Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Pomýlená mysl ministra Hermana PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 19 Prosinec 2016 17:29

Než zdůvodním nadpis mého příspěvku, vydefinujme si, co čekáme od politika.

Já osobně morální sílu, realismus a vize, schopnost vidět dál a přesvědčovat lidi. Tak, a teď se podívejme na kousek rozhovoru s p. Hermanem, toho času ministrem kultury. Jak daleko dotyčný ministr vidí.

Stačí jedna věta, která charakterizuje myšlení p. Hermana více, než tisíce článků, rozhovorů, analýz a mazání medu kolem úst. Prohlásil: "Ale naše civilizace je za zenitem, ani jedna evropská země není nad hranicí přežitelnosti." V kontextu toho, že nás spasí uprchlíci, kterí přinesou impulzy (zřejmě vysokou porodnost) a nebo si vezmou hrubou silou, co budou chtít.  Takže jim raději ustupme a čekejme na obohacení. Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/herman-zachranit-nas-mohou-pouze-migranti_410221.html

Takže ministr, který se navíc chlubí svými křesťansko-židovskými kořeny tvrdí, že je evropská, křesťansko-židovská kultura za zenitem. Voliči KDU-ČSL by si to měli přečíst vícekrát, protože napoprvé tomu nebudou věřit.

Stejně tak fascinující je, jak se všichni ohání porodností. Pořád jsem nepochopil, v čem je problém, že si musíme importovat nové samce (viz dřívější vyjádření manželky ministra obrany za ANO, p. Stropnického). Kdyby to byl takový problém, kde je jaká podpora mladých rodin s dětmi? Za komunistů byl v 70. letech babyboom, tzv. Husákovy děti, jsem ostatně jedním z nich. Stačil normální stimul vlastního obyvatelstva a dětí bylo požehnaně. Nevšiml jsem si, že komunisté nabírali vlaky uprchlíků.

Ale dnes? Vláda podporuje multikulturalismus a uděluje dotace na podporu minorit, jinakosti a uprchlíků. Dělá to raději a více, než podporuje vlastní, české děti a rodiny. Proč nejsou třeba dětské potřeby, oblečení, školní potřeby, atd... s minimální DPH, nebo zcela bez ní?  Proč nejsou podporovány vicečetné rodiny? Přitom by stačilo jenom přestat házet rodinám klacky pod nohy. Který politik aktivně podporuje rodinu? Žádný. Raději rozdělují peníze, které odevšech, včetně rodin s dětmi, vyberou.

Dalším bodem je, proč se všechny ty obohacující zahraniční / uprchlické prvky ženou do kultury, která je za zenitem? Není to naopak tak, že jejich kultura je za zenitem a evropská kultura je spíše změnčilá, že si to nechá líbit? Ve středověku by vyselo pár agresivních imigračních elementů na větvi na hranici a byl by klid. Rozhodně by agresivní uprchlík nepobíhal na svobodě, jako Afghánec, který zkusil znásilnit sestřičku v nemocnici Na Bulovce. Samozřejmě se to dá řešit, ale od multikulti sluníčkářů to znamená dostat nálepku xenofoba a nacionalisty. Takže sem s nálepkou a jedeme dále.

Takže zkusme si to řešení představit v pár bodech, např.:

  • podpora českých rodin a dětí, žádná podpora multikulti, dokud strádají české děti v chudých rodinách, a že jich je,
  • okamžité ukončení státní podpory všech neziskovek a vytvoření zákonu obdobnému zákonu FARA v USA o zahraničních agentech; pokud někdo chce podporovat neziskovku, ať má možnost třeba snížit si daňový základ o výši daru do určité výše, představit lidem i jiné životní hodnody, než je konzumismus a stádnost před televizí; lidé musí mít pocit, že mají cíle, které jsou větší než každovečerní pivo u televize -> hledat nové politiky,
  • odpovědnost za vlastní bezpečnost a aktivní, tvrdé, potlačování všech nekompatibilních cizorodých elementů na našem území, aktivní řízení a omezování imigrační politiky, i za cenu opuštění EU; armáda musí být zase armáda a měla by fungovat alespoň 6měsíční vojenská služba,
  • podporovat vzdělanost (přírodní a technické vědy) a domácí průmysl, zlikvidovat EET a dotace jinam, než do primárního výzkumu; klíčové investiční prvky musí vznikat s českou účastí (kde jsou ty doby, kdy jsme uměli udělat jaderný reaktor)
  • neuzavírat státní zakázky s neprůhlednými firmami s registrací v daňových rájích, opět, podporvat lokální firmy, i za cenu krátkodobě vyšší ceny, nebo o něco horší kvality; pokud to lze, importovat know-how; pokud tu investované prostředky zůstanou, projeví se více, než dividendy vyvedené do zahraničí
  • atd..., dalo by se toho najít mraky.


