Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Dohoda TTIP (Transatlantická dohoda; Transatlantic Trade and Investment Partnership) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 21 Říjen 2014 07:40

Je zajímavé, že naše mainstream média cudně mlčí o projednávané dohodě TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership, někdy nazývané Transatlanickou smlouvou).

Oficiální informace mluví o tom, že parametry dohody nejsou známé. Už to by mělo stačit, aby noviny nepsaly o ničem jiném. Neoficiální informace mluví o tom, že bude mít zásadní negativní dopad na kvalitu života a omezí pravomoci států vůči nadnárodním společnostem. Bylo by dobré nezapomínat, že paralelně se projednává i dohoda TPP (Transpacifické obchodní partnerství).

Hlavní myšlenou je umožnit firmám žalovat vlády za porušování jejich práv. Jinými slovy to vypadá, že se vytváří podhoubí pro to, aby mezinárodní firmy dojily jak státy, tak běžné lidi a to naprosto beztrestně. Rozvedeno dále, k čemu pak budou volby a tvorba zákonů a legislativních úprav na státní úrovni, když tato mezinárodní smlouva přebije vše?

Naší ústavou a větou "Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní." si pak budeme moci leda vytapetovat. Pobavilo mě zdůvodnění ministra průmyslu Mládka, které jsem před časem zaslechl v televizi, hájícího TTIP, když prohlásil, že naše stávající smlouvy s USA jsou ještě horší, takže je pro nás TTIP lepší variantou.

 
Ebola PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 10 Říjen 2014 10:32

Jak je zřejmé ze situace v Africe, Ebola se pomale začíná vymykat z rukou. Místní obyvatelé zdravotníkům nevěří a Ebola se tedy bude šířit. Pomáhá tomu i turismus a obecně migrace a neradostná situace v Africe. Zavedení měření tělesné teploty na letištích není k ničemu, pokud se lidem nevrátí základní bezpečnostní návyky, bez ohledu na Ebolu. Politici také budou muset najít odvahu chránit většinu na úkor menšiny a je jen otázkou času, kdy takový případ nastane. Zatím politici jako obvykle selhávají.  Ještě nedávno se řešilo zrušení či převedení zdravotnického zařízení armády Centra biologické ochrany v Těchoníně, protože žádné ministerstvo ho nechtělo platit. Dnes se hodí, i kdyby to mělo být pro uklidnění veřejnosti.

Pořád se vracím k tomu, že určité služby poskytované státem jsou jako pojištění - armáda, hasiči, strategické zásoby, atd... Krátkozrakost politiků a snaha krátkodobě ušetřit, aby bylo na sliby voličům pak vedou k tomu, že stát přestává plnit svou funkci.

 

 
Vtip dne PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 25 Září 2014 04:22

500 milionů Evropanů prosí o ochranu 350 milionů Američanů proti 150 milionům Rusů.

 

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Září 2014 04:23
 
Kde končí strategie a začíná blbost? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 12 Září 2014 15:24

Dnes EU a USA zase posílily protiruské sankce. Argumentem je samozřejmě Ukrajina, kde je sice nyní příměří, ale asi ne dost. Cílem sankcí jsou nyní banky a ropné společnosti.

Už delší dobu si říkám, že této zeměkouli opravdu velmi chybí vícepolární svět. Jenom tak si vysvětluji, že se do vedení západního světa neustále dostávají lidé s omezenou mentální kapacitou, ale velkým egem. Konzumem zblázněné obyvatelstvo s sebou nechává orat a vypadá to, že všichni jsou spokojeni s rostoucími dluhy. Nikdo nemusí přemýšlet, stačí proplouvat a utrácet. Je tu ještě varianta, že se jedná o brilantní plán západního světa, který tím, že poškodí jak Rusko, tak hlavně Evropu a obyčejné lidi, pomůže někomu k pohádkovému majetku. Vždy tu budou tací, kteří na neštěstí jiných vydělají. Otázkou je, zda nyní nejsou u kormidla.

Vcelku to vypadá, že USA hledají hranici, kdy Rusko zastaví na prahu zimy kohoutky plynu a ropy do Evropy. Pak se bude chřestit zbraněmi a obviňovat Rusko kde z čeho. Na to, že si o to Evropa říkala, pak nikdo nepoukáže. Na této situaci někdo vydělá, ale obyčejní lidé to nebudou.

Co je řešením? Jednoduchá věc. Sledovat, co a jak dělají vámi oblíbené politické strany. Kde jsou jejich zájmy a zájmy lobystů. Dělají věci proti Vám, nevolte je. Buďte činní na lokální úrovni. Čtěte co nejvíce zdrojů a přemýšlejte a ptejte se "Komu to prospěje". Jenom tak vám média nevymyjí mozek, jako poslušnému stádu, které je tu od toho, aby platilo daně a do ničeho nekafralo.

 

 
Statistika PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 26 Srpen 2014 03:53

V podstatě jsem si již zvykl, že běžná mainstreamová média lidi otupují nepodstatnými zprávami a opravdovou žurnalistiku, nezávislou, objektivní - nejenom u nás nenaleznete. Nedávno jsem četl, že podobná situace je i v USA, které měly tradici silné žurnalistiky. Ale kde je loňským sněhům konec. Osobně si na věc vytvářím názor čtením co nejvíce různorodých názorů/komentářů z více zdrojů.

Události ohledně zabití černocha Browna bílým policistou jsem nesledoval. Zaujal mě až článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/rasismus-usa-jako-nikoliv-nas-vzor-dud-/p_zahranici.aspx?c=A140824_105137_p_zahranici_wag .

 
«ZačátekPředchozí71727374757677787980DalšíKonec»

Strana 76 z 85