Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Glosy 17.9.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 17 Září 2023 05:11

Tak prý chystáme trasfer technologií na Ukrajinu - výrobu zbraní, munice, společný projekt letounu,... Nějak mě uniká, co z toho ČR a její občané budou mít a kdo to zaplatí. Náš stát zadlužovaný Stoosmičkou za schvalování Stosedmičky si těžko může dovolit věčně dotovat Ukrajinu. Navíc nápady na Ukrajině vyrábět tanky, nebo letadla jsou záležitosti náročné na prostor a energie. Jak se tohle dá zajistit na Ukrajině?

Na Ukrajině nyní probíhají jak velké přesuny majetku, kdy americký BlackRock má velké procento zemědělské půdy a pokud Ukrajina v nějaké podobě zůstane, bude muset za pomoc zejména USA zaplatit. A jediné co bude mít, je zemědělská půda a možná nějaká naleziště. A ukažte mi stát, který profitoval z toho, že zahraniční společnosti vlastnily všechny výrobní a energetické prostředky.




 
Glosy 13.9.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 13 Září 2023 14:46

Nelze se vyhnout okomentování situace, kdy skrze Evropu začíná proces postupného vydávání ukrajinských uprchlíků do Ukrajiny, konkréítně jde zatím o muže. Tu je zmínka o pobaltí, tu o Irsku nebo Španělsku,... Počkejme si a uvidíme. Ale není to tak dávno, co nebylo možné vrátit uprchlíka do země s nižší ekonomickou úrovní a ani tam nemusela být válka. Selektivní vracení Ukrajinců do války by byl další případ double-thinkingu v EU. Ale nedivil bych se ničemu.

Pobaltí je obecně progresivní. Mají tam ruskojazyčné obyvatelstvo, které nemá žádná práva a teď chtějí zakázat vjezd vozidel s ruskou SPZ a případně je zabavovat. Zabavování majetku Ruska a Ruů a jeho darování Ukrajině je poslední hřebíček důvěryhodnosti západních institucí a politického zřízení. Obnovení ztracené důvěry možná ani nebude možné. Připomeňme, z pohledu mezinárodních dohod sankce nebyly vyhlášeny OSN, tudíž jde o jednostranné sankce bez jakéhokoli mandátu.

Dále prosakují zprávy, že ukrajinské tajné služby zabíjí všude tzv. kolaboranty. Tedy ty, co reprezentují např. jiný názor, než Zelenského klika. Dokud se tak děje hlavně na Ukrajině, či v Rusku, můžeme si myslet, že je to věcí válčících stran, kdy Zelenský sám bojuje o své přežití. Ale jakmile se to začne přelévat dále, tak nás tu čekají minimálně půl milionem Ukrajinců zajímavé časy. Že na Ukrajině není vše v tomto ohledu v pořádku je zřejmé již přes rok, kdy zabili svého vyjednavače s Ruskem.

Nicméně připomeňme si, že cílem podpory obecně západu není porazit Rusko, ale oslabit jej. Pořád totiž nikdo neřekl, jak se dá porazit jaderná velmoc na svém území. A i kdyby Rusové z exUkrajinských území ustoupili, bude tu otázka, kdo to zaplatí. USA nikdy nic neplatily...

Na dokreslení situace. Za Fialovy hrůzovlády dochází k nárůstu dovozu totalitní ropy z Ruska nejvíce za posledních 10 let, konkrétně od roku 2012.

Dnes Ukrajinci zničili a nebo poškodili ponorku a loď v suchých docích v Sevastopolu. Jsem zvědav na odvetu. Propagandisticky je to super, ale prakticky? Nikdo zatím nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že ztráty Ukrajinců jsou 10x větší, než ztráty Rusů. O ztrátách Poláků a dalších se jenom spekuluje v tom duchu, že různá úmrtí pádem letadel, havárií, atd.. jsou zakrýváním smrti na Ukrajině. Prostě aby veřejnost byla v klidu. Těžko soudit, ale mělo by to smysl.

Zahlédl jsem předpovědi meteorologů o údajně blížící se kruté zimě. Nikdy jim to zatím nevyšlo, ale co kdyby... Pomůže silná zima Rusku, nebo Ukrajině? Přežijí evropské vlády situaci, kdy by opravdu přišel Generál Zima i do Evropy? Se zanedbanou infrastrukturou, vysokými cenami energií?

