Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Co je v nepořádku? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 02 Únor 2017 19:42

Omylem jsem dnes natrefil na článek o inkluzi. Zajímavá je v něm uvedená statistika:

Stále častěji musí počítat s autistickými dětmi. Těch je v současnosti až třikrát víc, než před 6 roky a pro školy je jejich začlenění leckdy velmi náročné. Zatímco v roce 1985 trpělo touto poruchou jedno dítě z dvou a půl tisíc, v roce 2007 to bylo už 1 ze 150. Dne je autismem postiženo dokonce jedno dítě z 86, tedy 1,5 % populace.

Zdroj: https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/autistickych-deti-ve-skolach-pribyva-cesko-jich-ma-skoro-trikrat-vic-nez-pred-6-lety-inkluze-zmeny-zvyraznila-12715

Skoro bych čekal, že takové téma bude důležitějším bodem společenské diskuze, než např. společné záchodky, gender studies, D. Trump, atd... o kterých média píší dnes a denně.

Selským rozumem se dá odvodit, že možnou příčinou je stále zvyšující se věk rodičů. Člověk je součást přírody a myšlenka dnešních matek, že do 40 je na první dítě času dost, vede přesně k těmto poškozením. Vajíčko je za ta léta v ženském těle vystaveno všemu možnému a to plodu nepřidá. Přidejme k tomu předčasné porody, kdy sice doktoři zachrání velmi malé děti, ale následný dopad do jejich zdraví je velmi velký.

Hlavní je dnes totiž kariéra, případně užít si, dokud to jde... Cena za to je horší zdravotní stav dětí. Nic není zadarmo. Evoluce nejde tak rychle vpřed, jako lidský konzumismus.



Aktualizováno Čtvrtek, 02 Únor 2017 20:03
 
Teroristický útok na muslimy? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 30 Leden 2017 17:19

Dnes se odehrál útok v Kanadě na mešitu. Výsledkem je 6 mrtvých a další těžce zranění. Mezi prvními prohlášeními bylo, že kanadský premiér označil útok za "teroristický útok na muslimy", to ještě ani nevěděl, kdo a proč útočil. Zní to ale bombasticky.

Už jsme si tak nějak zvykli na média a politiky, že útok na muslimy je terorismus, zatímco útok muslimů na nás je čin osamělého vlka, projev politického názoru (jako zapálení synagogy v německu), zkrátka selhání frustrovaného jedince, který nelze s islámem a muslimy vůbec slučovat. V tu chvíli nastupuje od politiků více jednoty a solidarity (oblíbená to hesla Merkelové). Od neziskovek - více peněz na integraci.

V mezičase byl zajímavý je další vývoj - ukázalo se, že jeden z údajných útočníků má zcela kanadské jméno Mohamed a je marockého původu. Další je snad Tunisan. Také problesklo, že při útoku vyřvávali útočníci oblíbený pokřik muslimů - "Allah akbar". A teď babo raď. Pokud se to potvrdí, jeden muslim zaútočil na ostatní muslimy, navíc v Kanadě. Je to podle kanadského premiéra terorismus, nebo to není terorismus?  Snažím se zapojit double thinking, abych to vůbec zvládl.

Z pohledu České republiky se obávám, že se to dotkne i nás. Pokud se píše, že použil pušku vzhledu AK 47, je dost dobře možné, že použil kanadskou verzi českého Sa58, která se do Kanady vyvážela v lovecké úpravě s delší hlavní bez chromování. Takže se dá čekat, že se velmi rychle zapomene na to, že to byl (pokud ano) muslim, a začne se to používat v rámci EU jako další argument pro zbraňovou restrikci.

Edit:

Dnes (31.1.2017) proběhlo médii, že útočník byl mladý běloch a zadrženého Tunisana propustili, prý byl jen svědek. Navíc se ten mladík sám policii přihlásil. Zajímavé je, že hlavní informace je, že to byl "sympatizant Trumpa a neměl rád feministky". Multikulti sektor na tomto smutném případu chce nasbírat body. 

Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet a jaká bude mediální masáž. Náznaky se již objevují: viz např.

"popsal mladého vraha jako „ultranacionalistického bílého rasistu“" a " Měl pravicové politické postoje, byl pro podporu Izraele a stavěl se proti imigraci"

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/profil-utocnik-quebek-alexandre-bissonnette-f3h-/zahranicni.aspx?c=A170131_095332_zahranicni_ert

Nezbývá, než sledovat vývoj a snad přijde od údajného útočníka nějaké prohlášení, které by důvody této smutné události osvětlilo. Bude zajímavé sledovat i všechny strany, které se pokusí z události něco vytřískat.

Edit 2:

doporučuji k přečtení tento fejeton: http://neviditelnypes.lidovky.cz/fejeton-vraha-z-mesity-musime-pochopit-d9k-/p_zahranici.aspx?c=A170131_162922_p_zahranici_wag




Aktualizováno Středa, 01 Únor 2017 20:18
 
Bělochu, mlč a plať! PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 25 Leden 2017 16:49

Dnes mě zaujal článek na Týden.cz o tom, jak americká politička chce umlčet bělochy, aby bylo slyšet ostatní - http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/belosi-by-meli-mlcet-a-poslouchat-tvrdi-politicka_415029.html. Všimli jste si někde, že by napsali, že je to rasismus zaměřený proti bělochům? Přesně tyto názory, které ta paní prezentovala, totiž splňují jeho definici. Jenže rasismus proti bilým je v pořádku.

