Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Doping ve sportu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 11 Prosinec 2017 17:03

V minulém týdnu padlo o rozhodnutí o vyloučení Rusů (resp. možnosti reprezentovat Rusko) na dalších Olympiských hrách kvůli dopingu. Sport moc nesleduji, ale je rozhodně zajímavé, že někoho chytnou, jiného nechytnou a jiné vylučují paušálně. Tím nechci říci, že Rusové nedopují. Akorát si myslím, že dopují všichni a Rusům na to přišli, nebo použili jiné látky než ty, které používají ostatní. Navíc se to i politicky hodilo. Takže win-win situace:) Ono mezi vrcholnými sportovci na západě jsou spousty astmatiků a vůbec příjemců podpůrných léků, které ale jistě nemají vliv na výkonnost:)

Ono pohled na mnohé dnešní sportovce je poněkud zvláštní, zejména jde o jejich tělesnou stavbu a dlouhodobou výkonnost. Zřetelné je to u některých sportovkyň. Zaznamenal jsem případ novozélandského vzprače, který si změnil pohlaví a dnes vesele závodí mezi ženami.

Dle wikipedie (https://cs.wikipedia.org/wiki/Doping) "Jako doping se ve sportu označuje používání látek a metod uvedených v Seznamu zakázaných látek a metod vydávaném každoročně Světovou antidopingovou agenturou (WADA). " Takže jsou to položky ze seznamu, který se mění.

Položme si řečnickou otázku např. u krále sprinterů - Usaina Bolta. Na absolutním vrcholu sprintu byl 9 let. Úctyhodný výkon. V roce 2008 zaběhl stovku za 9,69 (olympijské hry). V roce 2009 již za 9,58. V roce 2016 zaběhl zase na OH 100 za 9,81s a vyhrál tak OH 3x za sebou. Můžeme si klást otázku, zda to bylo mimořádnou dávkou genů a tréninku a nebo tomu ještě něco pomohlo, byť např. z dnes povolených látek, takže se technicky nejednalo o doping.

Každopádně lidské limity bez stimulantů již není možné dále výrazně posouvat. Mimochodem, to je důvod, proč sport nesleduji. Dnes je to spíše o sportovním marketingu a o tom sypat správně, tak, aby to prošlo. Zcela jistě jsou mezi sportovci tací, kteří pílí, geny a vytrvalostí dosahují mimořáných výkonů. Věřím ale, že více bude těch, kteří své tělo "stimulují" a ti nejlépe placení si mohou dovolit lékařské týmy, které řeší, jak problém zakázaných látek vyřešit a dosáhnout stejného výsledku ideálně látkami povolenými nebo tak, aby se na to nepřišlo.



Aktualizováno Pondělí, 11 Prosinec 2017 17:36
 
Granáty z Německa PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 08 Prosinec 2017 22:37

Bývaly doby, kdy armáda preferovala domácí výrobce granátů. Koneckonců armáda je placena z našich daní a není důvod, proč by měla např. ruční granát nakupovat v Německu. Přesto se tak česká armáda rozhodla a bude nakupovat granáty přes Českou zbrojovku v Německu. Přitom české firmy granáty vyrobit umí.

Pánové a dámy na MO by si měli uvědomit, z čí daní jsou živi. Z německých to není a výroba granátu není žádná "rocket science", aby se tu nemohly vyrábět. Navíc nakupovat kde co jenom přes Českou zbrojovku mi přijde velmi nezdravé.

Bližší informace: https://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/granaty-pro-ceskou-armadu-doda-ceska-zbrojovka_458127.html



 
Jsi uvědomělý aktivista? Vstup do BIS - vlast Tě potřebuje PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 08 Prosinec 2017 05:54

Dnes nás na iDnes potěšili náborovým článkem ke vstupu do Bezpečnostní informační služby (BIS). Celý je k přečtení https://zpravy.idnes.cz/skola-studium-bis-tajne-sluzby-staz-proverka-utajeni-pracovni-prilezitost-17e-/domaci.aspx?c=A171207_165021_domaci_bja

Předpokládejme, že se nejedná o diletantismus, ale o snahu zaujmout mladou populaci k práci v civilní rozvědce a příběhy táhnou... Nicméně dnešní generace by to spíše potřebovala na Youtube. Takže doufám, že další verze bude následovat:)

Nicméně po přečtení si člověk nemůže odnést jiný pocit, než že BIS cílí na aktivisty a spisovatele. Budeme doufat, že je to tak především proto, aby rozkryla levicových extremismus radikálních hnutí, které ale mají aktuálně politickou podporu a jsou hojně dotovány. Schválně se pak podívám do výroční zprávy, zda je tam třeba zmíněna Klinika a rozkládání hodnot právního státu.