Evropské obyvatelstvo si zatím neuvědomuje, jak je obelháváno a ožebračováno. Ekonomická výkonnost a budoucí prosperita se přesouvá z Evropy do zemí BRICS+. Nejde o to, jak je to nyní, ale o trend a jeho zvratitelnost. A zde je na místě obava, že s tou squadrou Azurou, co tu má Fiala a jeho Pětidemolice, a to samé je v evropských zemích, je to trend nezvrateilný.




 
Glosy 5.9.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 05 Září 2023 16:59

Tak jsem se dočetl, že ruský pilot dezertoval poté, co mu Ukrajinci slíbili odměnu a převezli jeho rodinu. Jak dloho si ale bude užívat života, co způsobil smrt dvou kolegů a všude ukázali jeho obličej? Čeká ho život ve strachu...


Šéf GUR Kyrylo Budanov Rádiu Svobodná Evropa (RFE) potvrdil, že to byli jeho lidé, kdo pilotovi pomohl. „Podařilo se nám zajistit, aby se celá jeho rodina dostala nepozorovaně z Ruska, a vytvořili jsme podmínky, aby dostal na naše území vrtulník s posádkou, která nevěděla, co se děje,“ uvedl.  „Byli s ním další dva lidé – celkem tříčlenná posádka. Když si uvědomili, kde přistáli, pokusili se o útěk. Bohužel při tom přišli o život.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-pilot-zajeti-vrtulnik-mi-8-stroj-zbeh.A230905_110806_zahranicni_dtt


V českých luzích a hájích zase pokročila cenzura. Smázli blog p. Větvičky, píšícího ostravským dialektem. Nejlepší na tom je, že ani nepsal nějak extra protivládně a hodně příspěvků bylo z cest po bývalém SSSR a o jídle. Ale dnes stačí málo.


Dále nám chtějí zdražit daň za televizi a rozhlas. S ohledem na to, že televizi jsme letos ještě nepustili a v rádiu posloucháme jenom komerční stanice, tak jsme nadšeni, že 7 miliard televizi nestačí a potřebuje více, aby produkovala více zbytečných pořadů a dávala ještě větší prostor vládnoucí straně.


 
Kdy se blíží konec? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 01 Září 2023 10:08

Poslední dobou mám čím dál větší pocit, že jdeme do prodloužení zad. Je to vidět na neustálém lhaní vládních politiků, kteří se chválí za to, za co by dříve lidé dotyčné protáhli košem pod Karlovým mostem. Začíná to tu být panoptikum.

Premiér Fiala vyzývá výrobce ke zlevnění potravin, přičemž i ten nejpomalejší člověk tak nějak tuší, že cenu a marže určují řetězce (Německé a Rakouské) a milí zemědělci sice mohou zlevnit a dotovat výrobu, ale akorát udělají radost řetězcům, které cenu ještě napálí. Asi tak jako změna daně z nafty o 1,5Kč změnila cenu o 4 Kč.Samozřejmě, je to důsledek trhu a žádný oligopol tu není....

Ale Fialovi sponzoři z ČEZu, kteřý je většinově vlastněn státem a potažmo řízen vládou, ti nezlevní. Masivní nárůst zisku u ČEZ se sponzorům vlády Fialového čehosi hodí. A Fiala mlčí...

Ale tahle partička, co dává Česko do hromady ... hnoje... je fakt dobrá. Pobavil i návrh na poplatek 200 Kč za vjezd do Prahy. Zatím prý jenom centrum...  Pak to bude další kus, pak další... Asi jako modré zóny. Myslím, že pokud se tak stane, co brání zbytku republiky dát poplatek za vyjetí z Prahy...K čemu platit daně, že? Každý bude dojit lidi všude. Hlavně že všichni vidí ten existující pražský okruh, aby tam nikdo nemusel jezdit. Brzy bude platit, že nejhezčí pohled na Prahu je ve zpětném zrcátku.

Hlavně si uvědomme, že nejsme velikostí Rusko, USA, nebo Čína. Není důvod, aby ministerstva a úředníci museli být v centru Prahy. Velmi by pomohlo úřady distribuovat po celé republice. Ať pěkně jezdí vlakem, třeba se pak začnou budovat skutečné vysokorychlostní tratě.