 
Aktualizace Ústavy ČR PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 16 Prosinec 2016 07:19

Boj proti nikým nevolené Evropské komisi pokračuje. Ministerstvo vnitra přišlo s velmi rozumným návrhem na aktualizace Ústavy o článek:

"Občané ČR mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo za účelem ochrany životů, zdraví a majetkových hodnot a podílet se tak na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti, svrchovanosti a demokratických základů ČR. Podmínky a podrobnosti stanoví zákon."


Jedná se o obdobu Druhého dodatku Ústavy USA:

A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.

Dobře udržované milice jsou nezbytné k zabezpečení svobodného státu, právo lidu vlastnit a nosit zbraně nebude porušeno.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Druh%C3%BD_dodatek_%C3%9Astavy_Spojen%C3%BDch_st%C3%A1t%C5%AF_americk%C3%BDch

Pevně doufejme, že tato změna projde a stane se součástí našeho právního řádu. Po opravdu dlouhé době je to zákon podporující vlastenectví.


Bravo, jen tak dále.


Aktualizováno Pátek, 16 Prosinec 2016 07:38
 
Nerušit, EU vládne PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 14 Prosinec 2016 17:37

Na Parlamentních listech je zajímavá zmínka toho, kam směřuje z pohledu vládnutí a vydávání zákonů a nařízení Evropská unie. Cílem má být minimalizovat možnosti připomínek k zákonům a tak urychlit jejich schvalování. Na protizbraňové aktivitě EU je vidět, jak je tento přístup nebezpečný. Nekompetentní úředníci v kombinaci s neziskovkami a vybranými poslanci budou schopní protlačit cokoli, cokoli proti zájmům lidí, cokoli proti zdravému rozumu. Cokoli, co bude dále omezovat svobody občanů.

Pro bruselské politky a úředníky je totiž občan ten, kdo má sloužit EU, rozhodně ne naopak.

Kde jsou ty doby, kdy EU měla řešit jenom klíčové normy a vše ostatní mělo být díky principu subsidiarity řešeno na národní úrovni. EU byrokracie směřuje, stejně jako Římská říše k nadutosti a následnému pádu.


http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-lidem-to-proste-nerekneme-Mraziva-zmena-v-rozhodovani-EU-467050

http://www.express.co.uk/news/politics/743046/Brussels-EU-lawmaking-secret-voters-democracy


 
Perly dneška (13.12.2016) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 13 Prosinec 2016 16:14

Dnešní den byl opět plný zajímavých zpráv.

Začneme u ČSSD, kde se probudil Bohoušek a chtěl by rozdávat na důchodech. Každý samozřejmě chceme, aby se důchodci měli slušně, ale vše musí odpovídat ekonomické realitě rozpočtu. Skutečnost je, že byť je Česká republika v jakž tak růstu, má neustále schodkový rozpočet. Umíte si představit, jak moc pak bude utahování šroubů lidi bolet, až bude třeba opravdu šetřit? Dalším aspektem je, že jednou zvýšené důchody je prakticky neprůchodné snížit. Rozdávat z eráru je to nejjednodušší, zejména pokud uvažuje ve stylu "po mě potopa". Ale kdyby chtěl pomoci důchodcům a rodinám, je nejjednodušší cestou snížit např. DPH na potraviny, zdravotní pomůcky a podobně. Ale to v sobě nemá ten potenciál glorioly hodného vládce, který rozdává (to, co prvně naloupil) potřebným. Kdysi se Bohoušek Sobotků fotil s límcem kolem krku, teď by mohli přidat svatozář.

http://zpravy.idnes.cz/sobotka-chce-prosadit-rychlejsi-rust-penzi-jeste-v-soucasne-vlade-1cs-/domaci.aspx?c=A161213_130854_domaci_kop


Budeme pokračovat zahraniční politikou. Jak si všichni vzpomeneme, v Turecku proběhl neúspěšný pokus o puč. Co  je jisté, jsou desetitisíce uvězněných lidí, velké zásahy do svobod a sekularity a obecně odklon od demokracie a svobody. Ale byť se Turecko již reálně blíží diktatuře, Ministr zahraničí Zaorálek stojí za Erdoganem a veze mu nové lustry, aby si mohl na ty vzbouřence posvítit. Teď jenom jak ustát bez "Double thinkingu" skutečnost, že do Čech a Evropy prý prchají vysokoškolští učitelé, vojáci a další z Turecka kvůli obavě z perzekuce demokratické vlády. Pokud stojíme za Erdoganem, zřejmě by měli počítat s tím, že budou vydáni zpět do Turecka. Takže pokud prchají, tak je třeba prchat jinam.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/stojime-pri-vas-ujistil-zaoralek-turky-a-rozsvitil-ceske-lustry_409621.html


