Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Aktivní aktivista na Hradě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 06 Únor 2023 07:55

Nutno říci, že laťka od doby kovidu není na Hradě nasazena vysoko. Dle mého názoru se Zeman vyděsil ze svých zdravotních problémů a začal pokrývat a podporovat kdejaké zvěrstvo. I to je důvod, proč by člověk ve vysoké funkci neměl být ve věku 70 a více let.

Pavel ihned po zvolení, což se ale nerovná inauguraci, začal svoji aktivistickou jízdu. Zřejmě hnán svým okolím, jako je lobista Kolář a další, začal se vyjadřovat ke kde čemu a zamozřejmě pro nás nejdůležitější je volat si s Tchajvanem a Zelenským... Už se začal vyjadřovat i k ekonomii a je zřejmé, že bude tuto vládu, jejímž byl kandidátem, podporovat ve všem. Nějak nerozumím schůzce s Koudelkou z BIS a osočování Hradu z podvodů. Pokud o něčem ví, tak má podat trestní oznámení. Ale i to je známka aktivismu. A jedna z těchto věcí bude i zvýšení daní z nemovitosti. Než to spláchnete, že je to zatím málo, tak všeho do času.

Stejně tak si nechá nanominovat Rychetskému blízké soudce, aby aktivistický a politicky stranný Ústavní soud měl pokračování.

Podívejme se na USA, kde nejnižší daň z nemovistosti je 0,3% ročně při průměrné ceně nemovitosti cca 150tis USD na Hawai, ale taková New Jersey už má 2,21% při průměrné ceně nemovitosti 344tis. USD.  Jeden z nejvíce sluníčkových států je Kalifornie, odkud se progresivismus šíří do celého světa, má 0,74% hodnoty při průměrné ceně nemovitosti 550 tis USD.

No a teď se podívejme do Čech. Daně z nemovitostí jsou v řádu tisíců a jsou příjmem obcí. Nicméně Green Deal, regulace a požadavky na stále větší technickou náročnost výstavby budov, podpořené dotacemi  na kde co, vyhnaly ceny nemovitostí do závratných výšin. Takže typický volič Pavla bydlí v socialistickém bytu v paneláku, který v Praze má hodnotu řekněme 5 milionů. Takže to by daň např. půl procenta dělala 25 tisíc, takže přes 2 tisíce měsíčně... Tak gratuluji!

Tato vláda nehodlá ale reálně šetřit, boj proti dezinformacím, třídnímu nepříteli (populární slovo je dezolát) a prosazování přání Brusele a Washingtonu něco stojí. Tu podpořit dotacemi svá média, tu si nakoupit F-35, jejichž náklady na dobu životnosti se odhadují na 1.000.000.000.000 Kč, ten počet nul je správně, je to 1000 miliard, neboli bilion korun a pochybuji, že při odhadech byla zohledněna inflace kolem 20%.

I když tato Fialova hrůzovláda by ráda protáhla odchod do důchodu do 68 let. Jsem zvědav, jak se budete tvářit, až vás v 68 letech poveze z fabriky 68 letý autobusák k 68 letému doktorovi (jestli tu vůbec nějaký bude). Je zvláštní, jak se pořád porovnáváme se Západem, ale vždy jen s tím, co je možné využít na utažení tohoto národa. Tak vysoký odchod do důchodu zatím nikde na světě není a pokud se srovnávat, tak s blízkým Rakouskem, kde je to 65 let.

Výhled odchodu do penze si pro různé státy můžete prohlédnout zde: https://www.schroders.com/sk/insights/economics/world-pension-ages-on-the-rise-when-will-you-retire/

Nicméně, mám pro vás zprávu, že si toho důchodu neužijete. Od roku 2020 průměrné dožití klesá a z 76,3 let jsme na 74,1 v roce 2021. Něco udělal covid, ale rok 2022 s touto vládou čísla asi nespraví, protože investice do zdravotnictví není její priorita. A slovy ministra zdravotnictví, Leopardíka Válka, obvolejte si 100 lékáren a někde léky seženete.

Přiznejme si, že tento stát jde na buben. Ale jde tam s masovou podporou obyvatel, která podporuje Fialovu vládu a jejího nominanta Pavla.

A kdo chce kam...

Abych nezapomněl, proc cenzory a strážce jediné vyjevené pravdy, tento blog je plný metaforických vyjádření.



