Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Glosy 8.7.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 08 Červenec 2023 14:22

Dnes si zase dáme Ukrajinu. Zprávy posledních dní mluví o tom, že USA dodají všude po světě zakázanou kazetovou munici, protože ofenziva Ukrajiny je pomalá. V kontextu dřívějšího prohlášení představitelů USA, že jsou peníze za zbraně pro Ukrajinu na zabíjení Rusů nejlépe utracené peníze, tak je to zvláště pikantní.Toliko k morálním hodnotám.

Všechny demografické prognózy Ukrajiny jsou velmi děsivé a znamenají velký pokles obyvatelstva. Jediným smysluplným cílem Ukrajiny by mělo být šetřit životy lidí a snažit se dělat Ukrajinu takovou, aby se tam cítilo dobře i ruskojazyčné obyvatelstvo. Ale to se nestane, protože ukrajinskému vedení na tomto nezáleží, ale naopak.

Zelenský přijel loudit zbraně i do Prahy a zřejmě si odveze zbytek českého letectva (všechny vrtulníky Mi-24, spousty munice a další věci). Fiala se ještě chlubí stovkami kusů dodané těžké techniky... Z toho je zřejmé, že skutečný strach z toho, že by se sem Rusko chystalo, neexistuje. Jinak bychom naši armádu úplně nezbavovali techniky. Počítám, že už neexistuje PVO, dělostřelectvo, je zdecimované letectvo, nejsou zásoby munice... Ale budeme se chlubit pár Leopardy, které jsou přes 30 let staré a ze všech pohledů jsou to vraky, které ani nedokážeme nějak dále modernizovat.

Ale prosťoučkému obyvateli řekneme, že všechny ty desítky miliard jsou proti rozpínavosti Ruska a že jsou to staré šroty... Tak jenom jak může starý šrot účinně bojovat proti Rusku? Nebo snad posíláme vraky? Člověk musí být vymletý jako staré mlýnské kameny, aby zvládl ten vládní double-thinking. Skutečnost je taková, že se zbavujeme techniky, kterou jsme byli schopni dále provozovat i modernizovat za zlomkové náklady toho, co nám přijde z USA nebo Německa. Tam budeme na dluh kupovat techniku.

Dobré byly i případy, kdy novináři pravdy a lásky nepochopili svou roli a místo a jsou nyní z těch nejvyšších demokratických míst osočování, že by měli skončit. Stačila reportáž z výletu do Kyjeva v duchu, že vše ok, válka se tam dramaticky neprojevuje (výsledek zrušený FB profil novinářky) a dotaz na odsun ruskojazyčného obyvatelstva po válce. Výsledkem je shitstorm těch, co mají plnou hubu té jediné a správné demokracie. Zkrátka totalitní myšlení některych jedinců se nezapře. V každém případě už se požírají mezi sebou.

Jejich pojetí demokracie přesně odpovídá demokracii v názvu Korejské lidově demokratické republiky. Taková MPA (Pekarová) s tričkem "Rusko je teroristický stát" opravdu ukázala Rusku, zač je toho loket. To si za rámeček nedají. Teď jenom přemýšlím, jak správně nazvat dobrodružství v Iráku, nebo Afghanistánu,  a zachovat aspoň pro nějakou morální integritu.

Chce se mi zvolat: "Nechť odpadne vše, je co slabé a oportunistické. Ať zůstate to, co je pevné."

Ale udělejme krok k českému rybníčku. Do našeho rybníčka připlula smlouva s USA, na základě které se vzdáváme suverenity nad částí území a tím, co se tam děje. Obyvatel se raději nikdo neptá, třeba by to nedopadlo tak skvěle. Na lid musí být přísnost. Stejně jako se neptali lidí, když zvali vojska SSSR, tak se neptají, když zvou vojska USA. Pikatní je, že podepsali něco, co neví, co bude stát, neví, jak moc intenzivně to USA pojmou a proč je to pro nás údajně super. Aspoň se ale ukázal Babiš a jeho ANO jako B tým stávající vlády.Dříve či později bude nějaký nový Kocáb poklonkovat USA z našeho území... Tak zkrátka dějiny fungují...