Dále příběh z nemocnice, z Anglie. To, že dostat se do nemocnice, nemusí znamenat vítězství, je doloženo následujícím příběhem. Můžete ležet v nemocnici, a stejně si vás několik dní nevšimnou, a nechají vás umřít. Prý chyba v papírech. Ano, dnešní byrokracie je hlavně o tom, mít papíry, certifikáty, a kde co. Skutečnost nikoho nezajímá. Normálního člověka, sestru, či doktora, by měla zarazit, že má někoho na oddělení a nic s ním nedělá.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/437000/pacientka-prisla-do-nemocnice-se-zlomenou-rukou-po-trech-dnech-zemrela-lekari-zapomneli-ze-u-nich-lezi.html


Že se stáváme "západní" Evropou je zřejmé i podle toho, že pokus o znásilnění zdravotní sestry v nemocnici Na Bulovce je vlastně nedorozuměním. Připomeňme, znásilnění dítěte v bazénu v Rakousku bylo také nedorozuměním. Iráčan nerozuměl "nein". Možná by stálo za to, aby ctěný pan soudce Novák (Obvodní soud pro Prahu 8) například zkusil podat ruku nějaké ženě v Afghanistánu, SAE, nebo jinde. Bez drakonického trestu by se nevrátil, ale zde evidentně není problém pokus o znásilnění v nemocnici. Docela by mě zajímalo, jak se obhajobou srovnává K. Babáková, obhájce násilníka. Zřejmě má po obhajobě Rittiga a Krejčíře laťku někde jinde.

Dále se dá očekávat tlak na sestřičku, aby výpověď stáhla, nebo pozměnila. Dalším kouzlem celého případu je, že se o rozhodnutí nikde nepíše, zřejmě z důvodu, že otec násilníka překládal pro naše vojáky v Afghanistánu. Pokud existuje spravedlnost a Afghánec se pokusil sestru znásilnit, posadit jej do letadla směr Afganistán. Ve středověku bychom jej ještě na cestu vykastrovali. Každopádně propuštění násilníka by měla být hlavní zpráva novin. Ale např. na LžiDnes je hlavní zprávou, jak se Babiš (majitel média) chválí, že není populista.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/To-je-spina-Imigranta-ktery-ohrabaval-ceskou-zdravotni-sestru-pustili-z-vezeni-A-toto-nasledovalo-466885

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-to-spatne-skonci-Strasna-vize-jak-dopadne-Cesko-V-reakci-na-propusteni-imigranta-ktery-ublizoval-zdravotni-sestre-466964


Nakonec pogratuluji ke konzistentní politice Izraele, který se odmítá na vrcholné úrovni setkat se Švédskou protistranou.O Izraeli si může myslet kdo chce, co chce, ale má konzistentní a jasnou politiku vč. schopnosti zasáhnout proti teroristům. Když někdo zaútočí na Izrael, srovnají mu dům se zemí a trest dopadne na široké příbuzenstvo. Když se střílí na Izrael, ihned odpoví. Domnívám se, že to je přesně politika, které Arabští sousedé rozumí a respektují ji. Zato zahraniční politika EU jim asi bude vyloženě k smíchu, což koneckonců dokládají statisíce migrantů, kteří vyrazili podojit sociální stát. Pořád si kladu otázku, proč neprchají do muslimských zemí...

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/izrael-zabouchl-dvere-svedske-ministryni-neni-vitana_409608.html




Aktualizováno Úterý, 13 Prosinec 2016 17:14
 
Ta správná demokracie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 05 Prosinec 2016 16:11

Jó, demokracie, to nejni to, co bejvalo. Bývaly doby, kdy demokracie byla  způsobem rozhodování, který zajišťoval spokojenost většiny. Vybrali se zástupci, to podle pravidel (nadpoloviční většina) vybrali a ostatní to respektovali a jelo se dál. Kdo chtěl něco prosadit, musel argumentovat a přesvědčovat ostatní. Vylepšování demokracie směřovalo k tomu, aby byla chráněna nezcizitelná práva menšin. Ta nezcizitelná práva měla být totiž ochrana života, majetku a projevu. Ale to menšinám nestačilo, většina spala a něco se zvrtlo.


Aktualizováno Pondělí, 05 Prosinec 2016 16:59
 
«ZačátekPředchozí31323334353637383940DalšíKonec»

Strana 33 z 47