Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Dovezeme banány, zdravotní sestry,... PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 21 Červen 2018 16:17

Opravdu se mi líbí titulky článků, jako ten na Týden.cz, který zní "Česko chce rychle dovézt tisícovku sester z Ukrajiny". Je to jako s dovozem banánů... Mimoděk ukazují pravou podstatu toho, o čem píší.

Celá věc má několik rovin - první je, že díky podmínkám a mzdám práci pečovatelek nechce dělat dost Čechů/Češek. Zahraniční pracovníci dočasně sníží tlak na zvyšování nákladů, ale za cenu toho, že budou trávit život na ubytovnách, a za poměrně nízké mzdy. Druhý pohled je další lidské tunelování Ukrajiny.

Dle mého názoru není dlouhodobě možné, aby se vše řešilo "balíkovou službou", že když je někde problém, neřešíme příčinu, ale objednáme si X tisíců pracovníků v zemi Y, strčíme je do letadla/autobusu/vlaku a vysadíme na nějaký čas u nás. Po použití je vrátíme.

Je nutné, aby fungovaly alespoň základní tržní mechanismy, které v oblastech, kde je to možné, mohou vést k větší automatizaci, případně k nárůstu mezd. Dovozem co nejlevnějších pracovníků se konzervujeme jako levná montovna.


 
Nejnovější prohlášení Merkelové o odsunu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 20 Červen 2018 16:29

Média přebírají citaci momentální německé kancléřky A. Merkelové:

„Vyhnání a útěk Němců byly především bezprostředním následkem Němci započaté druhé světové války a nevýslovných zločinů nacionálněsocialistické diktatury. ...  To ale nemění nic na tom, že pro vyhnání neexistovalo ani morální, ani politické ospravedlnění." Např. zde.

Připomeňme si, že tehdejší Československo aktivně rozbíjeli zde žijící Němci. Původně sem byli zváni od středověku a v pohraničních oblastech tvořili nezanedbatelnou část populace a objektivně přispívali k životní úrovni všech. Ovšem po nástupu Hitlera se ukázalo, že se v podstatě nikdy neintegrovali a jakmile mohli, hodili veškeré soužití přes palubu a šli budovat jim bližší, velkoněmeckou Třetí říši, která jim slibovala postavení nadlidí. Byli to vlastně tuzemští mnohaletí návštěvníci. Vezměme to jako paralelu například k současným Turkům v Německu. Cítí se Němci, nebo Turky? Odpověď se skrývá například u reprezentačních fotbalistů, kteří se nechávají fotit s tureckým prezidentem Erdoganem a předávají mu dres nadepsaný "Mému prezdidentovi". Ale zpět k (nejen sudetským) Němcům  - vyhnali Čechy z pohraničí a následným krokem měla být likvidace Slovanů, nebo jejich odstěhování na Sibiř.  S pohledem na to, jak se tito původně obyvatelé Československa zachovali, je v kontextu proběhlé druhé světové války zcela politicky i morálně ospravedlnitelné, že byli odsunuti.

Stejně tak je otázkou pro politology a historiky, zda reálně proběhla denacifikace zejména západního Německa.

 
Proč nás mají za hlupáky? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 04 Květen 2018 13:51

Nějakou dobu kauza Skripal a jed skupiny "novičok" spala. Nyní se probudila z jarního spánku. Nechci se pouštět do úvah, jestli je syntetizování malých množství výroba, nebo ne. Je to jedno. Pokud máme mít slušné chemiky, tak to zkrátka umět musí, proto mě nijak nevadí, pokud tu látku u nás umí vyrobit. Stejně tak je jedno, zda Zeman informací o výrobě v Čechách nahrává Rusům, nebo ne.

Co je pro mě větší problém a podstata, neboli jádro pudla, to je skutečnost, že z nás dělají hlupáky. Jak je možné, že jeden čas je látka z této skupiny super toxická, kdy stačí 0,01g látky k zabití desítek lidí, a pak se dočtete v českém mainstream médiu:

"Podle Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) bylo navíc pro otrávení Skripala použito otravné látky A234 50 až 100 gramů. Tedy mnohonásobně více, než kdy bylo v české laboratoři syntetizováno."

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/cesko-armada-vyrabi-novicok-latky-syntetizuje-zeman-rusko-poi-/domaci.aspx?c=A180504_124707_domaci_hell


100g není žádné malé množství, aby to mohlo být považováno za nepostřehnutelnou otravu. Takové množství látky vůbec získat, k cíli dostat, aniž by při účinku došlo k vedlejším škodám, to není jen tak. Všimněte si také, že žádné vedlejší škody mimo rodinu Skripala nenastaly.

Buď všechny noviny přebírají chybu 100g (např. https://www.telegraph.co.uk/news/2018/05/04/100g-nerve-agent-novichok-used-skripals-chemical-weapons-watchdog/) a nebo látka nebyla tak supertoxická a vůbec to nebyl novičok, protože jinak měly být mrtvých desetitisíce, což se nestalo. Pokud zase látka nebyla superčistá, mohl ji zpytlíkovat kdejaký schopný chemik.