Pojďme dále. Němčinář Rakušan s češtinářem Fialou uplácali a podepsali dohodu, na základě které budeme přebírat uprchlíky (hlavně Afrika a Asie) a nebo platit výpalné. Opět bez zájmu vládních médií. Lidem je do toho prd. Zvolili si je, tak vládnou. Mají ten mandát, že jo.

Ale stále tu panuje klid. I po tom, co ta skvělá imigrace a integrace inženýrů zahořela jasným plamenem ve Francii. Zřejmě je jim líto, že naše obohacení není na dostatečné úrovni, tak udělali krok tím správným směrem.







Aktualizováno Sobota, 08 Červenec 2023 14:57
 
Armádo, těš se PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 24 Květen 2023 17:53

V těchto dnech je hlavním tématem aktivita ministryně války Černochové. Jednak podepsala tzv. obranou smlouvu s USA, která dává spoustu povinností ČR a práv USA. Rozhodně to není vyvážená smlouva. Navíc proč jsme v NATO, když tady potřebujeme další smlouvu přímo s USA. Ne náhodou je připodobňována ke zvacímu dopisu. Stejně jako u zvacího dopisu neproběhla žádná veřejná diskuze, akorát se vládnoucí politická klika rozhodla pozvat cizí armádu. A to je také největší problém té smlouvy. Pětidemolice sice vyhrála díky Rychetskému volby, ale chová se, jako by brala vše a ostatní neměli nárok na existenci. Pozve sem americkou armádu, pošle vše na Ukrajinu, zvedne daně, zavede cenzuru... Ještě jsou slaboduší jedinci, kteří to oslavují. Takového jedince poznáte snadno - do jeho slovníku patří slova jako dezolát, chcimír, a podobně. Jenže nic není věčně a pokud se nyní snaží plnit vězení všemi, kdo nesouhlasí s vládní politikou a nedejbože nevzývají Ukrajinu, lze spolehnout na jediné, nic netrvá věčně a karta se vždy obrátí.

Dále tu máme smlouvu na více než 60 miliard na nákup obrněnců CV90 ze Švédska. Jednak je prý ve smlouvě inflační doložka, takže cena poletí vzhůru, druhak nikdo nikdy neviděl, že by Švédsko dodrželo procento zapojení českého průmyslu. Dalším tunelem bude smlouva na podporu životního cyklu. A to si počkejme, kdyby nedejbože došlo na F35. To by rozpočet zruinovalo.

Když se zamyslíte, tak i podpora vyslání F-16 na Ukrajinu má svou logiku. Evropské státy pošlou F-16 na Ukrajinu a budou potřebovat nakoupit nové zbraně a kde je koupí? No v USA.

Když budu mluvit obecně, tak se politici urvali ze řetězu. Prohlášení politika STAN, že si lidi mají vybrat, jestli chtějí bydlet ve městě se školami a nebo za Prahou se zahradou, kdy pak děti do škol neudají... Prý je to problém lidí, vůbec ne obcí a krajů... Tak proč je z daní platíme? Když nemají potřebu řešit potřeby lidí?

Úpadek civilizace souvisí s tím, jak moc se vládnoucí vrstva odpoutává od problémů lidí a žije si svůj sen, kdy poučuje všechny, jak se mají chovat, chudnout a uskromňovat se, zatímco oni jsou rozežraní a bez limitů. Upadá obecně profesionalita a rozum. Vše nahrazuej byrokracie, nepotismus, klientelismus a nezbytná cenzura a represe. Pravidla jsou komplikovaná a nesmyslná, aby bylo každého možné na něčem nachytat a zároveň, aby se uživila armáda nemakačenků, kteří vládnoucí vrstvě kryjí záda s vírou, že třeba taky vystoupí nahoru.