Ale vraťme se k náboru cílícím na profil  "V té době studoval politologii, při škole absolvoval stáže v neziskové organizaci, občanském sdružení a politické straně." a jeho činnost v BIS byla, že 8h denně psal na stáži eseje na dané téma "Zadali nám témata, o nichž jsme psali eseje. Poté byly přednášky od vedení nebo expertů v dané oblasti a mohli jsme se jich ptát, na co jsme chtěli".

Snaha o motivaci je vidět i na konci článku "To mu také během stáže imponovalo na jeho spolupracovnících: „Je to cit pro demokracii. Cítil jsem z lidí, že to nejsou žádní pistolníci, kteří by měli nějakou potřebu ostatní špehovat, ale že to jsou skutečně lidé, kteří si uvědomují dnešní rizika a vědí, co dělají. Vědí, že se snaží chránit stát.“

Takže si to shrňme - mladý aktivisto (kdo dnes nestuduje politologii, gerontologii, menšiny, práci v neziskovkách nebo evropská studia, jako by nežil) se zkušeností z neziskovek, ano, ty co umíš psát eseje, vstup do BIS. BIS rozhodně nikoho nešpehuje, řídí se citem a chrání stát. Vlast tě potřebuje! Napiš esej ještě dnes!

Bude verze i pro jiné cílové skupiny? Hráče IT her? Sportovce? Datové analytiky? Lidi nadané na jazyky? Pro herce? Prosím prosím, smutně koukám:) ty by totiž mohly mít smysl:)

Jinak pro mě je tento způsob náboru do BIS poněkud zklamáním. Čekal bych, že si budou lidi pro sebe vytipovávat a ne nahánět přes hlavní stránku Babišovy hlásné trouby. Protože přístup k datům a dostatečný rozpočet pro analýzy mají...

Aktualizováno Pátek, 08 Prosinec 2017 06:17
 
Senát novelu ústavního zákona o bezpečnosti republiky neschválil PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 07 Prosinec 2017 16:48

V posledních měsících se v oblasti zbraňové legislativy odehrálo mnohé. Iniciáováno bylo vše paskvilem v podobě směrnice schválené v EU, kterou chce EU omezovat držení legálně držených střelných zbraní, ideálně obyvatelstvo úplně odzbrojit. Ono je pak jednodušší je ovládat, zejména v dnešní době, kdy se důvěra v politiky a obecně stát propadá v důsledku mnoha selhání v rámci migrační krize. Na západě odzbrojení již proběhlo, teď jsou cílem odbojné východní státy, které si čichly po roce 1989 ke svobodě a kroky z EU vnímají z pohledu své komunistické minulosti, kterou aktivity EU připomínají.

Co právník, to názor, ale všichni vč. politiků se shodují, že případné následky neimplementace bude řešit evropský soudní dvůr a ten nestranný rozhodně nebude, neboť zohledňuje především evropské hodnoty, ať už je to cokoli. Stejně tak jako v oblasti nepřijímání uprchlíků, čeká nás právní bitva za situace, kdy vykládání právních norem je velmi volné, nepředvídatelné a díky tisicům stran textu a formulací je výsledek vždy stejný, silnější strana a "nestranný" soud najde potřebné, slabší utahá a vyhraje "evropský" pohled na věc. Je vskutku zajímavé, že fungování orgánů EU, resp. totální  ignorace spravedlnosti a práva není společenským tématem ani na lokální, ani na evropské úrovni.

B. Franklin: " Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat"

Situace v Čechách se ale vyvíjela a vyvíjí jinak. Jednak je zrovna v oblasti zbraní naše legislativa dobrá, což je poznat ne na textu, nebo počtu stran, ale na výsledcích - regulovaná oblast bez větších problémů funguje, lidé nechodí po ulici a nestřílí na ostatní, jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě a pochybuji, že se někdo bojí ozbrojené veřejnosti (zřejmě kromě určitých politiků). To je zcela mimořádné. Kéž by takto fungovalo např. občanské či správní právo.

