, že extermisty budou neustále doplňovat buď konvertité (připomeňme přísloví "poturčenec horší Turka"), nebo bývalí umírnění islamisté.

 

Aktualizováno Pondělí, 12 Leden 2015 18:27
 
Skrytá diktatura je na našem prahu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 22 Prosinec 2014 21:05

Vzpomenete si na povinnou četbu? Nevím, zda dnes děti ve škole mají mezi povinnou četbou Orwellův román 1984. Jenom pro zajímavost - v největším českém knihkupectví Neoluxor si román 1984 v češtině nekoupíte. Zrátka ho nemají!, ale pokud vládnete dobře německy, nebo španělsky, tak ho pořídíte.

Nedávno v novinách proběhla zpráva, že americké bezpečnostní služby monitorují všechny telefonní hovory i pomocí letadel, které v sobě mají BTS. To, že monitorují veškerý internetový provoz je známé. Co je argument sledování všech obyvatel vlastní vládou? "Ten, kdo nic nekalého nedělá, se nemusí bát." případně "Cílem je ochrana před teroristy".

A teď se podívejme na diktatury například na blízkém východě či bývalého Saddáma v Iráku. Nebo na státy jako Saudská Arábie. Koneckonců i bývalé socialistické státy včetně ČSSR. I tam, kdo jde plně s davem a neodporuje vládní moci, nemá se čeho bát. Vlády potřebují obyvatele, ideálně povolné a plnící rozkazy.

Co mají oba přístupy společné? Dokud neodporujete, jste v pohodě. Zatím vás to neděsí?  Říkáte si, jak se Vás to netýká, protože žijete obyčejným životem? A naopak všem opatřením fandíte, protože jestli díky tomu chytnou jednoho skutečného teroristu, stojí to za to?

Co by Vás mělo trknout je skutečnost, že se definice toho, co je nekalé, podezřelé, nepřijatelné či sledováníhodné v čase mění. Jak bude snadné kohokoli prohlásit za teroristu a jak kdo bude hodnotit, zda je to pravda? Stejně tak rostou možnosti uchovávání a analyzování informací. A kde jsou cenné informace, tam budou příležitosti jejich zneužití.

V minulých dnech USA přiznaly mučení zajatců. V demokratické zemi, která se staví do vzoru všem státům, je možné mučit zajatce. Dále uvěznit lidi bez nároku na soud a bez sdělení obvinění!

Každý si informace vyhodnotí jinak. Můj názor je, že je nutný návrat o občanské společnosti a odpovědnosti lidí za své životy. Nelze si nechat omezovat naše životy v jakémkoli jménu ochrany ze strany EU či jiného orgánu, který bude byroktaticky přikazovat, co si máme oblékat, jíst a pít, kam a kdy chodit a co dělat. To vše je plíživý začátek diktatury.

 

 

 

 

Aktualizováno Pondělí, 22 Prosinec 2014 21:36
 
«ZačátekPředchozí71727374757677787980DalšíKonec»

Strana 74 z 85