 
Nejkvělejší vláda, co ví jak na to PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 13 Květen 2023 09:31

Doufám, že už se voliči pětihrůzy vedené Piotrem Fialenkem trošku probudili. Po slibech, jak ví jak na inflaci, tak nám ji zařídili tak vysokou, že můžeme konkurovat leda tak Ukrajině. Po slibech úspor zvyšují daně. Je přece jasné, že tím mysleli, že uskromnit se mají lidi. Ti mají šetřit, aby měli na daně a vyžírky z vlády a dalších placených pozic od Parlamentu, Senátu, krajů...

Tato vláda usilovně maká na tom, abychom po odsunu Sovětských vojsk nasunuli vojska Americká. Prý je to známka největšího spojenectví. Tak nějak nevím, v čem je smlouva, podle které USA mohou vše a my si to tak maximálně můžeme poslechnout, spojenecká. Každá smlouva by měla být vyvážená a tak opravdu nevím, co za to tento stát získá, kromě omezené suverenity. A zbavit se pak americké základny? Kuba by mohla vyprávět.

V čem je tato vláda nepřekonatelná jsou lži a snaha rozeštvat lidi proti sobě. Označování názorových oponentů za šváby, chcimíry, ruské páté kolony se dostane každému, kdo s tímto pokryteckým slepencem nesouhlasí. Člověk taky musí ocenit kreativitu s jakou vše svým lhaním pokrývají, za masivní podpory mééédií. Kdo ještě věří zprávám z mainstream medií je zralý na vyšetření v Bohnicích.

„Pokud se zaměstnancům nelíbí zavedení nemocenské, ať si stěžují moravským vinařům,“ doplnil pak s poukazem na prolobbované pokračování nulové spotřební daně u nešumivých vín.

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nejvic-statu-odvedou-zamestnanci-40431338

Tihle chciválkové jsou nejspíše psychopaty. Pěkně štvát proti spbě a za všechno může vždy někdo jiný. Džamila, mistryně telemedicíny, by se na ně měla podívat.


Ještě jedno téma ukazuje úpadek vedení tohoto státu. Nejsou to jenom hlášky leopardíka Válka o sluníčku místo antibiotik, ale absolutní selhání krajů v oblasti středního školství. To, co se děje ohledně Cermatu a tisíců dětí, které se nedostaly na žádné školy, překonává veškerou představivost. Na jedné straně se tu mele o znalostní ekonomice a vzdělání, na straně druhé tento stát selhává absolutně ve všem, kromě utrácení peněz. Nejsou školy, protože posledních 15 let stát doslova čumí, že půjde do škol více dětí a neudělají nic. Satisíce úředníků na všech úrovních a nic z toho.

Jak dlouho takový systém, který pohltí tolik energie, aby vůbec fungoval, může existovat? Myslím si, že moc dlouho ne.

Katalyzátorem bych čekal první tuhou zimu, nebo blackout. A ten je za dveřmi, jenom nevíme, jak daleko. Pak ale nebude žádná sametová revoluce.



Aktualizováno Sobota, 13 Květen 2023 11:27
 
Glosy 17.4.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 17 Duben 2023 16:42

Němci o víkendu odstavili poslední jaderné elektrárny. Chápu fakt, že do nich přestali investovat a provozovat je dále by znamenalo investice. Pro nás to znamená, že je na čase připravit se na blackout a ochranu českého energetického trhu. Ale on tu vládne Fialenko, tak pardon. To se připravme nejenom na black-out, ale i to, že budeme zásobovat Němce na úkor vlastních domácností a průmyslu. Němci, svého času průmyslová velmoc, pokračují v cestě do průmyslového skanzenu.