Závěrem lze konstatovat, že na základě této zcela primitivní úvahy na základě veřejných informací oficálních médií, nelze oficiální verzi vůbec důvěřovat. Docela by mě zajímalo, co by musela oficální propaganda vymyslet, aby verzi "novičok" ještě někdo věřil. Ale kdo si počká, ten se dočká:) Příběh bude jistě pokračovat zcela netušenými zápletkami, které budou gradovat ve chvíliy, kdy bude skomírat Brexit, nebo se bude dít něco jiného, co bude potřebovat přikrýt kouřovou clonou.


Aktualizováno Sobota, 05 Květen 2018 05:49
 
90 let a dost PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Duben 2018 04:48

Tak nám zbourají Libeňský most. Zajímavější ovšem je, proč. Jeho konstrukce nebyla od roku 1928, tedy 90 let, nikdy opravována.

Není se tedy čemu divit, že most má nejlepší leta za sebou. Pochybuji ale, že je levnější se o majetek města nestarat, nechat ho zchátrat a pak slavnostně znovu stavět, protože byl zchátralý.Samozřejmě stavba bude trvat léta, vč. architektonické studie  a všeho okolo.

Osobně bych se spíše ptal, proč se o majetek vedení města nestará. Chová se s péčí řádného hospodáře?



 
Proč si lidé nevšímají napadení? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 23 Duben 2018 19:26

Na konci minulého týdne zaútočila skupina 7 cizinců na číšníka, kterého před pouličními kamerami na ulici plné lidí poslali s úrazem hlavy v bezvědomí do nemocnice. Cizinci byli dle pouličních kamer arabského vzhledu, takže je docela možné, že v západní Evropě pobírají dávky a tady si šli levněji vyhodit z kopýtka. Nikde zatím nenapsali národnost, pouze v diskuzi bylo zmíněno, že se jedná o občany Nizozemí. Zřejmě by nebylo korektní uvést, jak se těmi občany stali.

Kde byla v tu chvíli policie? Zbití číšníka se odehrálo za bílého dne přímo v centru Prahy, pár metrů od Národní třídy, před zraky minimálně desítek lidí. Pachatelé se po akci odvezli bez problémů tramvají. Ve chvíli, kdy ukázali povedenou skupinku v televizi, tak se přihlásili další svědci, kteří viděli předchozího dne, když tito obtěžovali a osahávali ženu v baru a fyzicky napadli jejího známého, který opět skončil v nemocnici. Kde byla Policie i v tomto případě? Kde se zapojili občané?Vždyť přece občané se nemusí bránit, nemají mít zbraně, vše vyřeší Policie, a nebo ne?

Dnes tyto výlupky zadrželi na letišti - opět bez udání národnosti, ale zadrženi byli poté, co je poznala nějaká paní. Přitom na letišti patroluje Policie požehnaně. Bez všímavé paní by nejspíše bez problémů odletěli. Je to dobrá práce Policie? Asi ne.Můžeme se jen dohadovat, zda by odletěli, nebo neodletěli, zda příslušníci náhodou nebyli hyperkorektní, atd...

Je jasné, že Policie nemůže být všude, ale právě z toho důvodu by mělo být vytvořeno právní prostředí a hlavně povědomí lidí, že mají pomoci a ne pasivně dívat jinam, a dělat, že se nic neděje. Zejména, pokud se jedná o dovoz podobného kulturního obohacení. Ještě před pár lety by nikdo na západě nevěřil, že Neměcko, Francie a Švédsko budou plné no-go zón, kam se neodvažuje ani Policie.

Proč se ale lidé dívají jinam? Protože pokud zasáhnou, odnesou to právě ti, co chtěli pomoci. Minulý týden soud odsoudil na 12,5 let člověka, který zastřelil zfetovaného a opilého řidiče romského etnika, který najížděl do svých spoluobčanů na chodníku. Střelec, co chtěl pomoci dostal 12,5 roku a musí uhradit 2,5 milionu škody! Čemu se tedy všichni diví. Soudy a zákony nahrávají útočníkům! Proto jsou všichni pasivní. Každá snaha bude po zásluze potrestána. V tomto případě údajných Nizozemců by se jistě objevil i rasový podtext.

Na dokreslení citujme z článku (link níže), kde střelce z Chomutova popisuje psycholožka "označila za člověka s výraznými mesiášskými sklony. Podle ní je nevyzrálý v sociálních kontaktech a citlivý v otázce spravedlnosti." A proč střílel? Citujme žalobce "V přesvědčení, že se tam děje zločin a že nějaký blázen zabíjí lidi, obžalovaný naplnil náboji zásobník své legálně držené pistole, vyběhl ze vchodu a s nepřímým úmyslem usmrtit nejméně třináctkrát z této zbraně vystřelil na poškozeného".

Takže proč by se někdo angažoval? Dokud se ale něco podobného nestane zákonodárcům a soudcům, bude pořád prostředí nastaveno tak, že pachatel a útočník je na tom vždy lépe. Položme si otázku, zda takové nastavení není příznakem krachující role státu.


Napadení : https://zpravy.idnes.cz/policie-letiste-zatceni-cizinci-napadeni-centrum-cisnik-pkj-/domaci.aspx?c=A180423_195005_domaci_pmk

Odsouzení střelce: https://usti.idnes.cz/zastreleni-roma-chomutov-dodavka-rozsudek-petr-benda-soud-pa3-/usti-zpravy.aspx?c=A180417_080618_usti-zpravy_vac2

 
«ZačátekPředchozí21222324252627282930DalšíKonec»

Strana 24 z 47