Aktualizováno Pondělí, 06 Únor 2023 08:48
 
Co to změní? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 25 Leden 2023 12:13

V těchto dnech se Německo a zřejmě i USA rozhoupali a dodají tanky na Ukrajinu. Němci a Poláci zřejmě každý po 14 Leopardech 2A6, pak nějaké Abramsy (snad 30?) a pár Challengerů z  Británie (zřejmě podobné počty). Francie údajně také dodá nějaké své tanky, nebo stíhače tanků. Vedle toho se z různých států, včetně ČR, dodává dělostřelectvo. Jak východní, tak západní provenience.

Samozřejmě teď všichni hýkají, jak je to game changer. Ukrajina tím zvítězí.... Ale skutečně to tak je? Může Ukrajina díky těmto dodávkám vyhrát? Tím myslím dobít ztracená území, přilíkat obyvatelstvo, které v rámci občanské války od roku 2014 bylo předmětem bombardování? Nebo k čemu budou vylidněná území?

Zpět k tankům.

Když odhlédnu od Challengeru, který má drážkovanou hlaveň, což jiné tanky již nemají a projeví se to v jiném střelivu, tak slovo pestré ZOO nedostatečně vystihuje to, co Ukrajině dodavatelé zbraní dodávají. Západní tanková škola je postavena na mnohem větší hmotnosti a tím i bezpečnosti a také na používání funkce nabíječe. Tedy žádný nabíjecí automat, jako má např. T-72. Posádka má typicky 4 členy.

Co to znamená? Že v tanku nemůžete mít nevycvičená dláta, protože brzdo-vratné ústrojí napochoduje zpět do věže a obsluha musí nejen umět nabíjet, ale také se rozumně v tanku pohybovat. Navíc nejen za klidu, ale i v bojovém manévru. Aby byli efektivní, to není výcvik na měsíc.  Co navíc tank, to jiné zvířátko v ZOO, jiné náhradní díly, jiná obsluha, částečně jiné střelivo. Posádka při zničení tanku Abrams nepřejde plavně do Leopardu, nebo Challengeru.

Loni se všichni smáli zapadlým Rusům, jejichž tanky mají podstatně menší hmotnost.  Co pak "rasputica" provede s 80t Abramsem? Stačí přetržený pás od RPG... Kolik techniky Rusové z různých důvodů opustili?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tyto dodávky Ukrajině nepomůžou. Udělají PR, že se něco děje. Laická veřejnost bude chvíli hýkat nadšením a chválit své vlády, ale být Ukrajincem, tak si rvu vlasy. Tahle sbírka techniky je neprovozovatelná v míru, ve válce je to přímo danajský dar. Určitě to také prohlubuje příkop mezi západem a Ruskem.

Na frontě v šíři ve stovkách kilometrů toto vybavení bude nasadiltelné pouze v části. Bez podpory pěchoty, BVP, vrtulníků a PVO, přežijí tyto tanky a jak dlouho? Aby byly úspěšné, bude třeba je nasadit hromadně, to přiláká pozornost dělostřelectva i letectva. Přetržený pás, žravá plynová turbína, cokoli a tank bude opuštěný.

Nejvíce by Ukrajině pomohlo, kdyby se začalo jednat o nějaké formě míru, protože žádný ze západních států nepřešel na nic, co by se aspoň vzdáleně podobalo válečné výrobě. Naopak, zelený úděl a další nesmysly podvazují průmysl. Cenzura a pronásledování jiných názorů zase podvazuje společnost a přináší vnitřní napětí, které se může transformovat do nečekaných podob vč. vnitřních rozbrojů v daných státech.

Kdo nyní v Evropě vytaví ocel pro nové tanky? Ne jednotky tanků, ale tisíce? To samé BVP? Kdo vyrobí tisíce tun střelivin a munice? Když i celulózu vozíme z Číny?  Kdo zahájil výrobu léků pro případný konflikt? Spoléháme na Indii a Čínu. Kdo je bude obsluhovat?

Západ sice Ukrajinu podporuje, ale tak nějak metodou oblečená/neoblečená, spíše se snahou konflikt prodloužit, ale rozhodně neudělat nic, co by nějak změnilo zásadně stav.  Ono je to vlastně i pochopitelné. Jsme nyní na hraně jaderné války, na kterou také není nikdo připraven a kde, když se spustí, není vítězů.