V neděli proběhla demonstrace proti Fialově hrůzovládě. Těšme se na další proslovy, jak dezoláti a Putinovi švábové mají problém s Fialenkovou vizí Česka jako ekonomické kolonie západu a dvorního dodavatele všeho na Ukrajinu zdarma na úkor českého obyvatelstva. Ostatně fakt, že Polsko, Maďarsko i Slovensko zakáže dovoz ukrajinské pšenice, tak Fialenkova vláda řekne, že to nejde. Domácí zemědělci jsou této vládě u zádele. Ke kvalitě obilí se vyjadřovat nebudu, ale nelze nemít pochybnosti o tom, že Ukrajina dodá všude problematické obilí, ale do Čech jenom bezproblémové. Trošku zvláštní, že?



Aktualizováno Pondělí, 17 Duben 2023 17:00
 
Glosy 1.4.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 01 Duben 2023 14:29

Jó komunisti, ti měli málo fantazie. Okrajově sleduji kauzu pětibojaře Svobody, který nebyl dostatečně protiruský a dokonce neměl nic proti startu Rusů a Bělorusů na Olympiádě, což ostatně preferuje i Mezinárodní olympijský výbor.

Hned se na něj média, pravda a láska, ministryně váky a další sesypali, co jsem zatím vypozoroval, tak:

  1. musel se omluvit a kát
  2. dostal důtku a Ministerstvo obrany hledá dál cesty, jak ho potrestat (je to zaměstnanec armádního klubu Dukla)
  3. byl zbaven místa v českém Olympisjké výboru
  4. dostal fotky mrtvých ukrajinských sportovců, zřejmě bude Černochová chodit na kontroly, co s tím udělal
  5. musí jet na besedy s ukrajinskými vojáky, kteří jsou z nějakého důvodu u nás na Libavé
  6. teď ho tlačí, aby ještě věnoval peníze na zbraně proti Rusku, příspěvek samozřejmě zveřejní a budou ho pranýřovat, proč nedal víc
částečný přehled je např. ZDE. Jestli neměl lepší se na ně vykašlat a přesně jak to dělá Fiala, tak zkrátka mlčet o všem, co se mu nehodí do krámu.

A to tu prý máme svobodu slova... Ale kdeže, pěkná totalitka nám tu bují. Máme plnou svobodu být protiruský a protičeský podle libosti. Nadávat, vyhrožovat, být sprostý - laťku nasazuje jistý čuník z Řeporyj, člen vládnoucí strany a miláček médií. Cokoli, co není vládní pravda, a pravda dle nějakého vykladače pravdy Kartouze je to, na čem se vládnoucí klika shodne. Docela jsem zvědav, jak dopadne válka na Ukrajině a jak se s tím popasuje ta masa, která buduje rusofobii tak neskutečnou, až z toho přechází zrak. Člověk se až diví, kolik ubohosti, servility a tuposti v lidech je.

Mimochodem, USA válčí co chvíli a mandát Rady bezpečnosti je to poslední, o co se starají. Takže příště nebudou na Olympiádě oni?

Když jsme u té pravdy a lásky, zdá se, že chlastá více, než Zeman. Aby cestující členové vládnoucí kliky prochlastali a prožrali cestou na Tchaiwan jídlo a chlast za čtvrt milionu, to jedou vyšší ligu, než Zeman v nejlepší formě. MPA (Předsedkyně sněmovny) nyní proslula dalším výrokem, když vzala do ruky telefon Huawei - "a to nemáte na Iphone?". Příměr k Marii Antoanetě, že když lidé nemají na pečivo, ať jí koláče, je docela trefný. To je tak, když se prodejkyně telefonů dostane do vedení státu. Komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí.

Naše sqvělá vláda a parlament to pojali nyní tak, že programové prohlášení vlády vlastně nic neznamená. Volební sliby taky ne. Jde o to se dostat ke korytu, mít pod palcem média a dojit a dojit, co to dá. Po nich spálená země.





 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 4 z 47