Ministryně vlády teď propadá zřejmě orgasmu, když se řekne F35. Proč a k čemu tyto útočná letadla potřebujeme, to neřeší. Nejedná se totiž o stíhačky na air policing. Cenu, tu neřeší už vůbec, ostatně Organizované Okrádání Státu (ODS) cena moc netrápí. Chtějí nás zavázat k nákupu drahých letadel, které budou za více než 10 let s cenovkou mnoha set miliard vč. inflační doložky (nikdo neřekl, že nebude). To potopí armádu jako celek. Nebude na nic a letadla budou stát, protože nebude na provoz.

A k tomu lhaní, podívejme se na PR přechodu na americké vrtulníky, které kromě americké námořní pěchoty nikdo nemá (proč asi). Vyřazují se Mi-35 dodané v rámci deblokace ruského dluhu. V podstatě nikdy nebyly modernizované, ani se k nim nekupovala moderní výzbroj. To bylo čistě politické rozhodnutí, ne proto, že by to nedávalo smysl.

Ale argumentace v např. článku https://armadnizpravodaj.cz/letecka-technika/mi-24-si-acr-nechat-nemohla/ nenechá oko suché.

Je pravdou, že se v ČR nachází hned několika firem, které mají s výrobou různých leteckých dílů zkušenosti, a navíc je v tuzemsku vyráběn i letoun Aero L-39NG a další. Lze se tedy domnívat, že by díly na sovětské vrtulníky vyrobit dokázaly, ale má to několik háčků. Tím hlavním je, že to prostě udělat nemohou – ČR není Írán ani Čína, ale právní stát, v němž je na patenty a licenční práva dbáno (alespoň většinou). U vrtulníku Mi-24 je ale drží Rusko, které by je vzhledem k podpoře Ukrajiny proti jeho invazi udělilo českým firmám jen těžko.

Namítači“ by jistě opět byli názoru, že není třeba se Ruské federace ptát – hlavně poté, co napadla Ukrajinu – a prostě to udělat. Jenomže vyrábět náhradní díly načerno by byla ostuda, která by Česko i její firmy poškodila. A to nikoliv v očích Rusů, s nimiž už AČR v budoucnu téměř jistě nepočítá, ale v očích zbytku světa. Ostatní výrobci by si tak mohli říci, že jim začnou české firmy kopírovat výrobky, pročež by si mohli obchody dvakrát rozmýšlet.

Připomeňme, že ČR už smlouvu s Ruskem porušila, když např. Mi-24/35 předala Ukrajině bez souhlasu Ruska, jak jim ukládala smlouva. Většinou je totiž při dodávkách zbraní , nebo zboží dvojího určení, je nutný souhlas s předáním/přeprodejem mimo smluvní strany.

Z globálního pohledu tedy bohužel smlouvy nedodržujeme. Můžeme se ohánět sankcemi, ale težko přistoupit na logiku, že tím, že si vymyslíme sankce, zbaví nás to povinnosti dodržovat podepsané smlouvy.

Důvěryhodnost západu i ČR z pohledu zbylých zemí je zrátka nízká a proto budeme svědky rozšiřování BRICS a upadání vlivu Evropy.

Státy a civilizace stojí na stabilitě prostředí, právního systému, rozlišování, co lze a nelze (ne vše lze svázat zákony, ale nahrazuje to společný konsensus a kultra) a co je zákonem zakázáno. Jestliže v Čechách pošlou do vězení člověka za vyhrožování, že nahází politiky do Vltavy, ale nepošlou politika za to, že vyzývá k podřezávání dětí a podpalování domů, je to zkrátka příznak nějaké "nemoci" ve společnosti, nebo příznak totality.

Tato společnost je bohužel nemocná a zřejmě budeme svědky dalšího postupu úpadku, lhaní, porzekucí....

A rozloučíme se naprosto největším bizárem. Petr Pavel, ex. agent Pávek, podepíše dodatečně Chartu 77. Připomeňme, z prominentní komunistické rodiny, aktivní komunista, manželka politruk...