Česká veřejnost se proto směrnici vzepřela i v rámci sdružení LEX a plk. Černý inicializoval  petici proti výmyslu z Bruselu. Petice získala přes 100.000 podpisů. Vzhledem k mizerné kvalitě evropské směrnice se začalo vzpírat i Ministerstvo vnitra, neboť směrnice je prakticky neimplementovatelná, navíc zástupci MV si užili jednání o směrnici a lhaní a podvádění úředníků při její přípravě. MV proto přišlo  s návrhem na inicializaci ústavního zákona s logikou, že se tím podtrhne skutečnost, že zbraňová legislativa souvisí s bezpečností republiky a proto EU nemá právo českou legislativu měnit. Návrh přednesl M. Chovanec, toho času ministr vnitra.

Návrh na doplnění ústavního zákona prošel Směnovnou, kde byl jednoznačně schválen až do Senátu. Zde nebyl včera schválen, ale byl odmítnut.

Hlavní prapor podpory směrnice EU a zastánce EU legislativy vede Jiří Diensbier - čecho-američan, který svými názory přispěl k dramatickému propadu ČSSD a maká na jejím úplném pohřbení. Jak jinak si lze přeložit, že pouze 6 senátorů za ČSSD z 25 hlasovalo pro změnu ústavy, kterou předkládal jejich čelný představitel a která má jednoznačnou podporu veřejnosti? Podobně jednoznačně odmítli návrh členové KDU-ČSL i Starostové a nezávislý. Při volbách proto vzpomeňte, kdo se bál občanů. Výsledky hlasování naleznete zde: http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/hlasy?G=17145&O=11

Nicméně nic není ztraceno. Je to pouze jedna z bitev ve válce o naši svobodu, nejenom v oblasti např. zbraňové legislativy, ale i v oblasti přijímání uprchlíků za podmínek, které EU diktuje. Je načase, aby si občané začali svých svobod vážit a bojovat za ně.

Aristoteles: "Základem demokratického státu je svoboda"



Aktualizováno Čtvrtek, 07 Prosinec 2017 17:54
 
Jaké to máme stratégy PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 06 Prosinec 2017 20:05

Chcete se pobavit? Přečtěte si článek o budování vysokorychlostní železnice v Českých zemích ZDE . Nejlepší je shrnutí na konci: "Nejlépe připravené je železniční spojení z Prahy do Drážďan. V tomto případě je reálné, že by se s výstavbou prvních úseků začalo v roce 2028. Celá vysokorychlostní trať k německým hranicím by se stavěla podle odhadu ministerstva dalších 15 let."

Takže si to posčítejme - tento stát dokáže (možná) postavit vysokorychlostní trať z Prahy do Drážďan, kde na Německé hranice je to vzdušnou čarou cca 90km, za optimistických 26 let!!!! To mi bude 66 let a budu se snad chystat směrem k důchodu. A to těch 11+15 let bude platit pouze za ideálního stavu. Za tu dobu v Číně budou jezdit jenom Maglevy, všude jinde budou stát tratě a silnice pro samořiditelné vlaky a auta a naši "šikulové" budou budovat trať, kde se nákladní doprava zrychlí ze 100km/h na celých, a teď se podržte, závratných 150 km/h. Osobní doprava by možná mohla být rychlostí kolem 250 km/h. A to jsem ještě mírný, protože od roku 89 uplynulo bratru 27 let, aniž by se železniční síť nějak výrazně zrychlila a zlepšila.

Z výše uvedeného je zřejmé, že pokud by se stejným tempem budovalo za první republiky a za období komunismu, považovali bychom koněspřežku z  Rakouska Uherska za zázrak techniky.

Celá ekonomika je dnes postavena nejen na znalostech, ale i přesunech lidí a zboží. Sám denně využívám pohostinnosti Českých drah 2h plus obvyklé zpoždění cca 15 minut denně. Nepamatuji si, že by vlak přijel do Prahy bez zpoždění aspoň 5 minut. Obvyklé je kolem 15min., ale zažívám i zrušení vlaku (naposledy tento týden). A to se bavíme o úseku pár desítek kilometrů Praha - Milovice.

Místo, aby stát dotoval kdejakou cyklostezku a dával daňové prázdniny skladům a montovnám, měl by rychle budovat infrastrukturu pro všechny. A rychle znamená v jednotkách let, ne desetiletích. A pokud toho není armáda politiků a úředníků schopna, je na čase je všechny vyměnit a hlavně počty úředníků a kecalů snížit. Nedělají svou práci dobře a nepřispívají k blahobytu všech.






Aktualizováno Středa, 06 Prosinec 2017 20:24
 
«ZačátekPředchozí21222324252627282930DalšíKonec»

Strana 27 z 47