Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Kde jsou ti demokraté PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 27 Leden 2018 18:12

Dnes skončily prezidentské volby vítězstvím stávajícího prezidenta Zemana. Nebylo to o nijak masivní vítězství z pohledu absolutního rozdílu hlasů, ale s ohledem na situaci, že to bylo všichni proti Zemanovi, o to větší skutečné vítězství to bylo.

V tuto chvíli je zajímavé sledovat zhrzené komentáře mnoha Drahošových podporovatelů. Dost často  se ukazuje jejich omezenost, kdy spustili hnojomety na celý národ (hlavně na ty, co Zemana volili), jací jsou zde lidé xenofobové, ubožáci, jak se za nás stydí, jak budou emigrovat, a bůhví co ještě. Nejvíce ale toto svědčí o mentální omezenosti těch, kteří takové komentáře publikují.

Především to znamená, že tito lidé přes všechny deklarace nemají žádnou, ale opravdu žádnou, úctu k demokratickým hodnotám - tedy svobodným volbám a jejich výsledku a respektu vítěze. O to více by ale pokřiveně chtěli, aby pokud vyhrál jejich kandidát, aby to všichni respektovali. Já je přirovnávám ke svazákům v padesátých letech. Je to stejný typ a nátura lidí. Zmanipulováni vidí ve všech, kdo má jiný názor, nepřítele.

Prezidenta Zemana čeká na hradě dalších pět let. Přejme mu, aby se jemu, i nám dařilo dobře a přestáli jsme změny, které se na nás v dnešní době valí, a které již značně poškodily státy jako Francie, Německo, Itálie nebo Švédsko.




 
Druhá prezidentská debata PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 26 Leden 2018 18:33

Na youtube jsem viděl druhou debatu mezi stávajícím prezidentem Zemanem a kandidátem Drahošem.

Nějak nerozumím tomu, komu se výkon Drahoše líbil. Více, než o prezentace jeho myšlenek, se snažil o útoky na Zemana. Nicméně zajímavých momentů bylo více.

První byla Drahošova hláška, že Zeman je prezidentem dolních deseti milionů, to by se mělo ukazovat každému voliči Drahoše, aby si uvědomil, kde v sociální struktuře je. Proč? Protože hned druhý moment, který byl pro mě zásadnější, ten se týkal dotazu na dotace pro soukromé podniky.

Drahoš dotace pro soukromé podniky podporuje, akorát chce "spravedlivé" rozdělování.

Otázka je, jak chcete spravedlivě rozdělovat něco, co stát urval zaměstnancům na daních a firmám, které platí daně, aby tyto peníze dával vybraným firmám na to, aby pokud možno v konkurenčním boji zničily firmy, které na ty dotace přispěly. Je to absolutní morální pokřivení.

Každý volič Drahoše by si měl toto uvědomit.


Aktualizováno Pátek, 26 Leden 2018 19:26
 
Doplácíme do EU? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 21 Leden 2018 19:47

Doporučuji rozhovor s ekonomkou Šichtařovou, který diskutuje, zda je naše členství v EU finančně výhodné, či nikoli.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nemecko-a-Francie-se-staraji-o-cizi-dane-misto-svych-Marketa-Sichtarova-odhaluje-co-je-v-pozadi-a-pridava-sokujici-zjisteni-520926

Odkazuje se zde na ekonoma Thomase Pikettyho a jeho knihu Kapitál v 21. století. V knihovně ji mají, takže si to nastuduji:)



 
Role České televize v prezidentské volbě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Leden 2018 05:59

Pro začátek doporučuji se podívat na rozpočet České televize. Pro rok 2018 počítá s příjmy 6,96 miliard korun, přičemž 6,127 miliardy je z koncesionářských poplatků, tedy od občanů a firem. Ano, i od Vás.

Z toho je zřejmé, že tlak na to, aby Česká televize byla politicky objektivní, je oprávněný. Tj. není tu jen pro socio bublinu Praha a velké aglomerace, ale také pro lidi v Horní/Dolní. Osobně na televizi vůbec nekoukám, a už vůbec ne na ČT a její zpravodajské pořady. To jsem přestal cca 2 roky zpět po tom, co ČT předváděla, kdy k objektivitě to měla světelné roky. Nicméně poplatník stále jsem.

Proč ale píšu, nemohlo mě minout vyjádření vedení České televize, že nemají nikoho kromě Moravce na debatu mezi stávajícím prezidentem Zemanem a p. Drahošem.

Týká se to vyjádření:

Kolář potvrdil, že televize zatím nemá žádného náhradníka, pokud Moravec skutečně nabídku odmítne. "Alternativa B zatím neexistuje. Museli bychom to vymyslet jinak, náhrada za Moravce není," řekl šéf komunikace s tím, že by se vedení pořadu mohla ujmout třeba moderátorská dvojice. "Ale Václav Moravec tu možnost pořád má a doufám, že ji využije." Zdroj: https://archiv.ihned.cz/c1-66019220-moravec-nechce-moderovat-predvolebni-debatu-zemana-s-drahosem-televize-ale-veri-ze-ho-jeste-presvedci?utm_source=ihned&utm_medium=tema_dne_male&utm_content=prezidentske_volby

Takže přeložme si to do normální řeči. Organizace, která má rozpočet 7 miliard v politických debatách spoléhá na jednu osobu, p. Moravce, který si na objektivitu a práci novináře nehrál už před lety, když jsem ho viděl naposledy. To v České televizi nejsou jiní novináři? Co tam dělá management televize? To si tam chovají jednoho Moravce a ostatní mají smůlu? Nebo nejsou dostatečně úderní? Případně chytří? Co je na tom, být neutrální při diskuzi kandidátů na prezidenta? Kde je profesionalita?

To, že novináři v ČT Zemana nesnáší, vč. p. Moravce, je zřejmé, nicméně práce novináře kdysi bývala o snaze objektivně informovat, ne vnucovat své vidění světa, které je nyní novinářský standard. Dnes chtějí média hlavně manipulovat a vychovávat ke správnému názoru. Stejné, ale na jinou notu, to bylo např. v padesátých letech.

Tyto věty proto vypovídají o samotné ČT mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát.



Aktualizováno Středa, 17 Leden 2018 07:23
 
Spravedlnost církevních restitucí? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 11 Leden 2018 18:55

Je vstkutku zajímavé, jak se církev nyní bouří, pokud se objevuje zpráva o tom, že by mohlo projít zdanění církevních restitucí. Tak nějak mi chybí vyjádření církevních představitelů ke skutečnosti, že stále církve podávají žaloby na určení majetku, i když restituce byly schváleny v hodně štědré výši. Takže ze strany církví je zájem o to, vydělat na situaci co nejvíce nad rámec restitucí. Když se na to podíváte opačně, vydělejte korunu a už u vás stojí finančák. Copak není např. darovací daň?

Místo, aby se církve staraly o nábor oveček, tak se starají o to, aby měly groše. Až je ale "prožerou", nezůstane jim nic.

Dnešní vyjádření p. Duky:

https://domaci.ihned.cz/c1-66015110-podle-kardinala-duky-by-zdaneni-cirkevnich-restituci-porusilo-smlouvy-statu-s-cirkvi-zakon-by-mohl-skoncit-u-ustavniho-soudu-tvrdi


 
«ZačátekPředchozí21222324252627282930DalšíKonec»

Strana 26 z 47