Je to oblíbený koncept multikulturalistů a neziskovek. Běloch má platit daně, a hlavně držet "hubu a krok". Ostatní jsou od toho, aby spotřebovávali. Běloch má totiž stigma kolonizátora a ostatní mají "morální či jaké?" právo bělochy  utlačovat. Běloch si to totiž podle těchto pofiderních názorů prý zaslouží.



Aktualizováno Středa, 25 Leden 2017 17:00
 
Virtuální akce ČNB PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 12 Leden 2017 08:37

ČNB od konce roku 2013 zavedla kurzový závazek koruny vůči EURu na hladině kolem 27 Kč za EUR. Defacto ČNB zdražila veškeré dovozy a dovolené a poskytla tak lokálním výrobcům vatu, aby česká montovna byla ještě levnější, než levná.  Hrozně zajímavá byla i korelace závazku s nákupem Telefónicy O2 Kellnerem, protože proběhla podle tisku v CZ korunách.

Nyní máme rok 2017 a z rozjetého vlaku se velmi špatně vystupuje. ČNB utrácí stovky miliard Kč na nákup EUR. Celé je to ale neskutečně virtuální - protože jak to celé funguje - ČNB si "natiskne" koruny/dluhopisy  a nakoupí za ně EURo, které zase ve velkém "tiskne" Evropská centrální banka. V podstatě se takto vzájemně podporují, aniž by reálně uvolnili smysluplně jedinou korunu pro skutečnou podporu ekonomiky. Vše je dále motivováno snahou o inflaci, tedy o řízené znehodnocování peněz, kdy cílem ČNB jsou 2% ročně.

Problém je, že tato kvantitativní uvolňování, jak se říká běžícím rotačkám, které tisknou a tisknou peníze, zvyšují nakonec objem spekulativního kapitálu a vytváří další finanční bublinu. Cílem spekulativního kapitálu není rozvoj ekonomiky, ale zisk (na základě spekulace s nějakou mírou rizika). Nejedná se o dlouhodobé investory a vlastníky, ale o přelévání peněz sem a tam, bez jakékoli odpovědnosti za dopady. A centrální banky, které tisknou a tisknou peníze (vč. naší ČNB) tuto blížící se bublinu podporují.

Obětí jsou nakonec normální občané, kteří to nakonec stejně zaplatí a nikdo se jich ptát nebude. Je skutečně zajímavé, s jakým úsilím EU řeší zákaz žárovek, výkonných vysavačů, aktuálně zbraní, ale jako krajinu přehlíží regulaci spekulativních obchodů.




Aktualizováno Čtvrtek, 12 Leden 2017 10:29
 
Když se Barack Hussein Obama loučí PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 11 Leden 2017 16:43

Je to vůbec zapeklitý případ. Již delší dobu se spekuluje, že Obama není narozen v USA a prezidentem byl a je nelegálně. Ostatně kolem jeho historie je příliš mnoho otazníků, které mu ale jako mulatovi, vždy důsledně označovaného jako "první afroameričan" v čele USA, zatím prošly.  Jeho matkou byla běloška, proto mulat, a jeho údajným místem narození není Havaj, ale Keňa. Na webu je toho dost, včetně padělaných dokladů, kterými se prokazoval.

Do jaké míry jsou to konspirační teorie, to neposoudím, ale když člověk vidí práci neziskovek a multikulturalistů, tak jistě mají žaludek na to, aby šlo právo stranou ve jménu vyšších cílů, což určitě první nebílý prezident byl. Že se v tom nikdo moc šťourat nebude je více než zřejmé, mohlo by to nabourat právní kontinuitu a zneplatnit veškerá jeho rozhodnutí. A nemyslím si, že je dnes americká demokracie tak silná, aby to přiznala, pokud by to byla pravda. Není to zkrátka v ničím zájmu.

Nyní usedne do čela USA Donald Trump. Jeho pozice je velmi obtížná. Mezi Republikány po něm jde křídlo senátora McCaina, což jsou jestřábi - ti, co podporují americké intervence po světě, jsou navázání na zbrojařské lobby a dlouho úspěšně koexistují s Demokraty. Zajímavé je, jak se nyní vytahuje "Ruská karta",  tedy že Rusové ovlivnili prezidentské volby v USA. Představte si, že podle nich nejdůležitější volby v USA ovlivnilo pro ně předpotopní a diktátorské Rusko s Putinem v čele. Jenom by mě zajímalo, jak to vlastně udělali, protože to nebude jenom o zveřejnění mailů Clintonové. Je to fascinující, takhle ukazovat svou neschopnost a ještě ji troubit do světa. Americké tajné služby se asi propadají studem. Musím říci, že kdyby to byla pravda, je Putin největší genius a nejmocnější muž na světě.

Trump byl a je mimo stávající elity, které jsou naučeny, že se u vesla co pár let strany střídají, a je lepší proto skrytě kooperovat, než si jít opravdu po krku. Proto má Trump v exekutivně velmi mnoho odpůrců a nezbývá mu, než jmenovat na posty své blízké, o které se může opřít. To ovšem povede k přešlapům a osočování z rodinného podniku, kterým se může jeho vláda nakonec opravdu stát.


Aktualizováno Středa, 11 Leden 2017 17:25
 
«ZačátekPředchozí31323334353637383940DalšíKonec»

Strana 32 z 47