„V roce 1977 mi bylo šestnáct let. Tehdy jsem Chartu 77 skutečně podepsal, ale jenom sám pro sebe v soukromí domova. Ani rodičům jsem o tom neřekl. Snil jsem o nespoutaném životě v undergroundu. Bohužel, za mých studií mi režim neumožnil chartu podepsat oficiálně, stejně jako mnoha jiným. Nyní bych chtěl tento dluh splatit,“ říká prezident Pavel a neskrývá, že se na samotný akt velice těší.

...

Představitelé českého disentu si tuto skutečnost uvědomují a prezidenta Petra Pavla už dávno berou jako člověka ze svého středu. Dodatečné podepsání Charty 77 tak bude důležitým aktem, který potvrdí postavení prezidenta Petra Pavla jako osobnosti, která, stejně jako Václav Havel, zasvětila svůj život boji proti útlaku a totalitnímu zřízení.

Kdo tomuhle věří, nebo to podporuje, musel nejspíš prodělat lobotomii, nebo sleduje vládní média v míře nezdravé...


Aktualizováno Pátek, 01 Září 2023 10:44
 
Glosy 2.7.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 02 Srpen 2023 07:07

Kdo sem tam zaznamená slinty Fialenka a jeho demoliční party o tom, jak to tu skvěle vedou, takpo jeho útoku na statistiky tu máme další vlnu článků, že jsme premianti jako stát být ve všem nejhorší, největší dluhy, největší propad životní úrovně, atd...

Jsme unikátní zemí. Odehrávají se tady trendy, které jsou ekonomicky stěží vysvětlitelné. Jeden zpravidla vylučuje druhý. Jdou proti sobě. U nás to neplatí. Výsledkem je aktuálně největší pád životní úrovně v celé Evropě. A protože to není obvyklé a přirozené, stojí za to se ptát, proč se to tady odehrává a kdo za to nese odpovědnost.

V Evropské unii ani v celém dalším vyspělém světě není země, kde by se reálné platy propadaly víc než v České republice. V prvním čtvrtletí letošního roku, což jsou nejnovější dostupná data, reálný příjem poklesl o 6,7 procenta. Prakticky to znamená, že za to, co si člověk vydělal, si v průměru koupil o těch 6,7 procenta méně než před rokem. Pád reálných platů aktuálně zažívají v Evropě jen tři země. Vedle nás ještě Německo, kde se propadly o 2,3 procenta. Takže skoro třikrát nižším tempem než u nás. A pak Slovensko, kde reálná životní úroveň klesla o 4,9 procenta.

https://echo24.cz/a/HudUm/analyza-zlamalova-zahadne-trendy-v-cesku-pad-zivotni-urovne


Podstatné je, že Fialenko už nemůže vše svádět na Babiše a většina problémů startovala s drahými energiemi dlouho před Ukrajinou. Tato vláda národního zmaru by si zasloužila pobyt v šatlavě. Samozřejmě je to jen metaforické přirovnání, pro případné služební návštěvy. Plebs nemá práva jako vyvolení, včetně ODS čuníka z Řeporyj.

Pobavil mě vtip, proč zakázali ruské tenistce účast na turnaji v ČR. Vysvětlení je jednoduché, snažila se dovézt rakety, což bylo vyhodnoceno jako bezpečnostní riziko.

Když už jsme u Ruska, je zajímavé sledovat, jak údajně totální neúspěch Petrohradského fóra mezi Ruskem a Africkými státy podkopal pozici Ruska v Africe. Podkopal ji až tak, že Francouze vyhnali nejenom z Mali, ale už i z Nigeru (zlato, uran) a v celé Africe pokračuje ztráta vlivu Západu včetně USA. A je to ztráta vlivu ve prospěch Ruska a Číny. Mimochodem, je zajímavé, jak chudý je stát, který poskytuje 40% uranu Francii. Uvidíme, zda si to nesprávné svržení vlády v Nigeru vyslouží intervenci. Prozápadní vlády není povoleno svrhávat.

Když už mainstream lže, měl by trošku lhát realisticky. Takhle jsou ty dezinformace médií snadno čitelné. Takže co je obvykle pravda? Přesný opak toho, co tvrdí vláda a její média.








Aktualizováno Středa, 02 Srpen 2023 07:23
 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 3 z 47