Pořád nikdo neřekl, jakou cenu jsou ochotni Rusové zaplatit za vítězství, nebo neprohru. Západ zatím platí podle závislosti na energiích a inflaci především vybavením, které má nějaký křížek, ale aniž by se něco nového vyrábělo. Co je ochoten zaplatit západ? A co je ochotna zaplatit Ukrajina, a teď nemyslím kliku Zelenského. Je někdo ochoten považovat jaderný konflikt za akceptovatelný?

Mějme ještě jeden a dle mého velmi podstatný, pohled. Z dlouhodobého pohledu je nejen západ, ale i Rusko a Ukrajina vystavena demografickému poklesu. Ukrajina je nyní bez milionů obyvatel a zahraniční poradci jsou sice přítomni na Ukrajině zřejmě v desitkách tisíc, ale jenom na skok, po dobu války. Z Ukrajiny do Ruska utekli údajně lidé v počtu milion plus. Na západ to stejné.  Nicméně i ztráty Rusů jsou matematicky přečísleny novým obyvatelstvem, které je mentálně a jazykově od Rusů neodlišitelné.  Poněkud cynické, ale fakticky správné.

Rusko ta válka stojí mnoho, ale pořád nevidím žádný moment, proč by mělo přestat.

Ještě jsem se setkal s názorem, ať se již konečně Rusko rozpadne a pomlátí se mezi sebou. Nezbylo mi než reagovat, než jakou stranu budeme jako západ podporovat pak. Protože i boj Ukrajina vs. Rusko je přímý důsledek rozpadu SSSR, kde si západ zvolil za podporovanou stranu Ukrajinu.


Aktualizováno Středa, 25 Leden 2023 12:59
 
Takové dezinfo od Prymuly PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 15 Leden 2023 16:25

Vzpomínáte, když paní Peková na začátku Covidu tvrdila, že je to laboratorní záležitost? Jak se na ni pravda a láska sesypala? Profesně ji dehonestovali, uráželi a prohlašovali za konspiračního teoretika. Vrchní covidista Prymula teď přišel s prohlášením, že je to nejspíše únik z laboratoře. Dokonce už ani nechce testovat Čínany, kteří teď covid znovu roznáší po celém světě. Business asi skončil, tak to není potřeba.

Samotný původ koronaviru vidí v čínsko-americkém výzkumu a neúmyslném úniku z laboratoře.
Nejsem pro to, abychom testovali každého z Činy, ale abychom testovali každého, kdo má příznaky a dorazí z Číny do naší země,“ podotkl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/roman-prymula-epidemiolog-koronavirus-mutace-cina.A230109_151331_domaci_hovo

Ale zaznamenali jste nějakou omluvu? Přišel někdo z tehdejších popíračů laboratorního původu a omluvil se? To ne. Ale na vládě připravují další materiály Krit, aby potírali všechny ty antisystémové živly. Platí staré dobré, že Hoax, nebo dnes dezinformaci a jejich potvrzení dělí jenom nějaký čas. Někdy jsou to dny, někdy měsíce.

Ale čím více vládní představitelé křičí Hoax, nebo dezinformace, tím více si buďte jistí, že lžou a snaží se zakrýt pravdu.

Za těžké, možná už trestné, začíná být považováno mínění, že energetickou krizi vyvolala Evropská unie Green dealem. Vláda samozřejmě ve všem vidí Putina, ale ti, co nemají pamět prvoka si vzpomenou třeba na pád Bohemia Energy měsíce před vpádem Ruska na Ukrajinu. Na potíže lidí, dostat se k jinému dodavateli... Ale možná je to tak, že Putin geniálně navedl Evropskou komisi, aby zničila evropské hospodářství i energetiku. Pacholek jeden.


Ale připomeňme slova Karla Havlíčka Borovského

Za pravdu je různá sazba,

jednou pomník, jindy vazba.

Kdo ji řekne dřív než včas,

tomu pravda zlomí vaz.


„Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz.“

Zdroj: https://citaty.net/autori/karel-havlicek-borovsky/citaty-o-pravde/


„Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz.“ — Karel Havlíček Borovský

Zdroj: https://citaty.net/autori/karel-havlicek-borovsky/citaty-o-pravde/


„Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz.“

Zdroj: https://citaty.net/autori/karel-havlicek-borovsky/citaty-o-pravde/



Aktualizováno Neděle, 15 Leden 2023 16:40
 
Tak nám začal rok 2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 05 Leden 2023 18:09

Máme tu již první týden v novém roce 2023.

Rok 2023 se nyní zdá, že bude ve znamení recese v Evropě způsobené rovným dílem Green dealem provázeným vysokými cenami energí a pokračující válce na Ukrajině.

Neustále jsou nám předkládany informace o tom, jak Ukrajina Rusko porazí. Naposledy masakr Rusů na Silvestra po zásahu raketami Himars a údajně několik stovek mrtvých spustil oslavné ódy mezi rusofoby. Bez ohledu na to, komu fandíte, je zajímavé nahlédnout do mentálního průjmu v mnoha diskuzích na internetu. Bylo by zajímavé znát názory těchto rusofobů na Ukrajince den před invazí... Obecně je tu pěstována a podporována rusofobie a co na to naše Policie?

Mě zaujalo ale něco jiného. Už od léta nám tvrdí, že Rusové denně vystřelí 60.000 dělostřeleckých granátů. Nyní jich údajně vystřelí jenom 20.000 denně, protože jim munice dochází. Stejně tak Rusové už nemají mít už žádné rakety na útoky proti ukrajinské infrastruktuře. A když už zaútočí, Ukrajinci vše prý sestřelí a pronikne jenom zlomek střel. Přesto Ukrajinci dle našich médií prohlásí, že útoky zabily jenom jednu osobu v daný den. Nějak tomu nerozumím. Kam Rusové ty tisíce granátů každý den střílí? Jak je možné, že desítky řízených střel a dronů při útoku zabijí jenom jednu osobu?

A pořád nerozumím tomu, proč Rusové nezlikvidují elektrárny a neustále útočí jenom na přenosovou soustavu, či kam to v těchto množstvích střílí? Stejně tak proč nevypnou BTS a nezruší zkrátka mobilní síť, byť Ukrajinská armáda jede na Starlinku. Je ale zřejmé, že Ukrajina dostává informace od informátorů a ti neposílají poštovní holuby.

Někdo nám tady zejména v číslech o počtu vystřelených granátů vs. mrtých a škodách lže. Tedy, ve válce lžou všechny strany, ale je rozdíl lhát, a lhát tak okatě, že se ta lež ukazuje v plné nahotě.  Nazývám proto tuto válku Podivnou, neboť jí nerozumím.

Naše vláda ovšem slovně prohlásila, že jsme ve válce a tak podle dnešního tisku poslala na Ukrajinu 35 tanků T72M1, 45 BVP, 7 dělostřeleckých systémů Dana a 4 útočné vrtulníky Mi-24. Mluvíme o zásobách Armády, ne o tom, co tam poslal Strnad.

Tato vláda chce stíhat dezinformátory a každého, kdo má jiný názor. Tak bychom si mohli udělat rozbor, co znamená být ve válce. Např. potřeba to vyhlásit, schválit parlamentem, zavést válečné hospodářství, mimořádné tresty, úplnou cenzuru… A fakticky tak dojdeme k tomu, že tato vláda dezinforumuje společnost, v žádné válce nejsme a soustředila se na tu cenzuru, která jí vyhovuje a pomáhá vyvolat strach a takzvaný klid na práci. Po staru, tato vláda lže, jako když tiskne.

Já tedy nevím, ale pokud Rusové neumí zdolat Ukrajinu, jak by se mohli dostat sem. Navíc, s Ukrajinou nemáme žádné smlouvy a došlo odlifrováním zbraní k oslabení naší obranyschopnosti. A pár starých Leopardů z Německa nás nevytrhne, protože transformace tankového vojska je o celém zázemí, opravách, skladech munice… A Němci nám chytře dají pár starých Leopardů s tím, že postupně nakoupíme nové, ale už nebude diskuze o ceně a podmínkách.

Navíc, nemáme relevantní drony, nemáme protivzdušnou obranu... naše armáda by shořela jako papír.

Dneska mě ale ještě pobavil končící Předseda Ústavního soudu Rychtetský, který se vyznal, že se cítí více občanem EU, než občanem malé ČR. Pak se nemůžeme divit, jak kreativně s Ústavou zachází a že se neštítil před volbami změnit pravidla hry. Holt, konat dobro stojí za nějaké to porušení pravidel. Ptejme se, jak je možné, že lidé, kteří necítí svou povinnost primárně vůči ČR a jejích obyvatelům, kteří je desítky let živí a umožňují jim žít luxusní životy, považují ČR za cosi malého, potažmo odpudivého, za co se pomalu stydí.

Vůbec při pohledu na stávající vládnoucí garnituru cítím odpor a žaludeční nevolnost. A to se nám blíží prezidentské volby, kde excelují exkomunistické kádry, či lidi vycházející z komunistických prominentních rodin.



Aktualizováno Čtvrtek, 05 Leden 2023 18:25
 
Jak se to hodí PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 16 Listopad 2022 14:18

Je zajímavé, že největší internetoví a političtí válečníci jsou ti, co bojují z teplých křesílek. Nožičky v teplíčku, kávička a jedovatá slina na jazyku.

Událost, kdy do Polska spadla raketa a zabila 2 lidi, ukázala úplné dno nejenom české politiky, ale i ubohost a tupost mnoha lidí. Ještě nebylo jasné, co se stalo, ale kolik lidí volalo po vstupu NATO do války. NATO přitom žádnou armádu nemá, jedná se o armády jednotlivých států. Hned začal řev o aktivaci článku 5 Washingtonské smlouvy. Ten raději mezi těmi, co nemají mezi ušima provázek, co je drží, rychle taky utichl. Protože článek 5 nikoho k ničemu nezavazuje, a to by se mohlo ukázat. Jsem pro, aby každý takový válečník vyrazil na Ukrajinu a šel příkladem.

Nelze se zbavit dojmu, že Zelenský to zkusil využít k zatažení dalších států do války, protože o tom musel vědět. Ze strany Ukrajiny je to pochopitelné, ale velmi hloupé. Budou USA riskovat jadernou válku kvůli Ukrajině? Odpověz si milý čtenáři sám. Takže začalo obviňování Ruska, připodobňování k sestřelu dopraváku nad Ukrajinou a tak dále. Rusko bylo označeno za lháře a podobně.V každém případě je hlupák kdokoli, kdo věří cokoli Ruské, nebo Ukrajinské propagandě.

Teď se ukazuje, že to byla asi raketa systému S-300 vystřelená Ukrajinci. Možná i dodaná ze Slovenska.

Samozřejmě je jasné, že kdyby Rusko nevystřelilo rakety, Ukrajinci by je nezkoušeli sestřelit a Poláci by žili. Jenže pokud budeme uvažovat takto, bylo by v zájmu morální integrity dobré pokračovat i dále do historie. Kdyby neslibovali Ukrajině členství v NATO, pak by...

Celé je to o tom, že média a zájmové skupiny se snaží ovlivnit mínění lidí bez ohledu na realitu a pravdu. Taková ministryně obrany Černochová postuje a obviňuje, aniž by se obtěžovala nějakou investigací, nebo nedejbože zdrženlivostí. Je radost mít někoho takového v čele silového ministertva. Ale jistě to dělá v zájmu vyššího dobra....

V každém případě je Česká republika zemí neomezených možností. Jaká sorta lidí je na misterstvech, co si lid nechá líbit... Drzé čelo je holt lepší, než poplužní dvůr.


Bydlím na venkově, i zde došlo k rušení železničích spojů. Dostat se odsud o víkendu lze jenom vlakem, autobus jede jenom přes týden a na spočítání spojů za celý den stačí prsty na rukou. Další rušení železničních spojů všude po republice je ale v plánu. Prý se ušetří asi 280 milionů. Proto zahřeje, že si na pomoc Ukrajině půjčujeme a za další miliardu chceme cvičit její vojáky.

Nikoho dnes nezajímají důvody, proč se něco děje. Jenže bez znalosti příčin nejste schopni přijít s řešením, které by fungovalo. Vím, pro eurohujery to nic neznamná, pro hlupáky taky ne. Ale výzkum tak vždy fungoval.

Proto vyzbrojování Ukrajiny neřeší příčinu. Ani všechny zbraně světa to nevyřeší, pokud je problém v bezpečnostních zárukách.




Aktualizováno Středa, 16 Listopad 2022 21:16
 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 9 z 85